Má vplyv odber plazmy na zdravie?

Lujza T

Tiež som si vravela, že pomôžem svetu i svojmu rozpočtu a svojmu zdraviu tiež, lebo som mala dlhodobo vysoký tlak a po odberoch plazmy sa mi znormalizoval. Na odbere som bola 21x. (oko) :) Vštci čo tu písali majú v podstate pravdu. Pomáhame chorým, sebe (rozpočtu a občas i zdravotne) ale!!!
Vravela som si, odbery plazmy ma naučia piť. V príme tekutín sme lajdácki, to musíte uznať. A jesť na obed. Veľa z nás nemá čas a dožerieme sa večer pred telkou. Ale faktom je, že aj keď mi po odberoch nebývalo zle, neodpadávala som, ani ku mne neodbiehal doktor, celý zbytok dňa som bola totál kaput. Ledva som sa hýbala. Skrátka, ako po prežúrkovanej noci. A tiež som si povedala, že tie peniaze nestoja za to, inak budem možno o pár rokov odkázaná na produkt, ktorí odovzdajú zdraví ľudia, len aby o pár rokov ďalší zdraví pomohli im.

sufi.janka

Dobry den Som zdravotna sestra a dost sa rozumiem do tejto problematiky.Clovek ktory ide na plasmu musi si to naplanovat, ide na vstupnu prehliadku k doktorovi priamo v odberovom centre.Vzdy ked tam ide , ak su vysledky ok musi vypit dostatocne mnozstvo tekutin musi byt najedeny a musi tam docestovat. To su vydavky spojene s darovanim plasmy a preto to kompenzuju 20 eurami. Co sa tyka samotneho odberu odoberie sa len plasma a ostatne zlozky idu spät darcovi a nie odpad ako to niektori opisuju.Zdrava strava a kvalitne doplnky stravy firmy NUTRILITE sa pre mna stali samozrejmostou.

hujer

Na odber plazmy chodim uz piaty rok daroval som prvy rok 38x, druhy 40x,treti 40x,stvrty 50xa piaty zatial 14x. Za celych pat rokov som nebol vobec chory a to pracujem 12 hod. vonku celorocne, aj v noci. Takze, nie kazdemu to vyhovuje, ale mne ano. Podla toho sa zariadte a nebalamute tu ludi.

Didulina

Bola som darovať plazmu a nie raz!!!
Dostaneš 20€ a ešte aj Pomôžeš niekomu kto to potrebuje.
Super!!! Viac tam nechodim !! Prečo ??
Po poslednom odbere aj keď som vsetko super dodržala pitný režim atd som vyšla z budovy s 20€ hiii a odpadla na ulici
Priateľ ma pozbieral bolo mi lepšie ale po pár krokoch zase
Konečne sa dotáckala domov! 1 týžden som nebola schopná stať pri sporaku a ani fungovať. Potom sa to upravilo ale anemia pretrváva aj keď do seba hadzem železo a slabá som už stále ako mucha! Po kramoch je to pecka!!
Neeeeeeroooobttteeeee to!! Pre pos...... 20€ som si znemožnila zdravie

bg001

Ach vy ste lolaci niektory, ked neviete opytajte sa doktora, alebo si pohladajte informacie o krvy na co sluzi s coho sa sklada a tie casti na co sluzia.

Tak poprve: Krv sa sklada z plazmy to je najvacsia ale zaroven najlahsie obnovojuca cast krve. Zdravy clovek, ktory po plazme dodrzuje spravnu zivota spravu (po odbere bliekoviny, vapnik jednoducho vacsi prijem tych latok co ma plazma to si lahko vygooglite) tak do 2 az 3 dni je plazma plne obnovena. To ze organizmu skodi ? Nemyslim si. To by organizmu zaskodilo si kazdy den 20 min si zabehat. Praveze to posilnuje organizmus. Je pravda ze do 24 hodin ze organizmus trocha rozhodeni ale prave tomuto rozhodeniu posilnujete organizmus ktory je potom odolnejsi. To by bolo k plazme. a ze sajrajd sa vrati nazad LOOOL aky sajrajd ? od kedy su biele krvinky ktore sa staraju o imunitu sajrajd ? cervene krvinky ktore prenasaju kyslik do buniek organizmu aky sajraid ? krve dosticky ktore maju nastarosti zacelovanie ran teda zrazanlivost v pripade poradenia aby clovek nevykrvacal , aky sajrajd ? ty vole studujte studujte a az potom kritizujte. Za prve je to dobrovolne , za druhe neublizi vam to, za tretie POMAHATE DRUHYM KTORY SU CHORY HLAVNE CHUDOKRVNYM. Takze ked budete mat dieta a ono bude chore napriklad chudokrvne (je jedno aka choroba), tak daj lieky ale to ze lieky na chuokrvnost vyrabaju z krvnej plazmy ktory niekdo daroval aby pomohol chorym to je uz dobre. A tak tu kritizujete odber plazmy ktory je omnoho mensia zataz do organizmu ako odber krvy v mensom objeme. To ze ma niekdo problem s regeneraciou neni vhodny darca resp je ale nie na caste odbery. niekdo nehovori ze musite chodit kazdych 14 dni ! mozete kazdy mesiac kazdy druhy mesiac. A hotovo. Dalsie pozitivum je to ze ste stale informovany o svojom zdravotnom stave. Napriklad rozne virozy tam skorej zistia ako standartne v ambulancii. kde v ambulancii zistiju metodou imunologickych latok v krvy. A tieto plazma centra sa snazia oboma metodamu. tou metodou je priame zistovanie virusov v krvy ktore je obtiaznejsie. Co znamena ze diagnosticke okno sa znizi ! Takze STUDOVAT STUDOVAT STUDOVAT. Hlavu mate na to aby ste ju pouzivali nie aby vam do krku neprsalo !!!

NumLock

Autor témy žije v stredoveku. Myslíte si, že vie, že krv sa dá darovať len raz za život? Už nikdy sa totiž neobnoví a bude chýbať. Pre istotu radšej ani raz.

brunomars

nechutne..
hlavne tie masivne dojne stanice, preco tam rakusania nechodia? preco rakusania cicaju len slovakov a madarov?
oni vedia preco...

wasabi

Hellof, no, ako to tu čítam, tak ma až obracia... :)
na odber plazmy chodí každý dobrovoľne, čiže... citujem: dopichali mi žily a podobne... och... načo si tam chodila...

že herpesy? tak sa zdravo stravuj, prijímaj všetky živiny od A po Z, športuj, otužuj...

tehotenstvo? ::: krvná plazma je najjednoduchšie vytvoriteľná zložka krvi, čiže... na tehotenstvo vplyv odber nemá... btw...

chodím darovať plazmu už druhý rok... a včera mi akurát tam, keďže robia vždy po odbere testy oznámili, že budem mať dieťatko... :) čiže... prosím Vás, nerobte tu paniku.