Dnes som ukoncila milenecky vztah so zenatym muzom, viem, ze tato tema tu uz bola prepierana, ale ja mam momentalne pocit, ze mi ide vyskocit srdce z hrude...A este k tomu je to moj kolega:(, chcem ho nemilovat, ale neviem to, ukoncila som to, ale je mi na umretie...Ani neviem, co vlastne chcem pocut, mozno baby, ktore sa takto rozisli s milencom z vlastnej iniciativy skuste nieco napisat.
Milenecky vztah-da sa to vobec skoncit?
Pre vytriezvenie a janab:
"Čo oko nevidí, to srdce nebolí" - poznám to a pýtala sa ma na to isté aj psychologička. Ale obávam sa, že toto pre mňa nie je cesta. Nie som asi 100%ný chlap, aj keď to blbo znie :-). Viem, že ľudia dokážu žiť všelijako, ale mne to moc s "nečistou" hlavou nejde. A tiež som skôr za rýchlejšie riešenie bez strachu v budúcnosti ako za to, že časom to aj tak vypláva von...
Dr.Plzák celú svoju prax hovorieval mužom :"ak sa nevera stane, tak zatlkať, zatlkať, zatlkať"..aby si uchránili svoje manželstvo. Muži boli od nepamäti lovci, my ženy to nechceme chápať a ani nevieme pochopiť. Pre muža je sex.úlet asi nepodstatný, pre ženu je to dôvod na rozchod. Nevera by sa možno aj dala ako-tak odpustiť, horšie je žiť dalej s človekom, ktorému ste prestali dôverovať a máte stále v mysli, či tá jeho milenka bola lepšia,krajšia a to, čo nevieme pochopiť je, prečo práve mne sa to stalo, že ma partner podviedol?!..práve mna?!..Aj ked obaja zostanú pri sebe, stále budú výčitky, pri najmenšej roztržke sa bude vykrikovať nevera a vzťah nebude už nikdy pevný..a v budúcnosti sa môže aj stať, že zlyhá aj ten druhý partner..ako odplata..Je ťažke žiť vo vzťahu, kde nebude dôvera. A nedá sa ani povedať, že neverný sú muži, ale veľa prípadov je, že práve ženy podvádzajú svojich mužov, avšak u žien hrozí, že sa zamilujú a práve ich vzťahy sa rozpadávajú..u mužov je to len nemalé percento, žeby sa muž rozviedol kvôli milenke..väčšinou je to v zrelom veku ,ked je veľký vekový rozdiel (vidíme to väčšinou u dobre situovaných mužov).
Čo sa týka rady, tak treba zísť z kratšej cesty späť. Teda neživiť žiadny milenecký pomer so ženatým mužom..strata času pre ženu, nehovoriac o tom, že v okolí bude odsudzovaná a nepochopená(pracovisko,rodina, priatelia...).
pies
Prepáč,viem,že to máš teraz určite ťažké,ale nedá mi neopýtať sa ťa na jednu vec.Chápem,že ťa ťažilo svedomie,ale bolo to až také,že si musel manželke povedať,že si jej bol neverný.Nedalo sa vyžalovať nejakému dobrému priateľovi a nie hneď rozbíjať rodinku.Určite ma teraz veľa ľudí,čo sem chodia odsúdi,že vo vzťahoch by sa mala hovoriť pravda a v manželstve najmä,no myslím,že ty si už svoje bremeno nesieš na ramenách a určite to už manželke neurobíš nikdy viac,tak si si to mal nechať pre seba a nerozbíjať si rodinku.
Možno by sa to časom dalo všetko na správnu cestu.No nech to už dopadne akokoľvek vždy stoj po boku svojich detí,ukáž im,že ich ľúbiš aj napriek tomu,že si mal inú ženu,že sú pre teba najdôležitejšie na svete a oni raz pochopia,že ich máš rád a časom ti aj odpustia.
