Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Okuliare a tupozrakosť

RNG

ja mam tiez tupozrake oko(dedicne z otcovej strany) a predsa mi okuliare pomahaju,ked aj nevidim nan dobre, je lepsie si to opravit na maximum moznej zretelnosti, aby som mal aspon ciastocne trojrozmerne videnie, co je nevyhnutnost pri vodeni napr.
Okuliare som i tak nosit musel kvoli optickej korekcii toho druheho, netupozrakeho oka.

datelinka

karioll, ale to je tvoj pripad, ze vidis ten exkrement. pisala som ti uz o stupni tupozrakosti. pretoze tupozrakost moze byt lahka, stredna a tazka. ty mas absolutnu :-))) prepac.

aknitka

tak ja mám pravé oko tupozraké a momentálne dioptrie 1,5 na obidvoch očiach a na ľavom mám aj cylinder. keď mi očná mení dioptrie tak to vždy skúšame nekonečne dookola aby to bolo dobre. a bez okuliarov vidím veľmi zle, všetko rozmazane a neskutočne ma bolí hlava. a je síce pravda, že na to tupozraké oko na 100% nepomôžu ani dioptrie, ale vidím podstatne lepšie s nimi ako bez nich.
niekto tu písal, že mu očná povedala, že nepotrebuje okuliare. ja som tiež k jednej takej chodila a napriek môjmu sťažovaniu na zlé videnie a bolesť hlavy mi stále tvrdila, že okuliare nepotrebujem. až som nakoniec zmenila očnú lekárku (v našom meste považovanú za jednu z najväčších odborníčok, ktorá oči aj aktívne operuje) a tá mi po kompletnom vyšetrení zraku okamžite predpísala okuliare a konanie predchádzajúcej doktorky radšej nekomentovala. takže ak máte problémy a vaša očná ich nerieši radšej ju zmeňte.

datelinka

karioll, nemas celkom pravdu.
u niekoho je mozne, ze ma s urcitou dioptriou vizus lepsi ako bez nej. ale kedze je oko tupozrake, nikdy vizus nebude 5/5, ci s okuliarmi alebo bez. hovori sa preto o miere tupozrakosti.