Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pravda alebo nie ?

vevericka

nechcela som urazit..len napravit mylku..ale ak neveris najdes to v hociktorej biologickej knihe v casti koza..ci koza a jej derivaty

vevericka

nie je..ziva je len cast, kde sa tvori, teda v cibulke a par mm od cibulky, potom bunky v nom odumieraju, rast je vlastne uskutocneny neustalou tvorbou a neusladnym vytlacanim hmoty a buniek(mrtvych) nad povrch pokozky

Petuska B

ok, uznávam zle som si to prečítala. Moja chyba, ospravedlňujem sa, ale aj tak si myslím, že vlas je živý, keďže rastie.

Petuska B

Nie nevidím, podľa mňa je vlas živý, asi preto, že vyrastá z hlavy. Podľa mňa je pekná blbosť to čo si napísala ty, ale hádať sa nebudem. Ty máš svoju pravdu a ja svoju a ostatní nech si vyberú tú svoju, dobre? Neviem ako iným, ale mne vlasy rastú z hlavy a nie z končekov vlasov, aj keď aspoň by som si nemusela dávať dofarbovať vyrastené vlasy, keby bola pravda to, čo tvrdíš ty.

vevericka

vlas..to, co je na povrchu a visi az po plecia (alebo az kam chces) NIE je zivy..je to splet odumretych buniek a keratinu, ktory je polypetid AMK (najma cystein)
vlasy ti budu rast len ak budes vyzivovat korienky(tam sa totiz vlas tvori) fungovanie zabalov je zavisle na tom do akej miery sa napravi stav kutikuly(povrchu vlasoveho vlakna, tvorena dostickovytumi a zasa odmuretymi bunkami, proteinmi a lipidmi), cim je tato vstva viac poskodena, tym viac vlas vyzera nezdravo, vysusuje sa, kutikula je spevnovana pri tvorbe vlasu, produktom mazovej zlazy..vidis rozdiel..??

Petuska B

Predstavte si, že to pravda je :-) pretože keď si vlasy dáte podstrihnúť, odstránite napr. rozštiepené končeky vlasov atď. To isté sa robí s rastlinami, stromami a rastú :-) Vlasy sú takisto živé aj keď to mnoho ľudí nevie. Zas nejak extra rýchlo rásť nebudú, skôr sa podporí zdravý rast. Každopádne je to určite lepšie- nechať si každý mesiac vlasy podstrihnúť ako keby ste si ich podstrihnúť nedali.