Nádor štítnej žlazy

Príspevok v téme: Nádor štítnej žlazy
sisa72

chcem Vás poprosiť ak máte niekto skúsenosť s touto zákernou chorobou o radu.. pred mesiacom si manžel nahmatal zvätšené uzliny na krku.. išiel k obvodnej ta mu predpísala antibiotiká po vybratí išiel na rengen .. nemal to ešte dobre tak mu dala ešte jedny antibiotiká a poslala opäť na rengen, kde mu zistili uzlíček priemeru jeden cm na štítnej žlaze.. poslali ho na onkologiu, kde mu urobili punkciu a vysledok bol hrozný .. punkcia je pozitívna musí isť na operaciu už 9.10.. pri opke mu musia vybrat podľa histologie bud pol alebo celu štitnu žlazu..robia to počas opky.. manžel je z toho hotový chodí ako bez duše má len 38 rokov nepije, nefajčí a športuje.. sme nanželia 18 rokov a náš spoločný život je OK....ja sa síce tvarim pred ním že to bude v poriadku nechcem mu dat najavo ako ma to veľmi bolí a ako sa bojim čo bude dalej...chcem Vás poprosiť o skusenosti...

Dakujem
Sisa
--------------------------
www.zdravie.sk - Nádory štítnej žľazy

Súvisiaci obsah

RNG

Tpch, ja by som ten organ neamputoval ale snazil sa vyliecit. Zatial ten co zalozil temu nehovoril o vyoperovani.
Citaj pozornejsie skor nez zacnes kritizovat.
Inac aj ine , dokonca pozitivne zhubne nadory sa daju vyliecit bez operacii.V lekarskej literature je akurat dost popisanych pripadov kde sa to spravilo bez operacii a to nielen ozarovanim a chemo, ale aj roznymi ucinnymi dopplnkami. Liecenie rakovin kombinaciami doplnkov a inych zatial neschvalenych metod je ovela ucinnejsie, nez klasicky noz, chemo a radiacia.
Preto nan chodia z USA do Mexika a inde na svete hufom, lebo v USA sa podarilo organizovanej medicine zakazat vsetky ine metody na liecenie rakovin, okrem chemo, chirurgie a ozarovania.
V USA je to vyse 200 milardovy bussiness rocne, na ktory si nechcu nechat siahnut nejakym lacnym liecenim, bez ohladu na to, ako je ucinne.

tpch

Zaujimalo by ma, ako chces aby fungovali suroviny na vyrobu hormonov, ked odstranis chirurgicky organ, kde ta premena prebieha. Ty si vazne na hlavu...

RNG

Vsetky "smetne kose" v tele sa daju odstranit vyssimi davkami enzymov a jodu. Vcitane tych na stitnej zlaze a samozrejme aj inde v tele.
Niektore su hormonalne podmienene, vtedy treba hladiny hormonov upravit, samozrejme tym myslim nie chemicke nahrazky hormonov, ale prirodne bioidenticke hormony vo forme doplnkov alebo "polotovary" na hormony, z ktorych si telo samo prislusne hormony vytvori, pripadne ich hladiny(najma skodlivy DHT a privela estrogenu alebo prolactinu) potlaci.

hell28

Poprosila by som niekoho o radu,kto má,alebo mal skúsenosť s medzištítnymi telieskami,hrčkami...Môj manžel dostal dopručenie na operáciu pred 1,5rokom,ale on je z toho tak zúfalí,že sa nechce dať operovať.Ked mu to zistili,mal iba v priemere0,7a0,19cm hrčky,jednu na ľavej strane krku,druhú na pravej.Teraz zbadal,že sa mu hrčky zväčšili.Asi pred 2,5rokmi mu zistili,a spravili mu punkciu,a vtedy mal neg výsledky.Velmi sa obávam,aby sa mu nezhoršili výsledky za tú dobu,lebo on odmieta operáciu.Poprosila by som niekoho o radu...Vopred dakujem...

sisa72

Ďakujem Vám veľmi pekne za Vaše príspevky... teraz v piatok ide do nemocnici a v pondelok na opku.. napíšem ako to dopadlo..

aljoska

sisa,v podobnej situácii som sa ocitla pred 5 rokmi.Liečila som sa na zníženú funkciu šž a mojmu lekárovi sa nepozdával tiež 1 malý uzlík.Urobil mi punkciu a výsledok bol šokujúci.Vysoká pravdepodopnosť papilárneho karcinomu a správa mi prišla už aj s dátumom operácie.Bolo to hrozné obdobie.Ale aby som to skrátila.Operáciu som podstúpila, s tým že mi vybrali celú šž.Teraz v novembri to bude už 5 rokov.Po operácii som absolvovala liečbu rádiojodom a po 3 mesiacoch ešte kontrolné vyšetrenie a od vtedy je to OK.Upokoj manžela,tiež som mala uzlík o priemere 1 cm.Nádory šž,ked sú podchytené v takomto včasnom štádiu sú jedny z najlepšie liečitelných.Akurát bude musieť do konca života užívať hormony v tabletkovej forme,na to sa dá zvyknúť.A vediem úplne normálny život.Po operácii je treba sa určitý čas šetriť ale potom sa dá všetko robiť tak ako predtým,športovať,proste normálne žiť.Chodím 2krát ročne na kontrolu a ináč nič.Po pol roku som sa vrátila do práce a robím aj nočné.Držím Vám palce,budte silní a potom napíš ako to dopadlo.Ochorenie šž postihuje viac žien,ale vyskytne sa občas aj nejaký ten muž.Ak ťa zaujíma ešte niečo viac možeš mi napísať na mail alicka5@centrum.sk

kosa

moja teta mala tuto operaciju pred x rokmi, vybrali jej celu stitnu zlazu, tjez vdaka tzv nadoru vnej, zije uz vjac ako 30 rokov.

znamy v Londyne (ma 35 rokov) mal tuto operaciju, teraz chodi na radijoterapiju a berje chemosku. co bude dalej snim uvidim.

adka00

Mila sisa tato zakerna choroba zastihla aj moju mladu a krasnu susedku.Pred dvoma tyzdnamy jej uzlinu vybrali a samozrejme vysledok bol zhubny.Ale chvala bohu jej to zistili vcas a nemala metastazy.Na buduci tyzden nastupuje do Bratislavy na liecbu.Drzim Ti palce aby ste to zvladli .DRZ SA MOJA