Demencia...a poruchy správania

Príspevok v téme: Demencia...a poruchy správania
mikuša

ahoj, prosím o radu všetkých ktorí majú doma člena, ktorý trpí stareckou demenciou a poruchami správania..
ako to zvládate? spí vám človek trpiaci dušev.ochorením v noci???
nám pustili domov otca z nemocnice..-ale má výpadky pamäte, v noci nechce spať...a stále mám taký čudný pocit, ktorý neviem opísať..-myslíte, že sa nemusím ničoho obávať????
berie inak lieky oxazepam, haloperidol....-máte s nimi skúsenosť? díky za všetky odpovede

dree

Ahoj..je tu viacero veci..1. ak stav bude neunosni, ci by si si vedela predstavit ze by si dala otca do ustavu..
ALE este predtym..si s otcom 24 hodin denne doma?..ak su so spankom problemy, treba ist za ambulantnym psychiatrom, aby zvysil davky, popripade aby pridal este nejaku medikaciu na noc. Haloperidol ma v kvapkach alebo berie tabletky? Tiapridal ma?

mikuša

ahojte...pre binghama dree,,,otec bol na psychiatrii 2 mesiace,,,ale ja sa stále bojím, že niečo spraví nám alebo sebe, v noci zabudol kam má ísť na toaletu
lieky na noc berie...haloperidol, Hypnogen-ale ani od nich veľmi nespí
prosím o rady..ako to zvládate tí, ktorí ste sa stretli s podobným problémom??
a najhoršie je,,,že ja už druhý deň sa cítim tak čudne...-akokeby úzkosť pociťujem..asi sa veľmi bojím,,prosím vás poraďte mi niekto s podobným prípadom,,ak máte niekoho takého doma