virtuálna láska

Príspevok v téme: virtuálna láska
maruska76

Dobrý deň. Viem, že môj problém nemá úzky súvis so zdravím, ale možno s duševným trošku áno, tak poprosím niekoho o vyjadrenie a názor, kto to prežil, alebo prežíva. Zamilovala som sa do virtuálneho priateľa, myslím na neho každú chvilku.Mám 33 rokov a správam sa ako pubertáčka,som vydatá a ten muž mi dáva všetko čo mi u manžela chýba. Je to už dlhá doba čo sme len v písomnom kontakte, no nikdy by som neverila ako to dokáže zapôsobiť, romantika, vášeň, pozornosť,porozumenie, ochota poradiť a to že je tu len pre mňa , to všetko so mnou zamávalo a viem že je to choré, nedokážem si však pomôcť, neviem ako to skončí, ako to môže pokračovať, nepotrebujem byt neverná, iba milovaná inak a to mi virtuálna láska dáva. Prosím má niekto podobnú skúsenosť, alebo som len jedna z mála prihluplých a naivných žien?

maruska76

Tie, ktoré ste takýto vzťah dokázali úspešne ukončiť a zabudnúť, ako sa vám to podarilo, ako? Stačí len nechodiť na net? Ako zabudnúť?

maruska76

arminoly a vieš, že ani neviem jednoznačne povedať prečo si s ním píšem a čo mi doma chýba, lebo kým som nezačala komunikovať týmto spôsobom, nevedela som, že mi niečo chýba, je však zaujímavé, že mi to čiastočne pomohlo aj v manželstve, som vyrovnanejšia, nebuzerujem manžela toľko, som k nemu milšia, viac si ho vážim a to len pre tie výčitky, cítim sa teraz pri ňom menejcenná, lebo mu ubližujem a ani v najhoršom sne nedopustím,aby sa to niekedy dozvedel, vážim si náš vzťah,ale....ale ten virtuálny ma veľmi zlákal, bojujem s tým a dúfam že vyhrá zdravý rozum,chcem to tak.

arminonly

Silvia - a co take strasne ju caka? Pises tu akokeby urobila nieco zle. Nech sa Maruska vyjadri, preco si pise a co jej to prinasa, ale evidentne tam nasla to co nema doma. Moze to byt aj v prospech veci, lebo aspon zistila presne co jej chyba. Mas vsak pravdu, ze komunikovat treba v realite, lebo len tam sa da problem riesit. Virtualna znamost moze, ale nemusi skoncit zle, ale tak to je aj v skutocnom svete, jediny rozdiel je ze naozaj pri stretnuti nmoze zistit, ze vztah je len vo forme komunikacnej a fyzicky to fungovat nebude, alebo aj ano.Maruska je to len na tebe ako to dopadne. Silvia daj nejaky dobry tip ako si udrzat manzelstvo, ked z druhej strany nieje odozva, ak je hlupost mysliet na svoje pocity, tak na co potom treba mysliet?

cajik

Nelle- lenze maruskin "vztah" nie je o znasani prikori zivota,ale ona je platonicky zamilovana, a to uz je problem, kedze je vydata

nelle55

maruske .
Som v podobnej situácii len staršia a v manželstve mi to moc neklape.Zamilovaná možno nie som ale výmena emailov,názorov mi pomáha znášať všetky príkoria života. Nelle

sillvia

a arminonly, prepac, ale co je to za hlupost porovnavat nejaky chat so snami a predstavami...? je jasne ze ma z toho prijemny pocit, lenze ten sa moze stat zavislostou a potom uz bude horsie, vravis, ze pokracovat ale kontrolovat to, no ked sa nieco stupnuje, je tazke to potom kontrolovat, zvlast ked osoba ktora zalozila temu, vie ze ked ju uz zalozila, presla stadiom medzi pisanim si len tak v pohode a tym co je uz viac!

sillvia

nechcem tu nadavat na nikoho ani urazat, ale posledny prispevok ma trochu zarazil, dalsia, ktora je zastancom takyhto praktik ako zahnat stres a kde hladat uvolnenie, ja viem, ze sa tu snazim silou mocou niekomu vtlacit svoj nazor, ale tie problemy, ktore ju este len cakaju ak by pokracovala mi nedaju nenapisat.

arminonly, a naco by podla teba bolo dobre, keby v tom pokracovala, naco by si s nim mala dalej pisat, ked ma doma deti a muza? to mi pripada ako keby si jej radila aby sa drzala svojich pocitov a bezhlavo sa rutila do nejakej zavislosti na cudzom cloveku, city su jedna vec, rozum druha, a oba strany by sa mali doplnat.

arminonly

Maruska, taky je zivot- niekedy sa moze stat, ze utechu, alebo porozumenie, ktore hladas, najdes na mieste, na ktorom to najmenej cakas. Podla mna - ak si sa s manzelom o svojich problemoch rozpravala a to by bolo fair a nieje ziadna odozva - aj to sa stava- tak hladas riesenie niekde inde. Nieje zle, ked sa s niekym radis a mozno si aj liecis dusu, len treba to vediet kontrolovat. Urob to a pokracuj tak, ako to citis ty, nie niekto iny. Ak mas z toho prijemny pocit, tak pokracuj dalej. Ak tvoje manzelstvo nieje uplne stratene, tak sa snaz nieco preto urobit a kludne si zi vo virtualnom vztahu, ale na priatelskej urovni - ani krok dalej.Virtualny svet netreba rusit ani nic podobne - potom zakazme a zrusme aj sny a predstavy.

sillvia

ja by som ti poradila, aby si mu ani nevysvetlovala, ze s tym koncis, jednoducho to urob, lebo inak ti bude otazkami a inymi recami mutit rozum a takto to neskoncis nikdy.

cajik

A myslim ze silvia ma pravdu ;) tyzden bez netu by ti velmi,velmi prospel. Ak to dokazes a si silna, napis mu ze to chces ukoncit, nechces si pisat,atd, zrus konto na nete,neodpisuje, neprihlasuj sa.