Moja mama užíva hormonálnu antikoncepciu Tri-regol a popritom veľa fajčí, dá sa povedať, že už zopár rokov takto fičí. Hrozí jej niečo v rámci srdcovo-cievnych chorôb? Alebo je to typ ATK, pri ktorej je deovolené fajčiť? Ďakujem za odpovede.
PS: pre informáciu, zvykne sa sťažovať na bolesti srdca, resp. arytmické búšenie, v práci ma popritom i stresy, takže to môže byť aj z toho, no zaujíma ma podstata veci.
Ďakujem.
prosím dajte svoj názor (HAK a fajčenie)
feferonka -no nebola u kardiologa, ona je typ cloveka, ktory obmedzuje akukolvek formu odbornych zdravotnych vysetreni, celkovo chodi k lekarovi, len ak ju posle zamestnavatel, t.j. rocna zdravot. prehliadkaa. Jednoducho na vsetko kasle. Ale stale sa stazuje na to srdce. Tvrdi, ze to tie nervy z prace a takisto rodinne problemy. Kedysi i menej fajcila, no odkedy ma "noveho priatela" tak fajci jedna radost :(( ... Ked som jej povedala ze co jej moze sposobit kombinacia HAK+nikotin tak len kyvla plecom, ze jej je to jedno.
Co sa tyka krvnych testov, na ktore musi chodit kazda zena uzivajuca HAK, tak o tom neviem, teda podla mna chodi, kedze si zbehne raz za 3mes. predpisat dalsie balenie, tak pod jednym jej aj vezmu krv v obdobi, kedy je to potrebne. Ale ten gynekolog je taky, ze vsetko flaka, i ja som unho, takze viem aky berie ohlad na svoju pracu. Vsetko fusuje :(
www.zzz.sk
precitaj si ten usek, kde sa pise co moze sposobit branie antikoncepcie + fajcenie
fajcenie je celkovo skodlive a este horsie, ked zena uziva HAK, vtedy sa zvysuje % vzniku roznych srdcovo-cievnych ochoreni, trombozy a podobne. a to plati pri vsetkych HAK. je to hazard so zivotom, co viac dodat. pokial jej zalezi na svojom zdravi, mala by prestat fajcit
btw - s tym busenim srdca a moznej arytmie bola u kardiologa? chodieva pravidelne na krvne testy, kedze berie HAK?
ziadny typ HAK nie je co sa tyka fajcenia iny, pri kazdej sa nedoporucuje fajcit...