Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Magnetická rezonancia G-scan

Príspevok v téme: Magnetická rezonancia G-scan
Meredith

Ahojte, chcem sa opýtať, či máte osobnú skúsenosť s magnetickou rezonanciou G-scan (pohyblivá magnetická rezonancia), ktorá sa vykonáva v Piešťanoch.
Chcela by som vedieť, či absolvovanie tohto vyšetrenia bolo pre vás prínosom, či sa podarilo odhaliť niečo nové (oproti klasickej MRI).
Každý názor mi určite pomôže. Vopred ďakujem.

ojka

ahoj trere
pokial viem, tak toto zariadenie sa nachadza samizda len v PN. Je určené hlavne na kompletné vyšetrovanie tela, čo sa týka diagnostiky ochorení chrbtice a všetkých kĺbov (bedrového kĺbu, kolena, členku, chodidla, ramena, lakťa, zápästia a prstov), na vyšetrenie väzov, šliach, všetkých svalov a ich úponov. Takže to musí byť podla mňa riadna pecka (: Ide teda vlasne o to, že pri vyšetrení nemusíš len ležať ako doteraz, ale ide to aj v stoji, ked pôsobí na pacienta aj gravitacia(držanie tela, váha...),čo umožnuje stanoviť lepšiu diagnostiku ako pri klasickej MRI.Takže bezbolestne vyšetretnie (; Ak ťa tam pošle lekár na odporučenie, tak poisťovňa to samizda všetko preplaca, keby si tam chcel ist sam od seba na vyšetrenie, tak je tam určite aj nejaký poplatok....

ojka

ja som bola len na klasickej ,a ta vela neukázala(teda to čo lekari potrebovali),kedže sa pri nej leží, tak podla mna ta pohyblivá , no čo ja viem, háam je lepšia (: ale osobnu skusenost nemám.