dobrý deň..mam 16 rokov a chcela by som sa opytať, že či by som podľa vás si mala dať fixny strojček,ked mi zubarka povedala že nočny mi to nenapravy...ale že až take krive zuby nemam...no neviem že či si mam dať..som veľa čitala o tom že niekomu sa uplne zmenil profil tvare a podobne...bojim sa si ho dat..:(...co myslite mala by som si ho dat a risknut to že to bude v pohode? a ako dlho ste nosili vy strojček?...pište proosim ..:)
strojček-ano či nie?
smajlinko> idem teraz na preventivnu, tak sa povypytujem zubarky ci mi vie niekoho odporucit (aj ked naposledy sa netvarila velmi nadsene zo svojich kolegov ;)) Tak ked budem mat nejake info meno/cena, dam ti vediet. Tiez som z KE. A aky chces strojcek, taky obycajny, alebo nieco farebne/priesvitne?
z Nitry som :)
Ahoj : )
vie mi niekto poradit, nejakeho dobreho zubara/zubarku ktora robi strojceky v Kosiciach a kolko platil ked je uz starsi ako 18 rokov
dakujeeeem vsetkym
Ja som si zvykla na to, že mám v ústach niečo navyše pomerne rýchlo.. po pár dňoch.. teraz som už v takom štádiu, že si to ani neuvedomujem =). Ale niekedy mám taký deň, že mi celý deň príšerne zavadzia..
bejbina : prosim odkial si ?
no platila som dnes vlastne 18 000 sk...takže menej ako som čakala, ale hej to bolo jednorazovo, len čisto za strojček takže ešte peniaze za kontroly a bude to aj tých 20 000 SK...ináč vy čo máte strojček, po koľkých dnoch ste si zvykli na to že ho mate v ustach? lebo ja ho mam dnes 1. den a vážne mi to zavadzia...hrozne to je:(
ja idem na strojček zajtra :D na fixný, ale nie klasický ale taký priesvitný...bojím sa ale aj tak že ako budem vyzerať...no len dufam ze si zvyknem po čase a ostatni tiež :D ináč mám 18, takže som sa dosť skoro zbadala, ze ho potrebujem, teraz platím 20 000 sk :(
Ja som tiez nosila fixny strojcek 2 roky, uplne si nan zvyknes a budes za to vdacna cely zivot ako ti krasne vyrovnal zuby. Je to pravda s tym strojcekom na noc, poznam par ludi, ktori ho nosili aj 5 rokov a tie zuby sa im ani nepohli...je to preto, ze strojcek ti v noci tlaci a posuva zuby do tej polohy ako by mali byt, lenze ked si ho ty zase rano das dole a cely den ho nemas, tie zuby sa pomaly posuvaju zase naspat na povodne miesto a tak je to velmi zdlhavy a nekonecny pribeh, kym sa tie zuby vyrovnaju, zo skusenosti ludi viem, ze po mnohych rokoch to vzdali a dali sa aj oni na fixny strojcek, ktory pracuje stale kedze ho z ust nedavas prec a preto je efekt ovela rychlejsi!! A dnes je strojcek uz uplna samozrejmost, hanbit sa zan nemusis.