s Manželom mám jedného syna. Má 20 rokov, nikde nepracuje, po nociach sa fláka s kamarátmi. Bývame v rodinnom dome. Doma ani v záhrade nič nepomoze. Spí do 12--tej
ide von príde o tretej ráno a zase to iste. Nepomozu vyhrazky ani dobre slovo.!
Ja sa už 5 rokov liečim na depky s Citalecom je to z mojej strany lepšie v tom, že nemávam stavy uzkosti. Preto sa co najmenej rozculujem. S manzelom podnikame tam mame starosti dost... Manžel tiez vo výchove rezignoval. Boli časy ked nam mizli peniaze, teraz nie lebo su popzamykané. Nie je syn zlý človek, len sa dostal do zlej partie. Hoci jeho kamoši pracujú. Ako mu mam vysvetlit, že my mu chceme len dobre aby sa zaradil do života a nebol z neho povalač???!!!!
Syn sa iba fláka...
Ivana,
máme dve dcéry vo veku 19 a 17rokov stále chodia na gympel a dostávajú mesačné vreckové 33,00 EUR a hospodária si s nimi ako samé uznajú za vhodné,lebo ich chcem naučiť narábať s peniazmi,ak chcú nejaké veci,ktoré ja nepovažujem za nevyhnutné jednoducho ich nedostanú a povedala som im,aby išli 1x do týždňa na brigádu,lebo ťahať peniaze len od rodičov je veľmi pohodlné.Ony neváhali, išli a brigádujú už 4mesiac.Dnes počas hosp.krízy každý uprednostní príležitostného brigádnika pred trvalým zamestnancom.V prvom rade mu netreba dať žiadne peniaze a pokiaľ nepomôže v záhrade,alebo domácnosti nedala by som mu ani jesť...je to drsné,ale ak rázne niečo neurobíš nič sa ti nepodarí zmeniť...potom nech si nájde aspoň brigádu,keď si "nevie" nájsť zamestnanie.Môj kolega mal toto isté so synom a stále ho iba rečami vyhadzoval z domu....mladý pochopil,že sú to iba slová,peniaze vždy vytiahol raz od otca potom od matky a majú ho dodnes doma,chalan má 32rokov nepracuje a živia ho rodičia.Kto zlyhal???Jedine rodičia,lebo teraz sa chytajú za hlavu a vravia,že kto ho bude živiť,keď sa oni pominú....
TREBA JEDNAŤ RÝCHLO(VČERA BOLO NESKORO),RÁZNE A URČIŤ MU PRESNÉ HRANICE...VIEM,ŽE HO MILUJETE,ALE TAKTO MU VIAC NEVEDOMKY UBLIŽUJETE AKO POMÁHATE,LEBO ON SA MUSÍ NAUČIŤ ZODPOVEDNOSTI,AK CHCE PREŽIŤ V TOMTO KRUTOM SVETE!!!
urcite mu odstrihnut prijem z rodicovskeho vrecka ..ak sa stale spolieha ze nieco dostane od rodicov co mu vystaci na zabavy uvedomi si..ked mate firmu nedalo by sa tam ho niekde pichnut? s tym ze "musi" ak si on nic nenajde a este ze on vam bude prispievat ked sa zamestna..
lipka33...je to pekne akych mas synov ale nekric hop kym si nepreskocila, najnarocnejsie obdobie s nimi ta este len caka, nevies kam sa dostanu do akych partii a mozu sa ti otocit o 180 stupnov, takze zase az take silne reci nemaj..aj ked zatial je to velmi pekne aky mas s nimi vztah..
preco nie? ved nestuduje, tak preco by ho mali podporovat?
cipisek, a nemyslis si , ze vsetko zalezi od vychovy? ja som o tom presvedcena, ze ked dietatu das dostatok lasky, pozornosti, casu, tak z neho predsa nevyrastie niekto, kto ma nizke sebavedomie a da sa lahko ovplyvnit zlymi ludmi, len aby zapadol do ich skupiny. ked som mala 16rokov tiez som chodila vonku a mala som na vyber, ci ma ovplyvni dobro, ci zlo. vybrala som si to lepsie. a skus hadat preco.