Veríte na upírov?

vevericka

ved casom sa vsetko zvelicuje..mozno to ze ho turci nevedeli porazit a nechceli si to uznat, spravili z neho ozrutu..:), teraz uz tazko povedat, kadpodane ak naozaj mal problemy so slnkom a dasnami ci zubami, porfyria by na neho sedela..
este podotknem, ze v minulosti sa medzi sebou sobasili velmi blizki pribuzni a tak mali velke sance recesinve dedene ochorenia, kam porfyria patri

vevericka

to je sice mozne..ale vseobecne porfirici, ak nemaju liecene sypmtomy(lebo ucinna liecba este nie je), mavaju psychicke problemy..ci uz je to krustost, nervozita, abnormalne spravanie..

AdamKrt

lolarocks:

to by mozne nebolo. Mam priatelku a vycucat sa ju nechystam... :-))))
Ja bude skor asi taky mliecny upir :)))

vevericka

Dracula..alebo presnejsie Vlad napichovac nemal hemofiliu, ale s najvacsou pravdepodobnostou porfiriu, kedy vznika metabolicky problem pri rozklade krvneho farbiva..tito ludia maju ustupene dasna, su citlivi na svetlo, na slnku sa im robia az spaleniny, z dovodu zhromazdovania zle spracovanych krvnych metabolitov, pri tazkych pripadoch pristupuju problemy s nerovovu sustavou a chovanim, necitia bolest tak intenzivne ako zdravy clovek..a to vsetko by na Draculu sedelo, este aj ta krutost , ktorej sa Turci bali..no a Bram Stocker to pekne spisal do romanu:)

Airiana

hm neviem,v upirov velmi neverim, Dracula bol transilvansky grof Vlad Tepes, ktory v skutocnosti existoval a mal krutu povahu, nemislosrdne svojich nepriatelov narazal na koli,cim si vysluzil rozne privlastky a zacali sa o nom tradovat pribehy, co sa tyka batoricky ano, je dokazane ze mala naozaj kvilacnu povahu a skantrila vela zien a dievcat,ale toto vsetko su ludia ktori mali nejaku poruchu,teda neboli uplne normalni a nepovazujem ich za upirov klasickych...v upirov ktori saju krv v noci z krku a vedia sa premienat na netopierov neverim

katty192

...aj v upírov (dokončenie témy Veríte v duchov?) a Bátorička sa určite kúpavala v krvi, keď bola taká krásna... sa mi zdá, že som ju kdesi zahliadla