Zdravo a chutne - co jete ?

fit

dnes u nas bolo kuracie mäsko so zeleninovym salatom. kuracie mäsko pokrajam na male kusky, pridam olivovy olej, vegetu, zazvor, soj.omacku, gyros, bylinkovu sol, vsetko premiesam a necham v chladnicke 24hodin. na panvici to opeciem do mäkka. zeleninovy salat: rimsky salat, cakanka, uhorka, paradajka, paprika, cervena cibula, kel, mrkva, vsetko pokrajam na kusky, mrkvu postruham , pridam sezamovy olej a bylinkovu sol. mnam pochutka:)

AdamKrt

Tak dnes bola vecera tak do syta. Ked som vazil porciu, tak cista vaha jedla bez misky bola 1260g :)

Urobil som si talianske semilinove cestoviny s tepelne upravenym kelom na cesnakum, rasci a cerstvej chilli. Do toho pridane len na prehriatie rajcina, paprika, s kalerabom, cviklou, cuketou, ochutene citronovou stavou, tanlianskou zmasou korenia, trocha kurkumy a cuketovo-cesnakovou omackou.

fit

zemiaky sa varia najdlhsie, no zalezi od toho, ci su nove, aky druh a pod. jednoducho obcas pichnes do nich vidlickou. brokoliu varim cca5 min, mrkvu asi 10min, no mrkvu predtym ostruham, pokial nie je domaca, lebo po uvareni ide dost tazko supka dole.

AdamKrt

fit - Aha, tie klasicke sitka - kde sa pripravuju napr. knedle na pare ? Sikovny napad :) Ako dlho sa to pripravuje tepelne na tej pare ?

fit

AdamKrt
nie, nemam, uplne si vystacim aj s klasickym hrncom a mam 2 sitka alebo ako to pomenovat, to co sa dava na spodok hrnca, asi vies, co mam na mysli. zemiaky stale varim zvlast, lebo supka ma taku svoju specificku vonu a zafarbi aj to sitko.

ada3334

mne uz prestali chutit na ranajky vselijake maslove chleby so salamou a syrom:)
na ranajky mam rada rozmixovany banan, jablko a do toho este 2 lyzice ovsakov. posypem si to slnecnicovymi semiackami a vydrzim syta az do obeda