Prosim vas, co to moze byt, ak mi dnes rano v buse z nicoho nic prislo hrozne zle. Zacalo mi byt teplo, hucalo v hlave na prasknutie, prestala som na chvilku vidiet a pocut? Potom, ked som si vonku sadla na cerstvom vzduchu, za chvilku to preslo. Teraz som taka otapena, oslabena. Takyto stav som mala raz davnejsie, odvtedy nic. A teraz toto.
Hucanie v hlave, chvilkove nevidenie a nepocutie
...tiez suhlasim, co pisala DELPHIA...
len moze to byt, cokolvek...
mne sa tiez stavalo,ze mi bolo zle v autobuse,na odpadnutie atd.a je pravda,ze vela robi,ked je autobus zatvoreny a vydychany vzduch,ale za tym musi byt aj nieco viac...
ale zasa nemusi to mat,to co som mala ja...
nedostatok vit.a miner.atd.
je to individualne
/aj ranajky su dolezite,niekomu pride zle od hladu atd./
nemusim sa teda strachovat, ze mi nieco je? v buse bolo tolko ludi, ze by som ani nemala sancu precvicit svalstvo, aby som tomu predisla. Radsej asi budem chodit do roboty pesi :(
to je to co som pisala- t.j. ortostatický kolaps.
suhlasim s delphiou
stalo sa mi to v buse, bola hrozna premavka, okrem 6 min. som cestovala 30 min. Celu cestu som stala hned pri motori, ludia na ludoch, nedalo sa normalne dychat. Potom mi postupne dosiel hrozny tlak do hlavy, na rozpuknutie. Rano som ranajkovala, aj pila salku caju. Bol to hrozny pocit, nic som nevidela a nepocula a len ma to klatilo na zem. Potom jedna dobra dusa sa ma spytala, ci mi je zle a pomohla si sadnut na lavicku. Za takych 5 min. to preslo. Teraz mi je uz fajn, no rano po tom incidente som mala este stale taky tlak v hlave a rozklepane cele telo.
...a rano si ranajkovala?
Mozno si len velmi prudko vstala z postele, cim tento stav moze vzniknut, zvlast ked mas nizsi tlak.
zrejme si mala predkolapsovy stav. ide o kratkodobe nedokrvenie mozgu, nasledkom coho je mozog malo okyslicovany a dotycny moze az omdliet. k takemu stavu moze dojst v zle vetranych miestnostiach ked clovek dlho stoji na jednom mieste. nabuduce ak budes mat taketo pocity, tak sa treba 3-4x z hlboka nadychnut, preslapovat z nohy na nohu, pripadne si cupnut a postavit sa, napinat svalstvo na nohach - postavit sa na spicky, potom na paty a to par x opakovat. tym sa zrychli cirkulacia krvi a mozog sa viac prekrvi a priznaky pominu. samozrejme treba uvolnit tesnu odev okolo krku a tiez zabezpecit privod cerstveho vzduchu.