ma niekto z vas problemy s depresiou? u mna prerastla uz do takeho stadia, ze chcem sa zabit. proste cely zivot som bola len nejaka handra, ktoru kazdy vyzmykal, ktoru kazdy urazal a posmieval sa jej, rozhodoval za nu a ja som sa nemohla branit, ani keby som sa na hlavu postavila a kyvala usami. momentalne mam totalnu naladu pod psa, ze ma nepotesi nic. navstivila som aj psychiatricku a ta mi odporucala psychoterapiu. ibaze ked som sa objednala ku psychoterapeutke, tak som k nej ani napokon nesla, lebo som sa jej zlakla. ja sa hrozne bojim ludi... (zle zazitky z detstva). co mam robit? ja uz nevladzem a ani nechcem zit.
depresia, ktora sa stale zhorsuje
Majuska...hlavu hore!Vieš koľko inv.dôch.pracuje?Sú miesta,kde ťa príjmu, podla toho čo vyštuduješ.Keby si tak vedela účtovníctvo napríklad,mohla by si si doma v obyvačke zarábať krásne peniažky.Čo ak práve na tej výške stretneš človeka, kôli ktorému sa ti oplatí už teraz žiť?Vieš koľko ludí by chceli žiť a umierajú?Ani si nevieš predstaviť čo by ti na to povedali.Keď už sme na tomto svete, znamená to, že tu máme pre niečo byť!Aj ja som mávala takéto depky, prešlo to ale musela som si počkať na svoj osud.A ten osud má 11 rokov a strašne sa teším, že som vtedy neurobila ten hlúpy krok do ničoty.A dodnes za to vďačím ľuďom okolo seba.Máš nás!
ale ked ja si absolutne nemyslim, ze ma v zivote caka aj nieco pekne. narodila som sa totiz telesne-postihnuta (aj ked to navonok nevidno vobec). teraz mi priznali polovicny invalidny dochodok. davam si takisto prihlasku na vysoku skolu, hoci sa mi absolutne nechce ist. za posledne obdobie sa to totiz tak zhorsilo, ze ja uz nevladzem naozaj. a na vysoku skolu si davam, len tam, kde ma ostatni nakopnu. teda na manazment (chodim na obchodnu akademiu), na ktory som nikdy ist nechcela - ale z "presviedcania - donutenia" som si napokon dala; potom socialnu pracu, len preto, ze tam chodi brat; a napokon na predskolsku elementarnu pedagogiku. to ma jedine potesilo. aj ked nie velmi, ale je to ok. ved co uz. aspon jedna normalna skola. naco mam zit? ved zivot je o nicom. s polovicnym invalidnym dochodkom nedostanem nijaku normalnu pracu, tak naco sa trapit s vysokou skolou? nie je to zbytocna strata casu? ja si myslim, ze hej. ja nevladzem :o(.
Samotna psychoterapia ti nepomoze,antidepresiva su velmi dolezite pri lieceni depresie.Netreba sa ich bat,su to take iste lieky ako tie,ktore as uzivaju pri inych chorobach.Vobec depresia je normalna choroba,len nie fyzicka,ale choroba duse,nemas sa zaco hanbit,ze ju mas a ani za to,ze by si mala brat antidepresiva.Psychoterapia ti zacne pomahat az vtedy,ked zaberu lieky,a naucis sa vnimat zivot a svet vokol seba v svetlejsich farbach.
Samovrazda nie je ziadne riesenie.Nie preto,ze by to bola slabost toho,kto nevie zit,ale preto,ze sa nou nic nevyriesi.Kedze verim na duchovne veci a mam s tym aj nejake skusenosti,mozem ti povedat,ze keby si to urobila,tak by si aj po smrti prezivala tie iste pocity uzkosti,smutku a sklucenosti a bolo by to este horsie,pretoze by nikto,vobec nikto nebol na blizku.Teraz mas okolo seba ludi,ktori ti chcu pomoct,tak im to umozni a neuzatvaraj sa do svojej samoty a trapenia.Vela stastia.
majuska určite na teba čaká niečo pekné naozaj...:-)
nuz majka co ti mam na to povedat? ze vraj je zivot krasny... neviem... nevidim to tak, mozno je to vec pohladu.. ale ja by som nemala odvahu defintitivne s nim skoncovat. Co ked sa to nepodari? Co ked ma (teba) predsa len caka aj nieco pekne? Treba vydrzat, teraz sa dni predlzuju, bude zas lepsie.