zdravim, mam strasne depresie pretoze mam 17 rokov a nikdy v zivote som nemal problem z vyrazkami a bol som aj na to patricne hrdy ale asi pred rokom sa vsetko zmenilo a najprv sa my vyrazky robili len na nose a pri "kutoch" ...kupil som si cistaci gel pre muzov , co to som si precital o akne ale nevenoval som tomu velku pozornost myslel som ze to bude len taka chvilkova zalezitost...neskor som sa o tom rozpraval zo sestrou ta my odporucila peeling tak som si kupil aj ten , dokonca aj masku z bahna mrtveho mora a mame doma aj horske svetlo (UV+IR), kupil som si zinok aj beta karoten...toto vsetko som v podstate kombinoval cely rok no namiesto toho aby sa my to dalo doporiadku postupne sa my akne rozsirilo aj na celo ...s bradou ani licamy nejaky problem nemam ani teraz...aj s kutov akne mi trochu ustupilo ale celo je zle ...nemam tam nejake velke cervene vyrazky ale take male uplne ze male hrbolceky a je ich dost...ja neviem co uz mam robit tento tyzden idem ku koznej no velku nadej tomu nedavam pretoze moja sestra ma akne a chodi ku koznej ktovie kolko a ziadne vysledky teda nevidno ....moje sebavedomie uz nieje to co bolo ..neviem co mam robit uz myslim na najhorsie scenare...navyse sa uberam karierou v ktorej treba vzdy dobre vyzerat a doteraz sa my to aj darilo ale uz dalej neviem ...niekdey mam pocit ze som zo svojou pokozkou nikdy nemal nic robit ze som to iba zhorsil ale uz je neskoro ....prosim poradte co mam robit ... vsade sa rozoberaju temy o akne ale ludia vacsinou pisu o zapalenych vyrazkach a neviem co a ja mam len take male hrbolceky ako keby upchate pory ....len raz za cas nieco scervena.....prosim o radu ci uz liecbu alebo psychologicku radu ...a ozaj ak vam to pomoze mam 17 rokov...mozno teraz budete pisat prispevky ze to je 17 bezne a tak ale ja si myslim ze pubertou som uz presiel fakt , viem ake som maval stavy vtedy a tak a uz som sa ot vtedy velmi ukludnil a tak cize neviem sam....dakujem
Despresia z akne
No ja akne mam tiez a robim to, kde sa vyzaduje pomaly dokonalost. Ale akne sa dal liecit,prislo mi vsak smutne, ze mas z toho depresie.
A napisala som ti preto, lebo mi pripominas jedneho chalana, ktory bol zahladeny len do seba. A casom sa kazdemu sprotivil, kvoli dvom vyrazkam nam vedel pokazit cely den. A este na jedneho to sedi, co pises ty.
Nemaj z toho depresie, uz len tym to zhorsujes.
Lorreq- ked budes pracovat po boku ludi ktory su pravidelne v TV a ty tam nechcs vyzerat ako kvasimodo tak asi okolo toho caviky robit budem .... ale to asi tebe a tvojmu bratovi nic nehovori som zabudol ze polka sloveska este zije 15. storoci...tvoj prispevok je len obycajny spam asi si sa musel vyrozpravat...ale nech sa ti dari a bud rad ze ti akne nemas
moj brat mal riadne akne, ale urcite nerobi take caviky ako ty. to si taka padavka? ze mas pre par vyraziek depresie? no takeho raz mat,to radsej nikoho.
tak peeling je zly na zapalene akne. Tym si ich este viac rozsiris do ostatnych porov. Pricinou akne je mnoho veci, napr. zla strava, nerovnovaha hormonov alebo pokojne aj chronicky zapal mandli. Je toho fakt vela, treba to riesit s lekarmi.