Je podla vas normalne ze som rodila 29 hodin, ked to ratam od prvej kontrakcie? Myslite ze ma lekari zanedbali a ohrozili zdravie dietatka?
Dakujem za reakcie..
Extremne dlhy a bolestivy porod
Mne sa to zdá príšerne veľa, ja si to ani neviem predstaviť, tiež som bola prvorodička, ale už som prenášala, takže mi dali vyvolávačku a za tri hodiny bolo potom...
ja som rodila 44 hodin a nakoniec som rodila cisarskym,chlapec nedychal plo.vodu mu z pluc museli vytahovat.....a potom bol v inkubatore,bral antibiotika aby nedostal zapal......no bola som prvorodicka.....takze ja som to take lahke ako ti nemalaa
A napadlo ma, ze ci nemohli ohrozit zdravie babatka, hlavne pre ten obmedzeny prisun kyslika.
Ahoj titi.
Pytala som sa hlavne preto, lebo 29 hodin sa mi zda strasne vela a zevraj ked uz maternica kontrahuje, menej kysliku sa cez nu dostava k babatku. Mna ked prijali, nebola som otvorena, len som sa prave zacala otvarat a hned som mala aj bolestive kontrakcie, ktore mi permanentne cely den aj noc monitorovali, ale zevraj podla nich to neboli silne kontrakcie, no boleli priserne. Tak rano od siedmej cely den aj celu noc este na druhy den doobeda som trpela strasne, oka som nezazmurila, v posteli som nemohla lezat, opierala som sa o parapetu a predychavala. Aj som zvracala. Prosila som doktorku o pomoc, no nic.. Az ked so bola otvorena, na druhy den na poludnie, mi dali oxytocin, myslim si ze mi ho mohli dat skor a nemusela som tolko trpiet. Babatko sa chvalabohu narodila krasne a zdrave, prosperujuce, tak dakujem bohu :)
tigrica a narodilo sa ti zdravé bábo myslím.V čom je problém?Ja sa pamätám ked som bola v nemocnici 11 týždnov pred pôrodom,všeličo sa stalo.niektoru zobrali z oddelenia na sálu,povedzme ráno.Celý den tam bola,ešte aj v noci.Na druhé ráno prišla spät,bábätlo sa nechcelo ešte narodit.Tak jej dali niečo aby prestali bolesti.Niektoré ženy sa tam trápili celý den,asi 10-12 hodín.Druhýkrát som išla rodit z domu poobede po pol piatej ma prijali.Ja som mala dcérku o 7.10 už vonku.Bola na sále jedna od rána ako potom hovorila .Všade kade chodila sa trápila.Na záchode všetko bolo od nej.na sále mala položené dole pri stole kde sa rodí taku deku aj tam sa trápila dosť.Veľmi tažko sa otvárala,dostala aj injekciu,infuziu.Dieťa bolo otočené správne,všetko mala dobre tak jej nedali cisarák.Po mne sa jej narodilo dietatko o 30 minut.No jediná vec,že zašit ju museli aj veľmi veľku zlatu žilu mala.To môžem potvrdiť že ju nezanedbali,doktorka chodila aj na mna sa pozerať,aj na nu.Počula som ako sa rozprávaju atd.Takže 29 hodín sa mi zdá veľa,no z druhej strany ked som tam ležala toľko týždnov,tak sa stalo,že niektorá sa sťažovala sestričke že uvoľnuje sa jej zátka a slabé bolesti už cíti.Zavolali lekára hned ju pozrel,ale ked sa ešte neotvárala tak ju nechali na izbe,na sálu len oveľa neskôr ju brali.Niektorej to fakt dlho trvalo.Môžeš to napísať prečo si sa na to pítala?Tvoj príbeh..