Ahojte
Rada by som si precitala skusenosti ludi ktory si v dospelosti dali fixny strojcek alebo si chcu dat. Je tomu presne tyzden co mi dali strojcek a vcera mi museli vytrhnut dve horne stolicky,a zajtra mi dotiahnu strojcek az do konca. Moj problem je v tom ze mam predkus asi 12 mm. Zuby nemam vobec krive,a ten predkus sa dal riesit len vytrhnutim stoliciek aby sa tam urobilo miesto a ak to bude ako to ma byt mali by sa mi vsetky horne zuby poposuvat do zadu.Ale rozhudnut sa tot postupit mi trvalo uz asi 5 rokov,snad to bude mat vysledok,lebo nie je to nic zit na jogurtoch (vsetky zuby mam ctlive)a tie stolicky dat vytrhnut fuuuu to bolo najhorsie.Inak mam 31 rokov. pa
strojcek v dospelosti
evit ano inak on tlaci dole ako neposuva sa to mi povedali ze ie lezi stale rovnako ako od tych co mal už ras 13 rokov ale on tam je a vadi ako jes atd lebo hybes kuses no ano a este som mala taky hrbol tam kde bol ulozeny a ked si to stacila tak to normal bolelo a este nezabudaj ja mam 1 zub mudrosti vonku ostatne nie a oni posuvaju do predu tie ostatne niekto si to dava vybrat lebo robia sarapatu ale ja pisem mne povedali ze zubarka ked mam ten strojcek tak posunie mi tym tu medzeru keby nevysiel a pri najhorsom ked vyrasie ten zub mudrosti ze tu dieru mi zatlaci blbost opak povedal doktor v martine nie do teras ho nemam a už mam nad 30rokov tak keby mi vyrastok ak vyrastie tak mozno v 40 a do vtedy strbava nie a to som mala ocny zub ja v predu kedy zadu kaslem na to ja by som to riesila dat to von zahoji zhruba o 3 tyzdne po operacii davali to titanové nie je to ocel striebro preto je mala moznost zeby si bola alergic na tu zlozku vetcinou nie nap gott spevak mal skoro vsetky zuby tak spravene a je tu satle ako nic v zlom neprajem nikomu no prisla som v lokale spravili trvalo asi 1 hod aj cosi a isla domov dali od bolesti anitib a bolo len co je nechutne to ze na tvar dali to zelené a len usta to malo vykrojene ze aspon aj oci mohli mohol byt otvor ale dalo sa oni kecali srandovali tak bolo fajn ja martin ak si niekde tam z okolia tak fajn inak aj v bratisl je také cosi ale ja martin blizsie a este som matka a mala som v vtedy male dieta potom zase to rozrezu zhruba o 3 tyzdne a robia ti to a nakonies pojdes už mozes aj u seba kde byvaš tak ti spravia korunku na ton nesetri obycaj dava preplac aj poistov ale daj radsej porcelan ja to mam nik nevie ze to je umely nie moj prevy zub neboj zo zaciatku vydno to zelezo asi 1mm vytrca a potom aj zub neboj casom asi pol roka až rok sa to diasno zcely tak ze už nic nebude vydno ani medzera no nic bude to super a prepac za chyby
maria 2
no ja mam tiež 27 a lavý očný ešte mliečny. nad ním mam založený aj trvalý ale už je takmer úplne horizontálne takže ani nedúfam že by sa dostal niekedy na svoje miesto. totiž ked si tento problém zubár zistil, tak ten zub by bol este zišiel sám na svoje miesto keby bol vytrhol mliečny (mala som vtedy 16), lenže milý pán doktor sa z nejakého dôvodu na to vy..., otlačok mi robil na 4x ale už mi potom nikdy viac nezavolal. takže som teraz na tom tak, že cítim tlak cez 3 predné zuby a bojím sa toho že bymi časom mohol ten trvalý nevyrastený ostatné pri korenoch narušiť a tie by vypadli. Myslíš že by som si ho mala dať rovno vybrať a dať ten porcelánový? kedže ty si mala priblizne podobný problém.
mne zistili ze v 27 mam este mliecny zub potom mi ho zubarka s vrtanim nastiepila a zistilo sa na rengene ze povodny trvaci lezi v diasne hore tak dála som asi do 20 000 plus 10 000 kazde natahovanie jeno natah okolo 300/500 ale to hlavne ie zub sa neposunul len o 1 aj cosi mm tam moc nie a povedala se aspon sa ine vyrovnali nie jeden som mala taky jemne vykruteny myslela som ze sa jemne vytoci ako ma nie už v takom veku si to nedavaj len som lahsia o 30.000 a to nakoniec som isla na operaciu zub vybrali to stalo 6000 a 1000 asistent potom korunka porcelan do 3000 tak keby som to vedela tak za zariadim inak a nakoniec aj primar povedal ze skoda ze som si dala strojcek lebo na vek sa tym to diasno zhrublo tak ako posun toho zuba nemozny asi tak to mas moj nazor
No skoda.,ze si s tym nesla skor kym sa ti zvacsovala lebka-celust.
Zrejme to nebude mat taky isty ucinok a bude to aj dlhsie trvat .Je to neskutocne nakladne a zdlhave ale lepsie neskor ako nikdy.
som z Bratislavy. Horný strojček mám priesvitný ten stál 300 eur a spodný mám klasický a ten som platila ešte v slovenských 7.500,-Sk.
mata a barbinka: z ktorej casti SR ste a kolko ako dospele ste platili za strojcek? ja teoreticky uvazujem o vrchnom iba... uz som totiz nosila, ale nedobre mi zubky sa vyrovnali.
ja mám 26 rokov. spodný strojček mám už rok, horný tak 8 mesiacov. tiež mi museli vytrhnúť osmičky, ktoré neboli ani len prerezané. A nebudeš existovať len na jogurtoch, aj keď ja preferujem tekutejšiu stravu tiež, ale bolesti prejdú, len si ten strojček musí troška privyknúť na tie zuby. A vždy po doťahovaní ma bolia zuby ešte také 4 dni.