Pre ani_neviem:
Moja rada: ak Ti rozum hovorí, že to nemá zmysel, že on aj tak od rodiny neodíde a že ty sa iba trápiš a čakáš, kedy si na Teba nájde čas, tak svoj rozum poslúchni. Každe ďalšie zotrvanie v takom vzťahu alebo jeho ďalšie oživenie bude pre Teba znamenať síce chvíľkovú nádej a možno zopár pekných chvíľ, ale ďalší pokus o ukončenie bude zase o kus ťažší. Môžem iba potvrdiť, že platí "zíde z očí, zíde z mysle" - ak sa to nedá, tak dodrž odstup, nepodľahni svojim túžbam, neiniciuj nič nové, neprezváňaj, neodpovedaj na signály. Uzavri to.
Ak treba, tak sa s ním stretni, poďakuj za pekné chvíle, vysvetli mu, že mu nechceš nič zlé (aby sa necítil ohrozený), ale že ty jednoducho musíš pre to a to vzťah ukončiť.
Ak sa dlhodobo budeš trápiť, bude to mať vplyv aj na Tvoje zdravie alebo pracovné výsledky.
A daj tomu čas, za mesiac sa Ti bude dýchať už ľahšie a za 3 mesiace zistíš, že začínaš byť ok.
Zvládneš to, máš odvahu.
pies
CHcem len dodat.Ze v mojom pripade co som vcera pisala-k ex by som sa nevratila-ale keby to bol taky pripad ako mas ty-TAK URCITE BY SOM DALA MANZELOVI SANCU I KEBY SOM SA S NIM ROZVIEDLA.
INAK JA DAVAM SANCU AJ INYM LUDOM NIE LEN VO VZTAHU-ALE AJ KED MA SKLAME KAMOSKA-TAK JEJ DAM SANCU DALEJ A AZ KED SA TO VIAC KRAT OPAKUJE SKLAMANIE A VIDIM ZE SA VOBEC NEZMENILA SKONCIM S NOU NADOBRO A TO SA TYKA AJ OSTATNYCH LUDI.
NEODSUDIM HNED CLOVEKA.
Podla mna ked sa spolu trapite je lepsie od seba odist a po case sa uvidi.No to je kruta dan za to co si urobil a netrpis tym len ty ale su do toho zatiahnute aj deti a to je najkrutejsie co moze byt.Ja som bola velmi nastvana na ex ked sa to stalo aj koli dietatu-lebo on mal dectvo s obidvomi rodicmi a svojmu dietatu pripravil takyto zivot bez otca-a viem ze on by bol VELMI DOBRY OTEC.
ZELAM TI ESTE RAZ ABY SA TO NEJAK VYRIESILO A POCHOP MANZELKU KEBY TA NEMILOVALA NEBOLA BY TAKTO SKLAMANA.LEBO KEBY JEJ TO BOLO JEDNO TAK NAD TEBOU KYVNE RUKOU A HOTOVO.
Pre Vytriezvenie:
Máš vo všetkom pravdu. Nemá zmysel polemizovať, je to presne tak, ako píšeš. Nemal som ujasnené, čo chcem a nie si prvá, ktorá mi to hovorí. Verím v Božie mlyny, viem, že si svoj trest zaslúžim, akurát sa snažím, ako sa dá, aby som to zvrátil.
Vieš, sú dve strany - tá podvádzaná je určite zranená a ubolená, podvedená a ponížená, to je bez debaty. A väčšinou sa hovorí len o tejto strane a každý ju chápe.
