šikana a profesorka

evusska

Drvivá väčšina učiteľov nevie ako má postupovať nielen pri šikanovaní, ale aj pri iných nežiaducich javoch v škole. Preto môžu nastať dve situácie - buď to teda neriešia vôbec, zatvárajú pred tým oči alebo to možno začnú riešiť, ale keďže nepoznajú ten správny postup, tak pri tom narobia viac škody ako osohu. Veď ak si učitelia nevedia dať rady, tak sa predsa môžu obrátiť na školských psychológov, sociálnych pedagógov, výchovných poradcov, koordinátorov a podobne.

narkozka

od tohot roku sa v triede vystriedali styria sikanovani spoluziaci (ja tiez:( jeden spoluziak skoncil s krvavou ciarou vez pol tvare podliatym okom rozbitou bradou...tak som rada ze u mna to skoncilo len pri verbalnom:((

bingham

Ked som chodil do skoly, tak sikanovanie bolo na dennom poriadku...., ale vacsinou to boli slaboduchy ludia, ktori sa nevedeli branit

Ak sa o tom dozvedela profesorka tak to mali potom este horsie.....

evusska

Pri riešení šikanovania treba dôsledne dodržať určité zásady a presný postup. Čo i len jeden chybný krok môže spôsobiť veľmi vážne následky, najmä pre obeť šikanovania. Postup by mal byť teda takýto:
1. Porozprávať sa s informátormi, čiže svedkami šikanovania, ktorí sú na strane obete a ktorí prišli šikanovanie oznámiť. Zistiť od nich čo najviac.
2. Porozprávať sa s obeťou šikanovania.
3. Dobré by bolo nájsť ešte ďalších svedkov, samozrejme - vytipovať ich treba v spolupráci s informátormi a obeťou. Nemali by to byť žiaci, ktorí sú v partii s útočníkom, pretože tí by aj tak všetko zapierali.
Vhodné sú najmä individuálne rozhovory, v prípade nejakých nejasností môžu byť aj konfrontačné rozhovory, avšak V ŽIADNOM PRÍPADE NIE KONFRONTÁCIA OBETE S ÚTOČNÍKOM!
4. Zaistenie ochrany obeti - napr. zabezpečiť jej bezpečný odchod domov a pod.
5. A až na úplný koniec, keď už máme dostatok usvedčujúcich informácií nasleduje rozhovor s útočníkom. Pokiaľ nemáme zhromaždené podložené dôkazy, útočníci všetko zaprú, vyvrátia, spochybnia alebo zvalia vinu na obeť.

alexandra_MO

no ako ja som myslela riesenie sikany medzi ziakmi ,nie medzi ziakom s profesorkou, a s rodicmi je velmi zlozite riesit podobne problemy, lebo rodic ma tendenciu verit ze jeho dieta je najlepsie a nikdy by nieco take neurobilo,
a na druhej sttrane aj ked si rodic uvedomi ze jeho dieta niekoho sikanuje tak v dnesnej dobe deti nemaju autoritu ani voci rodicom takze ani ten rodic nic nezmoze

esty

no tak to je blbé...slovo profesorky proti žiakovi...a kto vyhrá?no predsa profesorka. Asi najprv zo strany rodiča upozorniť a ak to je až také strašné alebo na psychiku tak postupiť sťažnosť vyššie ale asi najlepšie mať aj nejaký dôkaz