ja sa vas chcem opytat na vas prvi den na strednej bo ja z neho mam pekne mindraky a tiez na imatrikulacie...ake boli. a chcela som vediet este jedno. ja sa doteraz pamatam ze ked sme sa v piatom rocniku zoznamovali tak som sa tredstavila ako miska no a oni hnet proste divni si robili srandu ze misicka atk ale proste nemam rada ked mi hovoria misa sak to je hnusne tak ako sa mam teda predstavit teraz????
Prvi den na strednej
u nas bola tiez jedna michaela, co jej vadilo ze miška, miša, a vyziadala si aby sme ju volala inak, tusim mimi, nie, mina :) tak sme ju volali tak, a nikomu sa to nezdalo cudne
mrkc, pochybujem, ze na strednej by sa ti niekto smial tej "Miske". Ved Michaela je take pekne meno! A predsa tam mate uz 15 rokov, tusim... Predstav sa tak, ako sa ti paci, ked ta volaju!! A nech ta nezaujima, ci niekto nieco podotkne.
pamatam sa, ked aj u nas na strednej sme sa predstavovali. My sme to robili medzi sebou dobrovolne pred zacatim a po skole. Samozrejme nie kazdy, skor ti blizki ludia, ktori sme si posadali nahodne k sebe. Akoze pocas hodiny sme sa nepredstavovali, iba ucitelka k sebe volala ziakov podla mena (takze sme aspon videli kto je kto). Uz neviem, ci nieco zbierala vtedy, alebo sme nieco odovzdavali ci co... A tam nam tiez prisli - skor niektore priezviska - velmi vtipne :-P. A jedno dievca sa od nas volalo Boglárka, a jakziv som take meno v tom veku predtym nepocula :D. Ako 80% triedy a hned kazdy ze "to co je za meno" sa to uplne dalo pocut :-P.
Nad tymto sa urcite netrap, predstav sa Miska, ked to sa ti paci. Alebo sa predstav "Michaela" (tak ta nik nebude volat podla mna) a sama uvidis, kto si co vyberie a ako ta bude volat. Max podotknes ze "miša" sa ti nepaci (pritom mne sa to paci najviac :D ).
Imatrikulacky u nas boli hroza, podla mna by to cele mali zakazat!!! Ti starsi ziaci sa doslova odbavuju na tych mladych. Napriklad my ked sme boli druhaci, ja som sa vobec nezapojila do toho, nechcela som s tym mat nic docinenia. Vymyslela som dve ulohy, ktore nemali nic spolocne s tym, aby zhovadili mladsich, prave naopak, bolo to take super, ze sa to kazdemu pacilo. Este aj tym prvakom.
My ked sme boli prvaci, odohral sa tam strasny incident, pretoze ti druhaci nam ponalievali nejaky napoj pocas imatrikulacie + nejake jedlo, take cudne gulky. Aj ten napoj bol samozrejme cudny. Akoby ti zmiesali kapustu, s colou, s mrkvou... proste humus. To kazdy videl a ucitelia to schvalili, proste v ramci imatrikulacie. Niektori to nejedli, ktorym sa podarilo tomu vyhnut a zdrhnut, niektori museli. Napriklad ja som do toho musela zahryznut a zhltnut to, aj ten napoj ochutnat. Skoro som sa pozvracala, bola som fakt ze NASRATA.
Neskor vyslo najavo (bonzla ich nejaka spoluziacka), ze tam nieco primiesali. Doslova vam poviem, zevraj tam aj namočili!!!!! Bol z toho strasny skandal a odvtedy sa nemoze nic podavat.
Podla mna by to mali zakazat cele, lebo to je doslova o tom, ze pekne ich podkopme, nech sa boja.
Nvm ci to takto funguje vsade, ale teda na tej mojej dementnej skole to takto bolo.
Ach baby ked vas tu tak sledujem ani sa mi verit nechce ze ja uz pomaly koncim.. :) teda ak uspesne zmaturujem... Nenormalne to ubehlo ..
Ale poviem vam jednu vec..NIKDY by som tie roky uz nevratila, nehovorim ze na strednej je zle ale so zakladnou sa to ani neda porovnat a ked ste este okrem toho skoro cisto babsky kolektiv no nic moc.. Ale zas vsade je nieco a nikde to nie je idealne..
JA prave rozmyslam co si zajtra obleciem...))
Ja sa tiez obavam zapadnutia do noveho kolektivu. Lebo to akosi neviem sa prihovorit cudzim:) ale budem sa musiet premoct sa tam chcem s niekym spoznat. Ale v podstate idem spolu zo spoluziackou z 9tky. Ale s nou tiez nejako fuper nevychadzam...a kto vie ci nas daju spolu do triedy...joj uz nech je to za mnou :) a tiez neviem ako sa predstavit. Volam sa Martina ale nepaci sa mi ked ma tak volaju. Kamosky ma tak ani nevolaju ale napr ucitelia a chalani z triedy byvalej ano. Tak skusim sa predstavit Tina uvidime ci si na to zvyknu :))
Neboj sa, ja sa nepamatam, aby sme sa verejne predstavovali, ale hned v ten prvy den som si nasla partu styroch holiek, s ktorymi som bola naj kamoska cele styri roky gymka. A KAZDY volal dievcata zdrobneninou, Mirka, Zuzka, Katka, dve Mišky, Janka. Neviem, u nas to tak bolo, ze sme sa volali takto jemne, aj ked sme teda boli hrozny kolektiv, ako to uz na gymku byva. A chalani mali zvacsa prezyvky, dakedy si ani neviem spomenut na ich krstne mena :) Prajem ti uspesny start do novej skoly.
tak povedz ako sa tebe pači že Miška, ako povieš tak ťa potom budu volať pravdepodobne. ved nejste už male deti aby sa ti smiali kvoli menu.u nás prvy den bol taky že sme išli do triedy došla triedna povedala nam nejakae info ohladom skoly vyučovania atd. a potom tí čo chceli sa išli predstaviť ostatným aj tak si tie mena hned nezapamatáš ;) to sa naučíš postupne :)
Stredna skola prvy rocnik... Ach jaj ... zda sa mi ze to bolo vcera.:) A to idem zajtra uz do skoly ako stvrtacka a nadejna maturantka..:)
Boli to stresy nikoho som nepoznala, chybal mi kolektiv zo zs a da sa povedat ze do teraz som si tam tak uplne nezvykla , myslim na tych ludi ale ten rok uz vydrzim . Hlavne na zaciatku zalezi ako zapadnes si myslim ale ono je to asi individulane. Aj u nas boli hned na zaciatku skupiny a kym sme sa dostali do tretieho rocnika tak sa to totalne pomenilo aj vztahy a tak ..
Vela stastia a uzi si ten prvy den aj ked to bude stresujuce. Bude to nove ale bude to pekne...
povedz ze si miska, ale mozno sa nebudete ani predstavovat, tak ako my :p my sme v prvy den prisli do skoly - do atria - tam nas vyvolavali podla mien a zaradovali do skupin k ucitelom a potom sme isli do triedy a akurat nam citali nejake veci a my sme ich podpisovali. koniec prveho dna. a na druhy den sme uz makali.