RNG prosim porad ak mas cas - dakujem

Príspevok v téme: RNG prosim porad ak mas cas - dakujem
wiwienka

Moja otazka sa tyka ohladne vitaminov - v rodine mame anemiu, u mna sa nepotvrdila, no napriek tomu sa citim stale vycerpana, unavena, padaju mi vlasy, nevladzem bezne aktivity, niektore dni je to lepsie, niektore horsie.
zelezo som skusala uz brat, ale kedze mam chronicku gastritidu, robi mi velmi zle.su nejake vitaminy, ktore by si odporucil? nejake lahke na zaludok, s co najlepsimi ucinkami?

ps: bola som uz na piatich rozboroch krvi vsetkeho mozneho, a nikde mi nic nezistili, vraj vsetky vysledky ok + depresiami netrpim, potvrdene psychiatrom
okrem toho mam sinusovu tachykardiu, a som silny alergik (ak by trebalo vediet)

wiwienka

no na tu gastritidu som sa sice nepytala, ale vdaka :)ta je sledovana pravidelne gastroenterologom a liecena (aj probiotika, aj lieky na kyselinu boli, tie uz vraj netreba), zaludok mam uz ok, ale na niektore lieky zle reaguje, hlavne na zelezo, po tom mi bolo zle aj tri dni.
no ja tu anemiu prave potvrdenu nemam,tak som myslela ze by to chcelo aj viac vitaminov ako len zelezo, len neviem ake, ci centrum, alebo (blbost napisem) martankovia.nejaky skor celok vitaminov, len neviem aky je vhodny - na cene nezalezi pokial ide o zdravie
a dakujem zatial

RNG

Cronicku gastritidu treba adresovat, ak nechces , aby ti znicila zdravie.
Obvykle je sposobena nedostatkom kyselin v zaludku(naduvanie, pala), kde pri nedosatatocne kyslom zaludku sa rozmnozuju v nom rozne kvasne a hnilobne bakterie, pripadne aj ine, a tak produkuju toxiny, ktore vyvolaju zapaly zaludka.
Riesenie je ako vzdy skoro pri traviacich problemoch, doplnok kyselin, enzymov, vlaknin a probiotik. Neutralizacia kyselin alebo potlacenie ich vytvarania situaciu este zhorsi.
Samozrejme pri zlom traveni su rozne nedostatky v tele, a adresovr vsetky by si musela brat doplnky na hrste. Takze , prosim naprav si travenie v prvom rade.
Ciste na anemiu dobry doplnok je napr Easy Iron, s obsahom lahko vstrebatelneho zeleza (nie hrdze=roznofarebne oxidy zeleza, ako v mnohych Slovenskych liekoch) a potrebnych vitaminov:
doctorstrust.com.
To iste ma aj Puritan.com