Dobry den,prosim,je tu niekto,kto mal v minulosti problem s alkoholom?...ako ste sa z toho dostali?...dakujem
alkohol
lenca45 no mas pravdu
Zacat pit a hladat oporu v alkohole je ubohe a nesmierne egoisticke. Najma ked ide o rodicov, ktori maju deti - a tie ich potrebuju. Taketo zlyhanie je neospravedlnitelne, pretoze v dnesnej dobe uz kazdy vie, ze pomoc existuje, len treba chciet hladat alternativne metody a nie zacat najlahsiu "upokojovaciu" cestu - chlastanie. Vela nekonecnej sily a optimizmu zelam najma vsetkym detom, ktore musia znasat alkoholizmus rodicov... raz sa im to snad vrati.
rok nepijem ,ale teraz co som dostal za stavy vo vani..uplne ma zaliala taka , bezmocnost ,neklud a strach , nervozita , tazko sa mi dychalo ,tlak na hrudniku, a viem ze hned keby som vypil jedno poldeci odyslo to ...ale napokon som to rozdychal nejako ,aj ked este stale to trva v malom ...
jana034@gmail.com
alkoholik, ake dorgy od lekara ? ja nepijem , bude tom uasi rok ...a stale hlavou prudia myslienky na chlast
tak......a kam presne ti mam napisat?
18 hvizd
Ty mi velmi pripominas mne blizkeho cloveka, napis e mail, ...
mne alkohol nechuti,len ten pocit opilosti sa mi paci...
18hvizd - "problém s alkoholom" - to je zložitá otázka - treba si presne definovať pojmy a byť k sebe úprimný. Poprvé, je super, že si to uvedomuješ, to je základ...
A ďalšie - potreba si uvedomiť, že JA MÁM TÚ SILU niečo s tým urobiť...
Bolo by treba si to prediskutovať s niekým...napríklad ak upadáš do depresií, sám si veľmi nepomôžeš a nepomáha ani zľahčovanie situácie...
Sama som mala obdobie, keď som bola v tom - napriek tomu, že v rodine som mala odstrašujúce príklady, tá genetika a najmä naučené spôsoby reagovania na ťažké životné udalosti urobili svoje...čo pomohlo mne: pomenovať pojmy a dojmy a UVEDOMENIE SI, že JA SOM SILA a JA TO CHCEM ZVLÁDNUŤ...že nie som obeť, ale kreatívny silný človek ako ktokoľvek iný a že nechcem byť troska ako ten a ten...
A krok za krokom - riešiť si emocionálne traumy, byť k sebe totálne úprimný...a keď už zistíš, že si SILA, ale stále ešte nevieš ako čo, tak chytro za odborníkom...držím palce, dá sa to zvládnuť, čím skôr, tým lepšie, fakt...