neviem si pomoct, liecim sa uz 4 roky na uzkostne stavy a depresie, beriem lieky Cypralex a raz do mesiaca chodim na "pokec" k svojej psychiatricke... problem je v tom, ze nie som clovek otvoreny a tazko spolupracujem a mam pocit, ze ju to uz nebavi, dlzka sedeni sa skracuje, nenapredujem, stagnujem.... nemam k nej doveru, neviem si vyliat srdce, aj som jej to povedala ale nikam sme sa nedopracovali... asi mi poradite najst si noveho doktora... hm, dobra idea, otazka je kde a ci sa to nebude opakovat.... chcem este dodat, ze moja psychiatricka je velmi uznavana vo svojom odbore, takze nejde o nejakeho "fusera" z hornej dolne..... hm, len som mala potrebu to porozpravat...
Nedoverujem svojmu psychiatrovi
skús okrem psychiatra aj psychológa. psychiatri majú kvantum pacientov a málo času. Psychológ sa ti bude venovať presne hodinu a budete môcť všetko rozoberať do detailov. Mne táto varianta pomohla najviac. Povedz svojej psychiatričke, nech ti odporučí dobrého psychlóga, povedz jej že potrebuješ aj doplnkovú terapiu.
Daniela, mas pravdu. Psychiatri kazdemu nasadia silne oblbovaky a myslia si, ze tym je problem vyrieseny. Ak ma niekto naozaj schizofreniu, tak sa mu tie halucinacie pravidelne vracaju a stale pocuje hlasy aj ked lieky berie a musi byt viac krat hospytalizovany na psychiatrii. Je to az neuveritelne, kolko ludi doplati na nespravne urcenu diagnozu. Daniela dobre si urobila, ze si tie lieky prestala brat. Ved by ti len ublizili. A kolko ludi zdrogovanych alebo sfetovanych rozprava o diablovi a nikto ich na psychiatriu neda. A potom im to samo prejde. Ja si myslim, ze ani teba tam nemali davat, len si potrebovala normalne jest a pit a preslo by ti to aj samo. Ty si mala iba smolu, ze ta na tu psychiatriu dali.
PhDr Hrozan v ruzinovskej nemocnici, sice je sukromny, ale stoji za to a nieco aj poistovna zaplati
Ja mám veľmi zlú skúsenosť s psychiatrami. Pred rokom som mala problémy so zubami. Tieto problémy zapríčinili, že som 3 a pol týždňa vôbec nič nejedla a nepila. Potom som sa cítila veľmi slabá, unavená, točila sa mi hlava a cítila som sa na odpadnutie. Vtedy som si v dôsledku dehydratácie organizmu začala namýšľať, že som diablom posadnutá, že diabol mi odčerpáva silu a energiu a že potrebujem exorcistu. Tak som zašla za jednou známou, ktorá pozná veľa ľudí a pýtala som sa jej, či nepozná nejakého exorcistu. A ona ma dala na psychiatriu, ale ona vôbec nevedela o tom, že ja som 3 a pol týždňa vôbec nič nejedla a nepila, takže ani psychiatri o tom nevedeli. Iba na základe mojich rečí nesprávne skonštatovali, že mám halucinácie a že počujem hlasy. V skutočnosti som nikdy žiadne halucinácie nemala a nikdy som nepočula žiadne hlasy. Naordinovali mi také silné lieky, že som celé dni len spala a cítila som sa na odpadnutie. Najhoršie na celej veci bolo, že mi diagnostikovali schizofréniu. Keď som potom začala normálne jesť a piť, tak som si uvedomila, aké hlúposti som rozprávala a pochopila som, kde bola príčina mojich problémov. Po prepustení z psychiatrie som dostala nariadenie, že musím chodiť každý mesiac na kontrolu a brať lieky, ktoré berú ľudia so schizofréniou. Psychiater sa ma na každej kontrole pýta, či už nemám tie halucinácie a či už nepočujem tie hlasy, ale ja som nikdy nič také nemala. Psychiater mi ešte aj zdôraznil, že on už mal veľa pacientov, ktorí tie lieky svojvoľne vysadili a všetci sa po vysadení liekov vrátili naspäť na psychiatriu, lebo sa im znovu vrátili tie halucinácie. Ja som sa po tých silných liekoch cítila ako omráčená, tak som ich prestala užívať. Odvtedy uplynul už rok, na kontroly ešte stále chodím, ale lieky neberiem, lebo ja ich vôbec nepotrebujem a všetko je u mňa v poriadku. Psychiatri jednoducho nevedia určiť správnu diagnózu, tak hneď každého hodia do kategórie schizofrénia. Ale v mojom prípade to bola len obyčajná jednorazová dehydratácia organizmu a nič viac.
