zle som sa rozhodla

Príspevok v téme: zle som sa rozhodla
nerozhodna

Chcela by som sa vas len opytat, ako to znasate, ked urobite zle rozhodnutie. Ja mam 16, teraz nastupila na gymnazium hlavne kvoli jazykom. Lenze mam z toho velmi zly pocit. Chcela som ist predtym na strednu, taku ktora by ma bavila. Vsetci odporucali gympel a ja som sa nakoniec rozhodla ist nan a teraz neviem co mam robit. Mam z toho naozaj velmi zly pocit. Nemam ten taky strach z niecoho noveho, ale vzdy ked tam dojdem sa mi zda, ze tam nemam co robit. Myslim, ze som urobila strasnu hlupost a aj ked vsetci hovoria, ze si zvyknem. Ale pravdepodobne sa mi tam aj tak nebude pacit. Jednoducho som si to inak predstavovala a teraz neviem ako sa mam vyrovnat s tym, ze som urobila taku hlupost.

babenka1

ale no tak...stazovat sa na taku vec...uvedomujete si, že su deti ktore by dali vsetko za to aby boli na vašom mieste? Myslite si ze deti v detskom domove sa môžu rozhodnúť kam chcú ísť? Strčia ich na najbližšiu učňovku, aby už v 18 vypadli z domova. A vy, namiesto toho, aby ste sa snažili nájsť aspoň niečo pozitívne, trucujete.
nerozhodna:Jazykové gymnázium je výborná voľba a až pôjdeš na prijímačky na vysokú, tak ver, že svoje rozhodnutie nebudeš ľutovať
katinka777: ja som chodila na gymnázium a ver mi, že som dosť často ľutovala, že som nešla na odbornú školu, pretože tá ťa pripraví najlepšie do pracovného života...a celý život to ľutovať nebudeš, tak pôjdeš ´dalej na vysokú a vyberieš si, čo ťa bude naozaj baviť

alzbee

Nerozhodna, viem o com pises :-)) ja som si to zazila...mojim snom bolo odmalicka byt veterinarkou:) chcela som ist na strednu veterinarnu do NR, i ked som si bola vedoma toho, ze neznasam krv a mama bola skor zato, aby som sla na gympel, co mam 5minut od domu...tak som si povedala, ze fajn, aspon vyskusam ist na prijmacky na gympel (kedze do NR ma zobrali bez prijamciek) a uvidim...na tie prijmacky som sa temer vobec neucila :-D a predsa som ich spravila, ale kvoli nedostatku miesta som skoncila tesne pod ciarou. Som si vydychla, ze osud vlastne za mna rozhodol, lebo ja som strasne nerozhodny clovek. Avsak na druhy den mi z toho gympla volali, ze sa im uvolnilo miesto,takze som definitvne prijata...ja som myslela, ze skolabujem, ze zas sa musim rozhodovat. Ale nakoniec som si predsalen vybrala tu Nitru...a vies, ako to dopadlo? Po roku a pol som prestupila z odboru veterinarstvo na iny odbor, pretoze som si na krv a pitvy nedokazala zvyknut :-(( a studovala som o rastlinkach, co ma absolutne nebavilo...
Pozri, nikde nie je napisane, ze ten gympel musis dostudovat. Ak tam budes naozaj nestastna, tak mozes ist na inu skolu, i ked teda stratis rok...v 14, 15 rokoch je velmi skoro, aby clovek vedel, co chce v buducnosti robit. malokto ma to stastie, ze si vyberie fakt dobre. Predpokladam, ze chces ist aj na vysku a tam si uz naozaj mozes vybrat, co ta bavi...za tych par rokov snad nato prides. (I ked ja som nato nedosla doteraz, co ma bavi a to somuz na vyske:))

ALLISSON

Ale no ja by som to nevidela až tak zle.:)Gympel máš v podstate prípravu na výšku,takže predpokladám ,že isto chceš pokračovať na VŠ.Tak Ti radím aby si už teraz premýšlala akým smerom sa chceš uberať a tým si bola istá.:)A na tom gympli snaď dáko vydržíš a možno sa Ti tam zapáči:)

nerozhodna

a ja mam prave pocit, ze na gympli sa nic zaujimave nenaucim. ja som taky skor umelecky typ, neviem co tam. A hlavne neviem ako sa zbavit tej myslienky, ze som na nespravnom mieste v nespravnom case.:(

katinka777

Nie si sama kto sa zle rozhodol...ja to budem lutovat do konca zivota ze som nesla na gymko ale na hotelku..neznasam tu skolu,tie praxe mi vobec nejdu a proste ja som mala same jednotky na zakladke ..mohla som ist na gymko...kazdy mi to vravel..ale ja nie...lebo som chcela tiez nejaku zaujimavu strednu a nie len sa biflit..a vidis...teraz to lutujem a budem asi aj cely zivot..co uz...