Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

problémy so žalúdkom

Príspevok v téme: problémy so žalúdkom
kolinia2

Dobrý deň, už asi dva týždne mám problémy so žalúdkom. Ťažko sa to dá opísať, jesť mi chutí, ale väčšinou, čo zjem, tak sa cítim plná, dakedy mám aj kŕče. Nad ránom sa budím, s bolesťami chrbtice na viacerých miestach, ale neviem, či to s tým súvisí. Väčšinou ma bolí pod ľavým rebrom priamo žalúdok alebo ľavá strana chrbtice. Môžete mi poradiť, veľmi sa bojím gastroenterologa a hadicky, neznasam to !!!!

masasko

kolinia 2
To možno vobec nie je žalúdok. Aj mna bolievalo pod pravym rebrom a ta bolest vystrelovala az do chrbta a ťažko sa mi dýchalo. Raz vecer ma to tak rozbolelo, že ma naši zobrali k chirurgovi, potom na sono so žlčníkom a nič. Až potom mi z krvi zistili vysoku hladinu helikobaktera. Tak skus ist k obvodnej a poziadaj o kompletny rozbor krvi, lebo ak je to ono, tak sa to bude len zhoršovat.

kolinia2

Dakujem pekne za rady, ten psylium husk beriem uz pravidelne a dost rychlo to zabera. Ja nemam depresiu, iba uzkostnu poruchu a je to uplne daco ine, i ked mala som poslednych par mesiacov hektickych, lebo som mala cez leto statnice, takze som sa na slnku vela ani nepohybovala.
Mirka23, v lekarni mi normalne predaju dake kvalitne probiotika ci enzymy , nemam moc s liekmi skusenosti, lebo do nedavna mi nic nebyvalo.
Kaciatko7 a ta kokosova mucka, to ako klasicky kokos nastruhany? lebo kokos milujem : ))
RNG: ten vitamin D-3, tak to si mam tiez pytat v lekarni??? Ja mam obavy, ci to nemoze byt daky vred alebo co, ja mam len strach z toho, asi som daka precitlivela : (( ( mam totiz strach z chorob a neznasam chodit po doktoroch )

RNG

Vitamin D-3 je antidepresivny(okrem inych uzitocnych veci pre telo, vcitane imunity a protirakovinnych ucinkov)) a prave pri nedostatku slnka je ho v krvi extra malo.
Niektori ludia si ho nevedia dost vytvorit ani na slnku(az 20% ludi udajne podla vyskumu z Hawaii), cim sa znizi absorbcia mineralov, co vedie k tetanii a depresiam, okrem ineho.
Preto tu tak stale zdoraznujem pravidelne branie kvalitnych rybacich olejov, ktore obsahuju plno D-3

kaciatko7

a ak chces, aby ti pripravky (napr. psyllium) pomohli, treba uzivat pravidelne, nielen raz zacas. inac, velmi dobra je aj kokosova mucka, aj na travenie...(okrem protiplesnovemu ucinku) a je aj chutnejsia ako psyllium.

kaciatko7

no to mas pravdu, mirka, tie probio jogurty nestoja za nic. je to len reklama, nic viac, ten obsah zivych kultur je mizerny. ako aj napr. aktimel, neucinne a drahe. treba kvalitne probiotika.
inac, take lieky ako antidepresiva kludne mozu sposobovat problemy so zaludkom, vsak ako vsetka chemia :(
ak je problem v zaludku, treba uzivat nizsie spomenute, mozno by som pridala este nejaky dobry bylinny cajicek na zaludok aj na upokojenie...inac, na jesen trpia ludia viac na depresiu, to asi tym pocasim, ale liekmi, este k tomu navykovymi by som to urcite neriesila.