Kedy ste sa citili tak strasne zle ze ste si mysleli ze horsie uz ani nemoze byt?? kedy ste uplnee nevladali a nevedeli ako dalej ist zivotom??
KEDY VAM BOLO V ZIVOTE NAJHORSIE????
Ked ma mama vyhodila s dietatom na ulicu...a to doslova.
inac leerka, co myslis?.. moze sa taky clovek co ma depresie krytizovat?? totiz ona by si niekedy kvoli svojmu pristupu k problemom zasluzila na zadok, stava sa totiz coraz viac apaticka, no suvisi to asi s tym celkovym problemom..(nedari sa, mna uz nic nebavi, naco vlastne zijem..) myslim ze by sa jej niekedy hodila riadne studena sprcha, no kedze som to ja nikdy nezazil tak neviem presne ako to vo vnutri cloveka prebieha.. preto sa bojim take nieco spravit.
teraz....cely september rozmyslam nad tym ci, kedy a ako to skoncit...ruky dorezane ale nemam odvahu...nevladzem...
trefa do cierneho leeerka! sa vyznas v problematike, velka vdaka za rady (aj v inych diskusiach) :-) spolocne byvanie je myslim dost dobry napad.. aj mna to napadlo, ale nieje to take jednoduche.. niesme totiz d jedneho mesta a obaja sme este "v rodicovskom" no uvazujem o tom... uff.. uz je polnoc? tak dobru noc vsetkym optimistom.
lek a nevyrieslo by to mozno spolocne byvanie ? t ma tak napaldo .a treba byt vzdy optimista, aj ked ani mne sa to nie vzdy dari ...
ahoj leerka.. ma 23 a problemy suvisia so skolou, financie, rodina a najma praca.. vela veci a naraz.. a cele je to riadne komplikovane, to sa tu neda popisat ani vysvetlit.. najhorsie je ze to trva uz par mesiacov a stale sa to zhorsuje, uz pomaly nebudem vediet co dalej.. donekonecna opakovat vety o tom ako treba vydrzat, ze sa vsetko obrati na dobre (ked sa deje presny opak), ze ju mam rad a moze sa na mna spolahnut sa nedaju bez toho aby nezneli uz iba ako frazy.. aj ked ja som o tom skalopevne presvedceny.. predsa vsetko zle musi raz skoncit.. ak mam byt gycovy: tak po kazdej noci pride predsa den.. ci sa mylim??
lek a z coho ma priatelka take depresie? neskusila liecbu, ci nepomaha jej...len pri nej stoj, to je supre, ze jej takto pomhas a ches pomoct .. drzim vam obom palce ..a kolko ma rokov?
kedy najhorsie?? ..prave teraz.. a preco?? priatelka sa chce zabit, stale ma depresie, stratila zmysel zivota, prestal ju tento svet bavit, prechadza velkymi zivotnymi zmenami co nezvlada, ked ju vidim aka je utrapena je to nieco strasne, v tych stavoch sa chce stale rozchadzat.. je toho vela no musim to nejako ustat, musim to zvladnut.. proste musim nech to stoji cokolvek, lebo ona je moj zivot, moje vsetko a aki si nieco spravi tak neviem co spravim ja.. a to najhorsie?? je to to ze jej neviem pomoct tak ako by potrebovala, aby bolo zasa vsetko dokonale.. sorry ak tu otravujem
t333: som na tom podobne...a presne ako pises, tiez citim, ze mojmu zivotu nieco chyba, ze nie je naplneny, ze len prezivam...a tiez sa snazim nepodliehat negativnym myslienkam, ale stane sa, ze podlahnem a upadam do stavu akejsi beznadeje...a fakt mi ide len o to mat konecne pri sebe niekoho komu by na mne zalezalo, kto by so mnou chcel travit cas, koho by zaujimalo ako sa mam a co prave robim, niekoho kto by ma mal rad...