Môj priateľ pije

Príspevok v téme: Môj priateľ pije
budulinka

Ahojte..mám 18 rokov a som obyčajné dievča. Mám priateľa takmer 2 roky, ktorého otec je alkoholik. Nikdy som v tom nevidela problém, pretože som bola toho názoru, že nebude ako jeho otec. No každým dňom začínam meniť názor.
Pije rád. Baví ho to, pretože vtedy sa cíti uvoľnenejší a taaak..veď to poznáte. Prečo nie? Ja si tiež občas vypijem, patrí to k mladosti a k môjmu štýlu zabavenia sa. Ide mi len o to, že ja viem, že môžem prestať kedy len chcem. Cítim však, že on to berie ako samozrejmosť piť každý víkend.
Moje hlavné motto vo vzťahu je - neobmedzovať. No aj keď ho chcem nechať, aby z toho (možno) vyrástol a nechcem ho obmedzovať v mladosti a slobode, nechcem tiež dopadnúť ako jeho mama, ktorá sa vydala za alkoholika. Neviem, čo mám robiť. Nechcem mu dávať ultimátum buď ja alebo chlast..Ale možno som len naivná a málo prísna vo vzťahu. Moja mama hovorí, že v rodine alkoholika vyrastie z detí buď večný abstinent ( ako ona) alebo alkoholik. Chcela by som len radu. Aj tak ďakujem:D
P.S. Ak vyzniem ako mladá hlúpa pubertiačka, ktorá sama nevie čo hovorí, nemusíte mi písať.:D

acdar

Ak niekto pije raz do tyzdna , tak nie je alkoholik. Ale podla mna, by sa mal s tebou rozist. Ked mu dneska vycitas kazdu drobnost, tak o par rokov sa s teba stane tyranka.

veronky

môjho bývalého tatko bol alkoholik bol aj na liečení naposledy viem že sa držal ale späť t.j ex chlastal jedna radosť prerástlo to až k tomu že ho zo všade vyhodili kradol mi peniaze predal všetko zlato čo som mala len aby mal peniaze na alkohol takže veriť tomu že kôli tebe prestane piť neverím máš 18 síce na veku nezáleží ale neznič si život ja som mala 23 a vyše štyri roky som sním vydržala dokonca sme boli manželia ako slepá láska vyvaruj sa tomu alkohol nerobí dobrotu a do vzťahu nepatrí sem tam áno ale ked ste vonku dáte drink ale zmierov a nie stále

wowo1

poznam pripady ze otec bol alkoholik,ale syn uz nie.Vobec to nie je pravidlo.Je to otazka rozhodnutia.Ale ved s nejdes vydavat...a mat s nim deti tak teraz to neries. AK ti je s nim dobre tak s nim bud ,ale na vazny vztah mas cas.{hoci si myslis ze toto je ten vazny}.On sa tiez mozno este zmeni a ma teraz post pubertalne obdobie pitia.To sa neda odhadnut.Hlavne este neskusaj byt tehotna.Mas cas tak to neber tak vzane.Ale pritelovy povedz ze chces s nim byt len ked je triezvy ak nie nech ide prec a pride ked vytrizvie.

darika

Kedysi sa hovorilo-povedz aku citas knihu a ja ti poviem kto si.Ja hovorim-ukaz,akych mas kamaratov,a uvidim,ci ta chcem poznat.Hlavne,zena,na 90% ak si vybera partnera na zivot,mala by spoznat otca.tam je velka pravdepodobnost,ze ak otec pil,bude aj syn.Takze,tu nie je co riesit.Kym mas moznost,rychlo prec!

zdenulka

ahojte...necitala som moc tie odpovede..moj priatel mal alebo ma este alkoholika otca (prestal pit pred par mesiacmi ked mal predvolanie na sud na rozvod,ako vyhrazka to zabralo) myslim keby ta lubil tak by prestal pit uplne alebo aspon to obmedzil keby videl ze ta to trapi..

hellka

rony26/ to nie je o tom, ze ako sa sprava clovek, ktory pije. iste, je to horsie, ak je agresivny. no moj exmanzel nebol agresivny, ani nemal vulgarny slovnik, väcsinou si isiel lahnut a spal.dal mi pokoj. no zit s takym clovekom nie je ziadna vyhra. je to velmi tazke, najmä na psychiku. na toho cloveka sa potom nemozes spolahnut, je to nezodpovedne voci rodine. neslo ani o peniaze. neboli sme na tom tak, ze ich prepil vsetky, lebo obidvaja sme mali slusny prijem. peniaze nam nikdy nechybali. tu ide o nieco uplne ine.

rony26

ja by som ako hlavny problem pri alkohole videl zmenu spravania...takze ako sa sprava ked si vypije?...pozorujes u neho znamky agresivity, zvysuje hlas, krici, chce mat za kazdu cenu pravdu, meni sa jeho slovnik ??? takze ako sa sprava k tebe a k svojmu okoliu?

jajka001_

nie je spravne brat alkohol ako jediny sposob ako sa zabavit. teraz to vyzera normalne kym ste mladi, party sem party tam, ale ked ma rodinnu predispoziciu, cize vzor takeho spravanie = pit je normalne, a vidis na nom ze ma problem s mierou, ak ti zalezi na vztahu, navrhni mu nech to obmedzi, nie kazdy vikend byt opity, a vobec, nie zakazdym sa opit, ked pije, ale travit volny cas inak. najdi mu ine sposoby travenia volneho casu. ak sa nechyti, radsej ho nechaj plavat, aj ked ho lubis, zivot s alkoholikom je peklo.