zaujima ma, ze ked niekto zisti moju ip a siet a zavola do tej siete, ci tej osobe mozu povedat moje osobne udaje. je to divna otazka ale take veci sa deju. niekto si moze vymysliet, ze som urobil toto a toto a zavolaju do siete, aby mu povedali moje udaje a on si ma potom vyhlada. moze sa to stat? teda zo siete to mozu prezradit? nepatri to nahodou pod ochranu osobnych udajov? podla mna by to prezradit len tak hocikomu nemali, podla vas?
kto sa vyzna do pc, sieti atd?
sway:clovek1 zistil cloveku2 heslo a vyuzil to na komentar aby mohol napisat cloveku3 co je zac (pravda niekedy boli),cize to zneuzil clovek1,nie so zlym umyslom,hoci to tak vyzera.
vravis,ze clovek1 ma napisat mail do siete,aby nedavali jeho osobne udaje?a to do siete ma povedat,ze doslo k nedorozumeniu?ty by si co spravil na mieste cloveka1?na ospravedlnenie je uz neskoro,ale casom spravim aj to,len nechcem aby to zistil clovek2 (tie osobne udaje,coby siet poskytovat nemala)
A koho je ta IP ?Toho tretieho cloveka,co to zneuzil?Lebo ak spravil blbost asi to bolo z jeho PC,tym padom sa clovek 1 nemusi bat,aj ked to bolo z jeho nicku.Internetovy provider moze na vyziadanie poskytnut info na koho je ta IP registrovana - tak ako moze operator poskytnut info,koho je telefonne cislo - ak ho dotycny nema utajene,no nemyslim si,zeby to robil bez adekvatneho dovodu.Mozte rovnako zavolat providerovi,vysvetlit,ze sa mu nejaky magor vyhraza a upozornit aby za ziadnych okolnosti neposkytli vase udaje,istota je gulomet.Potom sa to da zistit jedine pravnou cestou.Nebolo by jednoduchsie to ospravedlnenie?
sway,lenze tomu cloveku2 administrator pokecu dal ip aj siet a uz tam aj zavolal.tak ma preto zaujima,ci siet moze povedat osobne udaje svojho zakaznika.alebo do siete clovek1 ma zavolat a povedat,aby nikomu nedavali jeho udaje?nebude to podozrive?je mi zle,ze takto zaobchadzaju administratory pokecu a ze aj v sieti hocikto da udaje hocikomu,ved takto je to lahke a takto sa to da lahko zneuzit,nemyslis?
predstavte si situaciu:
priklad1: clovek1 zisti cloveku2 na pokeci heslo a prihlasi sa tam a napise komentar cloveku3 (negativny ale pravdivy).clovek2 zavola administratorovi aby mu dali ip a siet a nakoniec zavola do siete aby mu dali adresu. tak toto sa chcem opytat ci siet moze dat osobne udaje za takychto okolnosti tomu cloveku2.ved na pokeci je vela klamu-tam je to normalne,nie? budu sa tym v sieti zaoberat?
priklad2:clovek2 si vymysli na cloveka1,ze napisal blbosti a zavola administratorovi aby mu dali ip a siet,clovek2 vola do siete aby mu dali osobne udaje (ma nekale umysli ale tie nepovie),moze dat siet osobne udaje?ved toto sa moze stat kazdemu.
napiste co si myslite, ved na pokeci su aj ludia,ktory klamu.
včera tu bola podobná otázka !!!! niečo vyvediete a potom sa idete posrať od strachu !!!!!
No, taketo informacie sa hocikomu poskytovat nemaju, ale zase urcite budu poskytovane napr. prokurature, policii...
Ale stat sa moze vselico. Niekto moze niekoho oblbnut, roznymi trikmi vylakat informacie. Alebo proste nezodpovedny clovek, co vytrepe co nema.
Ak niekto nieco urobi nezakonneho, tak postup je informovat prislusne organy cinne v trestnom konani a tie maju pravo pozadovat dane informacie.