dobrý den ja by som sa chcela opýtať že či mi dajú nočný strojček ked mám 15 rokov...lebo o fixnom nechcem ani počuť...a si myslim že nočny by mi stačil noo ale newiem či by mi ho dali....čo myslite??..prosiim píšte wštci..:)..dakujem.:)
Nočny strojček
takže som skonštatovala že oba stojčeky aj fixný aj nočný mi nemusí zuby napraviť...:)..takže teoreticky je jedno že ktorý si dám..:)...ked nepomože nočny tak si dam fixny.:)..nejako to prežijem.:)..dakujem za prispevky.:)
tak nosila som fixny a nic sa mi nezmenilo tak neviem,mam rovne zuby nastastie, a na to aby sa mi to nevratilo spat tak som nosila este taky drotik co sa nalepil na zuby zozadu a ten som nosila rok tiez
Ja som dostal v 14-tich nočný strojček, nakoľko od fixného ma zubár odhovoril. Mal som vyčnievajúce dva očné zuby, ktoré medzi ostatnými akoby nemali miesto. Pred nasadením strojčeka mi žiadne zuby nevytrhli, len mi ho proste dali. Počas nosenia strojčeka sa mi kazili zuby, hoci predtým som nemal ani jeden kaz. Strojček som prestal nosiť, keď som mal 18 a pol roka. Tie 4 roky nosenia strojčeka k ničomu neviedli, len sa mi zbytočne pokazili zuby a navyše mi zostali rovnako krivé ako som mal predtým. Možno pomôže fixný strojček, ale ja dodnes nechápem, prečo mi pred nasadením strojčeka žiadne zuby nevytrhli!!!
jajkafr...noo o tom som počula že pri fixnom sa možu wratit naspeť a dokonca sa može zmeniť aj predkus..toho sa bojim wješ?..:)...noo ja by som najprw skusila radšej ten nočny...:)
dajú ti nočný. Ja som chcela fixný mňa sa zubár ani nepýtal. Ale kamoška si mohla vybrať či chce fixný alebo nočný. Ale neľutujem že som mala fixný. Mala som strašne krivé zuby a teraz ich mám krásne :) Niekto vraví, že potom sa zuby strašne kazia. Ja nemám strojček už vyše roka a nemám nové kazy. Po sňatí strojčeka mi dal zubár takú priesvitnú dlahu na zuby. Mala by som ju nosiť celý deň a dať dole iba keď jem alebo pijem. Ja ju nosím iba v noci a zuby sa mi nevrátili späť. Strojček som nosila asi rok a pol. A navyše ak nechceš aby ti ho bolo veľmi vidno môžeš si dať priesvitné kladky. Platí sa zaňho viac ale aj tak sa dá :)
A tiež poznám ľudí, ktorým zubár dal nočný strojček a nakoniec ho nenosili lebo ich napínalo na zvracanie po vložení do úst.
cicuš_15 - to aky strojcek ti daju zavisi len a len od toho v akom stave mas tie pokrivene zuby, ked su fakt malinko tak je sanca ze ti daju nocny,avsak ked ich mas dost mozu ti dat aj fixny,ja osobne som mala oba, nocny na horne aj dolne zuby,ale velmi velky efekt to nebol, potom mi zubarka doporucila fixny na dolne zuby,nechcela som o tom spociatku ani pocut,mala som 15-16,ale dala som si ho a rok som ho nosila,dlzka samozrejme zavisi od toho ako velmi su krive zuby, takze naozaj sa treba spytat odbornika ktory aj vidi ako velmi su krive
ivanka...aj od fixneho sa robia kazy take isté ako pri nočnom...ja wjem že nemusi pomocť nočny..noo ale chcem tomu weriť heh.:)...
Ja som dostala nočný strojček, keď som mala 15 rokov, ale mám s ním veľmi zlú skúsenosť. Mala som veľmi krivé zuby. Dva horné očné zuby mi vyčnievali a pôsobili dojmom, akoby medzi ostatnými zubami nemali vôbec žiadne miesto. Na čeľustnej ortopédii mi žiadne zuby nevytrhli. Ja som chcela fixný strojček, ale od fixného ma zubárka odhovorila a dala mi nočný. Pred nasadením strojčeka som nemala ani jeden kaz. Počas nosenia strojčeka sa mi skoro všetky zadné zuby pokazili, lebo strojček zapríčinil, že sa k sebe stále viac a viac približovali a pri tesne rozostavenom chrupe je zvýšené riziko vzniku zubného kazu, aj keď človek hygienu dodržiava. Ten strojček som nosila 4 roky a vôbec mi nepomohol, zuby mi zostali krivé a ešte aj plombované. Ak chceš nočný strojček, s radosťou ti ho dajú, ale myslím si, že fixný by bol lepší.
jajkafr...neviem proste ho nechcem...noo ved to že treba čím skor...ako ja som mala zuby celkom v pohode to len nedavno sa tak pokrivili a to len horne dolne nie...a si myslis že ked mam 15 mi daju ten nočny?
to sa musíš dohodnúť so svojim zubárom. Prečo nechceš fixný? Ja som ho nosila. Keď mi ho nasadili mala som 17. Nevyzerá to až tak strašne a navyše zuby sa ti vyrovnajú skôr ako pri nočnom. Skús o tom porozmýšľať máš 15 to je najvhodnejší čas dať si strojček. Lebo keď budeš mať 18 budeš si ho musieť hradiť celý sama.