Ale ja som tu dnes za tú druhú stranu. A poviem Ti, že niesť na sebe to bremeno, že som nanič a sklamal som, každý deň sa pozerať do očí svojich detí a vedieť, že som možno spôsobil to, že nebudú mať celú rodinu a každý deň vidieť utrápenú manželku, je moje "peklo". Nedokážem si to odpustiť.
mila ani- neviem,myslim si,ze si mozes len gratulovat.po nejakom case by si zistila,ze marnis cas s nim.zenaci si subtituuju milenkami to co im chyba v manzelstve,alebo hladaju extra vzruso.si snad nemysis,ze by sa k tebe priznal, rozviedol a ozenil s Tebou?o nejaky cas by si nasiel inu milenku.si myslim,ze ak niekto vie v manzelstve takto podvadzat,tak by to urobil opat a opat.urcite ako kazda zena tuzis sa uisadit a mat vlastnu rodinu.hmm.so zenacom by si to daleko nedotiahla.a predsatv si,ze by si sa ocitla v jej kozi-byt podvadzanou.nic moc.no ,nechcela som aby to vyznelo,ze kritizujem.len som Ti chcela napisat,aby si vobec nelutovala svoje rozhodnutie.pretoze pravdepodobne vdaka tvojmu rozhodnutiu si predisla sklamaniam a mozno aj neprijemnostiam.ved si v podstae bola vyuzivana.
nemysli na neho.pravdepodobne si ten rozchod tak ci tak zasluzil.pekne si najdi slobodneho a bud stastna!
Ludske vztahy su najzlozitejsia vec na svete, zakladom kazdeho vztahu je komunikacia, ked sa spolu nekomunikuje, lebo castokrat male prkotinky sa podcenuju, ale tie casom narastaju, nabaluju sa az do takych rozmerov, ze to prerasta partnerom cez hlavu a potom je to tazke zozmotavat a davit veci doporiadku, riesit veci treba v zarodku a ako spravne Pies povedal, riesenim manzelskych problemov nie je novy partner, skoda, ze na to prisiel trochu neskoro, no ale radsej pozdejsie ako nikdy a nikdy necakajte, ze partnera zmenite, aby sa nieco pokazene napravilo, musime so zmenami zacat predovsetkym u seba
Prečo dochádza v manželstve k nevere? Môže manželstvo prežiť neveru a paradoxne sa posilniť, ak sa manželia z nej poučia?
Odporúčam knihu plnú nádeje od autora Williard F. Harley: Moje túžby, tvoje túžby.
Autor - psychológ na základe svojej dlhodobej manželskej poradenskej praxe identifikoval 10 základných potrieb, ktoré manželia očakávajú, že sa im v manželstve naplnia. Vo všeobecnosti 5 z týchto potrieb je dôležitých pre mužov a iných 5 pre ženy. Stačí, že partner nebude napĺňať 1 potrebu dôležitú pre svojho partnera (aj keď ostatné 4 bude napĺňať perfektne), a vzniká riziko mimomanželského vzťahu. Podáva vysvetlenie, prečo snahy uspokojiť potreby partnera, ktoré odvodzuje od svojich potrieb sú často neúspešné. Táto kniha neospravedlňuje neveru, ponúka však vysvetlenie, prečo k nej dochádza a tým aj rady, ako jej predísť. Zároveň nepovažuje neveru za koniec manželstva. Rozhodne stojí za prečítanie.
Webová stránka autora v angličtine s množstvom zaujímavých článkov a radami:
pies
áno v niečom s tebou súhlasím...napr.keď začína viaznuť v rodine komunikácia,snažíš sa povedať čo sa ti nepáči,myslíš si,že v tvojom prípade manželka ťa vypočuje a bude sa ti snažiť ísť v ústrety/ale ako som pochopila,nie je to tak/a keď je to tak stále,začínaš hľadať únik,no nebolo to najsprávnejšie rozhodnutie,zatiahol si do toho aj ďalšiu osobu(myslím milenku)a potom si zrazu zmyslíš,že ti to nestálo za to,aby si prišiel o rodinku:Nehnevaj sa,ale v prvom rade si si mal ujasniť čo vlastne chceš od života a až potom začínať milenecký vzťah.Teraz sa k tebe život zachoval tak ako si sa choval ty,nie nadarmo sa hovorí,božie mlyny melú pomaly ale isto.Veľa šťastia,aj keď teraz na vás chlapov mám ťažké srdce,,,držím palce v ďalšom živote.