ahojte,
Moja priatelka ma 22 rokov, od 16tich 4-rocny vztah, potom chodila so mnou, veeelmi sme sa lubili a boli sme spolu stastni...a nakoniec sa rozisla so mnou, lebo ze chce byt urcity cas sama bez ziadneho vztahu a co viem tak naozaj nema nikoho.....je to v tom ze este si neuzila slobodu?? aky mate na to nazor?
KEDY JE BABA VBYURENBA A PRIPRAVENA NA VAZNY VZTAH?
no eddiem ale nemozes stale ustupovat, len aby bol "pokoj"...to sa cely zivot robit neda, raz by si sa dostal do bodu, v ktorom by uz nebolo kam ustupit...a preco by mal mat vo vztahu vzdy len jeden pravdu, preco by vsetko malo byt len podla jedneho, ved vztah je o dvoch ludoch...aj to, ze si uvedomujes dodatocne v com si pochybil a mas aj snahu to zmenit je pekne, ale aj ona by sa mala zamysliet ci by nemala nieco prehodnit, zmenit...no ale naco by to robila, ved ona je super, ako sam pises, ona nic menit nemusi...tu je tazko radit, lebo ocividne aj napriek tvojej snahe sa uz rozhodla, no a nasilu ju nutit hadam nebudes...alebo ano?...ono je pekne zabojovat ked ti to zato stoji, len ta hranica kedy este bojujes o lasku a kedy uz o nu ponizujuco zobres je niekedy velmi tenka...ale kazdopadne drzim palce...inac preco skoncil jej prvy vztah?
bublanina-taky dementik ako ty ma nerozhneva.
barbinka,
nechapem,preco sa nevenujes danej teme a obtazujes ma tu, ked ta nikto o to neziadal. Si ako dotieravy hmyz.
Fallo,
vyser si oko tiez.
eddiem- komunikácia a ustupovanie sú dve odlišné veci. Ty si proste neústupčivý typ- dedukujem z toho čo píšeš. Nie si otvorený komunikácii. Ak má žena nejaké výhrady, tak sa jej opýtaj, ako k tomu došla, akoby si to predstavovala atď. Neznamená to vyhovieť jej vo všetkom a ustúpiť jej. Aj keď niekedy pre kľud v rodine- či vo vzťahu, je fakt lepšie povedať- Miláčik máš pravdu. Aj keď tú pravdu nemá. My nechceme žiadnych dokonalých mužov, ale mužov, ktorí sa neboja povedať- áno máš pravdu, prepáč, počúvať nás a hľadať riešenie- spoločné riešenie. Vo vzťahu by mali byť obaja partneri rovnocenní, vždy treba hľadať rovnováhu. Keď budeš stále iba ustupovať, tak tam rovnováha nikdy nebude, ale nebude tam rovnováha ani vtedy, keď budeš zaťato odmietať komunikáciu a stáť si za svojím. Mať vzťah je umenie a láska naozaj nestačí. Vzťah je o kompromisoch. Naučiť sa toho druhého tolerovať a prijímať takého aký je, ale zároveň sa tomu druhému aj prispôsobiť. Ja ti môžem dať jeden z mnohých návodov ako na to, neznamená to, že sa ho musíš striktne držať, musíš si ho prispôsobiť sebe, svojej partnerke a vášmu vzťahu, pretože tak ako je každý človek iný, je aj každý vzťah iný. Návod máš, mnohí ti ho poskytnú ale vzťah si musíte budovať vy dvaja. Je to ako keď staviaš dom ( to je pre teba bublabla :-)
ak nekomunikuješ, nikdy sa nedozvieš, aký dom chce tá druhá strana, ako si ho predstavuje, ako ho chce zariadiť, tak ako dom aj vzťah musí stáť na pevných základoch- ale iba základy nestačia, treba vybudovať poschodia, izby atď. Ak sa s ňou nebudeš rozprávať nikdy nezistíš, čo od teba očakáva, ani to, čo očakávaš ty. Tak ako ty aj ona musí robiť kompromisy veľa krát sa vyprdnúť na hrdosť a prísť niekedy prvá, povedať prepáč. Možno máte ešte šancu zachrániť váš vzťah a možno nie. To ja neviem. Ale ak sa o to ani nepokúsiš..
bublabla-to meno mas ako vysite....bla bla bla a o nicom stale.
bublabla: totálne od veci. Chodím sem už asi 2 roky, keď ty si PC nevedel ovládať. Nevyšlo.
barbinka,
aky tu bol klud, ked si na toto forum nechodila. Hned ako si sem prisla, tak sa to zmenilo.
bublabla: škoda reči. no nebudem sa tu ja vybavovať s nejakým vymletým deckom, ktorému keď skončí škola, tak od nudy začne vypisovať na fórum blbosti. Vždy o takomto čase, že áno?
Inak ten príspevok predtým nebol adresovaný tebe, ale zas chápem.... to by si musel mať vyššie IQ, aby si niečo pochopil.
tak ho postav ty k...t.
barbinka,
mala by si vediet, ze ked sa dospeli bavia, deti by sa mali hrat. Tak sup, sup, pre babiku.