ako je to s vypovedou?

datelinka

ak teda trvas na tej vypovedi, tak tam uved, ze davas vypoved podla §67 zakonnika prace.
zamestnanec pritom moze dat zamestnavatelovi vypoved z akehokolvek dovodu alebo bez uvedenia dovodu. takze tam nemusis nic viac pisat.
nezabudni dat este oktobrovy datum, ak chces aby ti vypovedna doba skoncila 31.12.

saska_

Datelinka vidiš to som nevedela, lebo ja keď som odchadzala z predchadzajúceho zamestnania tak som napísala že, davam vypoveď dohodou dňom napr 31.4. a to som dala šefovi tri týždne pred tou výpoveďou a uznali mi to, takže to bola ta dohoda, však? To mi vtedy kamaratka poradila :-)
A keď napíšem, iba že davam iba vypoveď (bez toho slova dohodou) tak ju musim dať minim, tie dva mesiace vopred?

datelinka

aha, prepac, az teraz vidim ze od oktobra, tak to znamena, ze do konca sept. je to 9/12 z 20 dni, a potom 3/12.

datelinka

ked si vycerpala do septembra 20 dni, nemas viac narok na dovolenku. to by si si musela do konca augusta vycerpat alikvotnu ciastku za posudzovane obdobie, t.j. 8/12 z 20 dni, a potom by si mohla od septembra cerpat zvysne 4/12.
este raz - vypoved dohodou neexistuje, existuje len ukoncenie pracovneho pomeru dohodou, alerbo vypovedou :-)

mandarinka2

ano, tych 20dni dovolenky, co mam na rok, uz nemam. ale ze kvoli tomuto, ze sme ina firma od oktobra, tak ze mam narok zo zakona na tu alikvotnu ciastku, teda v mojom pripade 5dni. povedal to sef, aj kolegyna, ale nevieme, ci mam na nu narok v tomto pripade.
no ak dam vypoved dohodou , tak asi ano. ani sama neviem.

datelinka

ak si mala preplatenu nevycerpanu dovolenku, potom ti samozrejme narok na nu zanika!
saska, ak sa skonci pracovny pomer o tyzden od rozhodnutia, nejedna sa o vypoved, ale o dohodu o skonceni PP. ak hovorime o vypovedi zo strany zamestnavatela alebo zamestnanca, VZDY tam musi byt dodrzana vypovedna doba 2, resp. 3 mesiace.

mandarinka2

saska
uz som nizsie pisala, ze ani sam sef nevie, ci mam na tu dovolenku narok, ci nie.
no ja proti tej lehote nic nemam, aj tak chcem odist teda az toho 31.12.

mandarinka2

no nie, som tu od aprila min.roku, nemam odpr.15r vobec. mam len 23:o)
ono to bolo tak,ze sa premenovala nasa firma, zaciatkom oktobra a co sme mali nevycerpanu dovolenku , tu nam preplatil (bohuzial za nasim chrbtom).

saska_

Mandarinka ak si si neni ista, tak ak mu daš tu výpoveď sa ho na tu dovolenku opýtaj či maš na nu pravo alebo nie.
A s tou dvojmesačnou vypoveďou to nie je podmienka iba vtedy ak maš taku pracu, kde by ťa nemal kto zastupiť ak daš vypoveď napr o po týždni od toho ako mu to daš na papieri do ruky. Napr u nas v praci nemusim davať dvojmesačnu ja ma taku pracu, že ak odidem hned tak ma má kto zastupiť.