Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bývanie v meste verzus bývanie na dedine (byt)

Príspevok v téme: Bývanie v meste verzus bývanie na dedine (byt)
ewinka

Zdravím všetkých,
S priateľom riešime otázku bývania, chceme sa osamostatniť, kupit si byt. Avsak nemáme taku hotovost na aspon 2-izb. byt v meste - Košice, musel by zobrat uver, ale v okoli Kosic je mozne kupit byt za sumu taku, kolko nasetrene ma. Ja si osobne myslim, ze ci byvanie na dedine-vo väčšej dedine tak ako v meste má svoje výhody aj nevýhody,
Povedzte, vlastne napíšte... co si o tom myslíte... ci radsej na dedinu, alebo ostat v meste a platit 15-20 rokov hypoteku,
dakujem za vsetky prispevky,
Majte sa.. :)

queen_sam

ja som byvala na dedine cca 12 rokov. ma to sovje vyhody aj nevyhody. bolo tam kludnejsie ako v meste, to je fakt a aj som mohla zbehnut napr do lesa kedy som len chcela so psom ci s kamosmi, ale zas je to z dediny viac od ruky, lebo vo vacsine dedin nie je napr papiernictvo alebo iny obchod a tak v tomto je mesto lepsie. ja som sa odstahovala a uz 3 roky byvam v mensom mestecku a je to lepsie.
/aspon nevidam senkove typy, co je na dedine dost bezne, senky su jedina kultura../

queen_sam

ja som byvala na dedine cca 12 rokov. ma to sovje vyhody aj nevyhody. bolo tam kludnejsie ako v meste, to je fakt a aj som mohla zbehnut napr do lesa kedy som len chcela so psom ci s kamosmi, ale zas je to z dediny viac od ruky, lebo vo vacsine dedin nie je napr papiernictvo alebo iny obchod a tak v tomto je mesto lepsie. ja som sa odstahovala a uz 3 roky byvam v mensom mestecku a je to lepsie.
/aspon nevidam senkove typy, co je na dedine dost bezne, senky su jedina kultura../

Kristina1

Ja pochadzam z dediny ale uz par rokov byvam v meste a neviem si to vynachvalit. Neda sa to porovnat,hlavne ked tu dedinu mas vzdialenejsie. Ked rozmyslas ci kupit byt v meste,alebo byt na dedine,tak urcite zvolim prvu moznost. Ale keby som mala rozmyslat,ci byt v meste,alebo dom na dedine,tak to je uz ine.Ale nikdy by som nesla dalej ako 5km od mesta!

micaa

Zavisi od toho co myslis pod okolim? 15-50 km? Mate pracu v Ke? Budete dochadzat vlakom/busom/autom? Ja byvam v mensom meste v dome, pricom 3 z nasej 4-clennej domacnosti denne dochadzame do Ba (50km - ja do skoly, nasi za pracou). Sice takto cestujem len 3.rok, ale uz toho zacinam mat dost.
Som si ista ze ked raz budem chciet byvat sama, budem hladat byt priamo v meste alebo v blizkom okoli. Vikendy mozem stravit u rodicov na dome, ale cestovanim zabit kazdy den skoro 3 hodiny... Nie, dakujem.

Nikolll

hmm ak som spravne pochopila aj to byvanie na dedine je vlastne v byte??...noo mam taku skusenost,mame dom aj byt...v byte som vyrastala -byt je v meste,v meste su vacsie moznosti,skor sa vsade dostanes atd atd sam kazdy vie,kto v meste byva...no ako som vyrastla,viac som si oblubila nas dom(nieje to chata, je to normalny dom), ktory je na dedine...neviem sice teda presne porovnat byt v meste a byt na dedine,kedze mam skusenosti len s domom...ale je tam ovela vacsi klud, nic sa nemusi splacat, v lete sa da pred domom sediet aj do desiatej vecer, pricom si to neviem predstavit v meste pred domom..pride mi to, ze je to o vacsej slobode ta dedina, nasa konkretne je vzdialena od mesta necelych 15 km,takze za taky isty cas ako sa mhd-ckou dostanem niekam v zapche, tak isto to trva odtial do mesta...moj osobny nazor je, ze keby som napr, do buducnosti chystala babatko,bola by som radsej nech vyrasta na dedine, alebo aspon v rodinnom dome,ak by boli na to prostriedky, proste niekde, co nieje v betonovej dzungli a hrat by sa mohlo iba v dakom spinavom piesku...ale to len nazor:)