mam 2.5 roc. dceru. {poziva len par slov- mama, tata, haci, a zvuky zrierat hav a pod...........okolo 20 slov a za svet nechce sa ucit dalej. Mam pocit,ze v poslednej dobe akosi stagnuje a dlho nove nic nepribudlo. mate podobne skusenosti? Co s tym?vela s nou citam,stale sa s nou snazim rozpravat a nic...
Dieta nechce rozpravat
Ahojte. No presne tento problém máme aj my. Synček má 2,5 roka a tiež hovorí len pár slov. Môžme mu opakovať koľko chceme, on len povie "ni". Ale popritom nás inokedy prekvapí slovíčkom, ktoré počul len pár krát.Tak dúfam, že sa to zmení a jazýček sa mu rozviaže, lebo som už chcela zajsť aj k doktorke, ale naša detská mi hovorila, že pokiaľ rozumie, tak sa nemám znepokojovať. Rozumie až príliš dobre a celkovo je veľmi šikovný, tak asi nám naozaj zostáva len trpezlivo čakať.....dúfam....
cony
neboj... môj brat do 3 rokov nerozprával vôbec len ukazoval prstom a teraz má 19 a ústa sa mu takmer nezavrú ...
každé dieťa je iné... dcérka začne rozprávať až to uzná za vhodné detičky majú taký zvláštny 6. zmysel robia všetko vtedy keď to uznajú za vhodné :)
cony- neries to....je to uplne normalne.
Vlastna skusenost......
Ani sa nenazdas a o par tyzdnov sa jej jazyk rozpletie ako salamunovi:)
Ver mi :)
Cony neboj sa,uečite sa rozhovorí,každé dieťatko je iné,vždy v niečom napreduje a v čom nie to raz dva dobehne,začne chodiť do škôlky a v kolektíve sa jej jazýček rozviaže a spertrí slovná zásoba,chce to len trpezlivosť....
Môj syn má teraz presne dva a pol roka, a tiež má iba zopár slov v zásobe, a tie mu stačia. Tiež sa nechce učiť nové slová. Keď sa aj snaží, povie niečo podobné, ale je to taká hatlanina. Zatiaľ to neriešim, uvidíme časom. Keď mu čokoľvek poviem, všetkému rozumie, tak sa neznepokojujem.
moja sesternica ma 2,5 rocnu dceru a tiez bola zatata a nic nechcela hovorit. Teraz sa to akosi prelomilo. Je to rozdiel, lebo moja neter ma 13 mesiacov a tolko zubov uz ma vonku, ze uz aj do skoly moze ist :) a tiez aj vela slov povie... Je to ozaj individualne. Ja som vraj nechcela do 4 rokov nic povedat :), takze tiez je to co povedat, ako som ja rodicov trapila.
určite bude rozpravat moj 2 ročny rozpráva cele vety a starši čo mal tri roky ledva povedal nejake slovo a jemu sa akoby ani nechcelo rozpravat ,až postupne začal
nechcem byt kuvik, ale ked deti zacnu rozpravat a potom odrazu nepokracuju dalej, pozrite na temy okolo ockovania....
My sme tiež veľa čakali,pokiaľ dcéra začala rozprávať.Ani sa nesnažila ako prvé povedať mamu,stačilo jej že na mna ukázala prstom.Prvé slová:auto a pápá.Páčilo sa jej ked sme išli niekde preč.Potom tata lebo ocino je šofér.Naposledy mama.Dodneska sa zaujíma o autá ,má 11 preč,bábiky nikdy nemala v láske ani neopakovala slovo baba.Netreba sa báť každé dieťa je iné.Takisto ako zubky im nerastu rovnako skoro.Mojej prvý zub vyšiel presne na 1.narodeniny.Ani doteraz nemá jediny kaz,dosť ešte má mliečych zubov.Druhá dcéra tiež mala 1 rok aj dokonca 2 mesiace,ked naraz vyšli dve zuby.Má 9 rokov zatiaľ mala 1 kaz.To len preto píšem aby ste videli aké su veľké rozdiely vo všetkom u detí.Ani tá druhá sa nesnažila skoro rozprávať,no potom ked začala nemalo to konca kraja.Aj teraz furt rozpráva.Takisto aj plienky mali dosť dlho,no ked to nechali,potom už ani v noci nenastala žiadná chyba.Takže hore hlavu,netreba dieťa suriť.Pride na všetko aj samo.