VITAMIN C - A DAVKOVANIE

Príspevok v téme: VITAMIN C - A DAVKOVANIE
bingham

Vitaminy a stopove prvky su velmi dolezite pre zdravy chod ludskeho organizmu v primeranych davkach (rad by som upozornil na slovo v primeranych), ktore si clovek zabezpeci ak ma dostatocny privod RACIONALNEJ VYZIVY

Vitamin C (kyselina askorbova) patri do skupiny vo vode rozpustnych, posilnuje imunitny system, pomaha pri vyvoji zubov, kosti, podporuje vstrebavanie zeleza, pomaha udrzat zdravu kozu

DENNA ODPORUCANA DAVKA JE pre dospelych 100mg a pre deti starsie ako 3 roky 45mg

Samozrejme ze davka sa moze aj zvysit podla potreby - horna hranica je 1000mg

HYPERVITAMINOZA sa prejavuje narusenym vstrebavanim medi a selenu, sposobuje zaludocne problemy ako hnacka, nafukovanie a u vnimavych jedincov aj oblickove kamene( najma u ludi ktori maju sklony k tvorbe oxalatovych kamenov), poruchy spanku, bolesti hlavy, velmi vysoke davky by sa nemali podavat tarchavym zenam

Na zaver by som rad povedal ze som sa umyselne zameral najma na vedlajsie ucinky, vzhladom na niekorych prispievatelov ktory uvadzaju davky az 80g - co je zatial cista hypoteza ktora sa zaklada na experimentovani a jej vysledky o uspesnosti(ak vobec budu) sa ukazu az v buducnosti
------------------
www.zdravie.sk Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad

bingham

Kosa:

Ako si prisiel na to ze nie som uprimny slovak ???

A co si maly chlapec ked tu pises o vyhravani a prehravani - a ako si na to prisiel ze ja prehravam ???

kosa

Peto T,

bingham na zjadnu Tebov odporucane odkazy nepojde nakolko by mal dokaz ze v principe ohladom vit C a jeho uzitocnosti vje akurat to co sa popisalo na tomto fore.

kedze este nedospel, nechce si priznat, ze zaostava.

bingham

Kosa:

Inak vecer si pisal zaujimave prispevky ohladne prispievatelky kaciatka - ja som rad ze si to pochopil, ale preco taka nahla zmena ???

kaciatko7

Peto T, nastastie sa mi to stalo len pri jednej :) pijem tak napr. wormwood, zalejem prevarenou vodou a mam cajik. ale ten je v poriadku.

kosa

bingham,

nepochybujeme my smrtelnici, ze lekarnici nam povedja svoje ohladom vit C.

ale je to aj PRAVDA?....

vjes preco prehravas a budes prehravat?

lebo neni si uprimny slovak, az tvojej prejavu to vidno.

kosa

Peto T,

je to jasne.

pripravky pre telo nezavadne su na predpis ( ci je nebezpecenstvo ze budu), zatjal co common poison ( brufen predavali to pred 20 aj v CSSR, teraz je to ibupfrofen) aspirin, su dostupny volne.
cjelom je udrzjavat masy v neustalej hypnoze, a aby sa masy potencijalne nicili.

takze pre tych tam hore vobec nje je dolezite ze njekto na ulici zomrje, ci v spitaloch..

vitamin C sa predava asi o 80% drahsje ako by sa mal.

kilo vit C by nemalo stat vjac nez $5.00 na pulte. zjal, aj v tomto uraduje kartel.

bingham

Kaciatko:

Dufam ze si otvarala vsetky kapsule vyzivovych doplnkov...

Ja z teba nemozem.... co teba este nenapadne