Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Biely povlak na jazyku

labelo

mam ten povlak hlavne na koreni jazyka a mam stale s toho stale sucho v ustach a aj zapach z ust a to vypijem denne 3l cistej vody

labelo

ojka

prosim ta toxicita v hrubom creve co znamena?alebo z coho by mohla vzniknut?a je mozna ta toxicita aj ked sa po zdravotnej stranke citim dobre,nic ma neboli?leb

ojka

no, už som tu o tom niekde písala, tak to len skopčím (:
Biely povlakna jazyku nám može oznamovať toxicitu v tráviacom trakte. Keď je povlak výrazný hlavne pri koreni jazyka, ide pravdepodobne o toxicitu v hrubom čreve.V strednej časti ide o oblasť žalúdka, pankreasu či tenkého čreva.Keď je biely povlak na celej ploche jazyka,môžu to byť chronické problémy trávenia.Akútny povlak zmizne sám po prekonaní ochorenia ale stava sa,že chronický povlak sa dá odstrániť iba po niekoľkých mesiacoch správnej výživy a až po vyliečení choroby, ktoré je jeho príčinou.Preto by bolo fajn zabezpečiť príjem dostatočného množstva tekutín a potravin s obsahom vlakniny či zeleninky.Odporúča sa ale ževraj načas vyradiť z jedalnička vyprážané jedlá, údeniny, rafinovaný cukor, mlieko a vajíčka. Noooo a samozrejme treda dôsledne dodržiavať ústnu hygienu (:

labelo

samozrejme,ze si cistim jazyk,zuby umyvam 3x denne a pred mesiacom som bola u dentalnej na kompletnom ocisteni zubov,zubneho kamena a povlak mam stale,sice nie nejaky vyrazny,ale je...

raban83

s kefkou si jazyk iba ničiš... si zober kavovu lyžičku.. treba ho čistiť aj kôli chutovym bunkam dosť dôležitym na tvorenie slín a tym pádom na zdravu klimu v žaludku yogini si povidnne čistia každy den asi vedia prečo

biopich

ja si pri cisteni zubov stale vysucham s kefkou aj jazyk ci je rano ci je obed alebo vecer a nemam take problemy...:-) na jazyku mas plno bakterii treba cistit aj ten