antolska, poliklinka,vchod od lekarne,1.poschodie v strede chodby napravo
To s tym pisanim sa mi zda ako celkom dobry napad... asi to tak zacnem robit.... mozno sa pani doktorka potesi konecne mojej iniciative.. na jej obranu, vzdy si najde cas tu hodinku, hodinku a pol aby sa mi venovala, len mne to rozpravanie proste nejde... bloknem sa a nejde zo mna nic konstruktivne.... niekedy mam pocit ze si ani nepamata o com sme sa bavili naposledy.... neviem, mam v hlave gulas z toho vsetkeho, liecim sa uz 4 roky, a niekedy mam pocit ze to je uz navzdy.... viete mi odporucit dobreho psychologa v ba? dakujem
neptrebujú tam malo byť a nie nepredpisujú. sorry.
Psychiatri predpisujú lieky- AD atď. ako lentilky aj tým ľuďom, ktorí ich vôbec nepredpisujú, viem o čom hovorím, zažila som si tento bludný kruh a pri tom som ich vôbec nepotrebovala. Ale je to veľmi jednoduché riešenie, ktoré v dnešnej dobe volí veľmi veľa ľudí, oveľa lepšie a hlavne z hľadiska budúcnosti oveľa perspektívnejšie riešenie je psychológ- povŕtať sa vo svojej bolesti, prísť na príčinu svojich problémov, lieky vás iba otupia, ale nič nevyriešia. Pokým nenájdete a nevyliečite príčinu, nikdy sa nič nezmení.
Ahoj, aj ja som brala Cipralex a raz mesacne som chodila na kontrolu ku psychiatricke - bola hrozna! Viac-menej brala moje depresie na lahku vahu a sama som ju presviedcala o tom, kedy bude vhodne zacat mi znizovat davku, kedy sa ja sama na to budem citit. Raz mi ju znizila totiz predcasne a nasledky boli takmer fatalne. Potom som urcovala mieru davky uz len ja! Bez debaty. Nezmenila som ju... ona mi len davala lieky. Popri nej som kazde dve tyzdne chodila na sedenie ku psychologicke, sedenie trvalo hodinu az hodinu a pol, podla mojej potreby. Neverim tomu, ze psychiater, ktory tam ma tolko pacientov na jeden den, sa dokaze tak terapeuticky riadne venovat kazdemu pacientovi, aby ho vypocul... Radim preto - najdi si aj psychologa a chodievaj aj tam. Drz sa. PS: Uz som takmer rok bez liekov (Cipralex som brala (od 5mg po 15 mg davky) rok a pol). Citim sa ok! Drzim palce.
Keď to nedokážeš povedať, daj to na papier. Ak je uznávaná psychiatrička ako tvrdíš dávno ti túto metódu musela navrhnúť. Základ pri liečení je totiž uvoľniť tlak vo vnútri, to jest dostať to čo človeka trápi nejakým spôsobom von, pokiaľ to nejde komunikáciou existujú na to rôzne iné formy- psychologické hry, arteterapia, alebo formou napísania listu atď. Nechápem ako sa môžeš liečiť u psychiatra ktorému nedôveruješ, ale neprekvapuje ma to, keďže psychiater je obvykle lekár a tí veľmi do hĺbky nejdú. Psychiatra maj na predpis liekov, ktoré asi potrebuješ, a nájdi si psychológa, ktorý do hĺbky pôjde a s ktorým sa oveľa lepšie komunikuje a skús tích súkromných.