Holé pupky u mladých dievčat - vysoké riziko

Príspevok v téme: Holé pupky u mladých dievčat - vysoké riziko
bubi

Mám 16-ročnú dcéru a tú vôbec netrápi možné riziko, ktorému sa dobrovoľne vystavuje obliekaním sa podľa poslednej módy, teda nohavice čo najnižšie a tričká čo najkratšie. Samozrejme bez pančúch a tielka, teda s holými ľadvinami. Počula som už o rôznych následkoch, ktoré si mladé dievčatá touto módou same privodzujú. Poraďte, ako nato, čo by bolo najvhodnejším argumentom????

vierka_44

Ahoj qwertaka to nie je pravda, je pravda ze musis hladat dlhsie ale najdes. Da sa nakupovat aj tak ze nebudes mat pol zadku a brucho hole len treba hladat. V pohode sa da zohnat aj tricko pod zadok lebo teraz to ide fakt do mody(konecne)

:)kikuska

ja mam tiez 16.....presne toto iste som robila aj ja pred rokom ale uz ma to preslo..povedz dcerke ze nech to v zime vydrzi...tieko´pancuchy to je normalka ze zdravie je dolezitejsie a ze nie zima ale leto je na vytrcanie pupkov

Bubi

pre gwertaka: bohužiaľ máš pravdu, ja som žena v strednom veku, konfekčná veľkosť 38 a vôbec nemôžem na seba kúpiť niečo "normálne". Sú TO VšADE LEN SAMé BEDRáKY A KRáTKE PULOVRE.

qwertaka

tak pocuvajte seci..ja mam 18 a tjes mi taketo oblecenie lezie na nervy, neustale si daco potahujem, necitim sa dobre ked mi fuuka na chrbat, ale bohuzial s tym nemozem nic robit, pretoze ine oblecenie sa jednoducho nepredava...vojdite do hocijakeho obchodu s oblecenim (kenvelo,gate,...)a nenajdete tam jediny kus normalych gati po pas, alebo tricko ktore je co len trosku dlhsie...a za predpokladu ze take nieco aj najdete dakde inde tak sa to neda obliect s dovodu ze je to siroke jak na slona, alebo uzke jak na anorekticku

kikina

suhlasim s vami - tie mlade kocky si to len tazko daju vysvetlit a pridu na to az ked uz je neskoro a maju problemy rozneho druhu so spolocnym menovatelom: hole brucho ....
Tiez som mala take obdobie, ale mama mi to tak presvedcivo vysvetlila ze som s tym skocila-pouzila priklad susedky a jej problem s otehotnenim. Od vtedy sa v zime obliekam ako v zime (normalne nohavice ziadne bedraky, silonky takmer celu zimu, cizmy, rolak, dlhu bundu) a v lete ako v lete.
Najdolezitejsie je aby nebolo zima od noh a na ladviny.

anonym_10842

zial mam taky pocit, ze dnesnym 16 rocnym dievcatam ziadne argumenty nie su dostatocne:-( kym sa nedostanu do veku, ked budu chciet mat deti, tak bude pre ne viac dolezite, aby vyzerali sexy. mozem povedat z vlastnej skusenosti, lebo som uz sama mala problemy s nachladnutim odspodu, a to som pritom bola cely cas doma a mala som to vramci pooperacnych stavov! nebola to ziadna sranda. zapal vyssich mocovych ciest, ked clovek ma krvavy moc a ma pocit ze sa utopi v urolog. caji:( pretoze tolko ho vypije:(
nechcela som velmi ist k lekarovi, ale mna otazka, ci chcem mat deti presvedcila. skoda, ze sa vacsina ludi uci na vsojich vlastnych chybach.

jaja

asi tak koncom novembra som isla do skoly , a ja uz som sedela v buse a v rade este cakala na autobus moja dalsia spoluziacka...a jej odev nemal chybu...bedrove nohavice, kratky svetrik , a kratka kozenka....tak s kamoskou sme skonstatovali ze fakt nema rozum...lebo asi 5-7 cm na bruchu mala cisto hole...samozrejme aj chrbat...ja som si pri nej pripadala ako zo severneho polu lebo som mala dlhu dzinsovu bundu, rolak, pancuchy, rifle, cizmy..a bolo mi zima..tak ja neviem ci to ich hreje laska, ale raz na to urcite doplatia, a najradsej mam ked mne este babka povie ze preto som stale chora lebo sa slabo obliekam...keby videla tu moju spoluziacku asi by len zalamala rukami..:)

mifor

Mne sa táto móda vôbec nepáči. Nikdy by som nič podobné nenosila, aj keď mňa sa ten problém s prípadnou neplodnosťou netýka, keďže som sa už narodila neplodná. Vyzerá fakt otrasne, keď majú baby nohavice tak nízko, že pomaly odhaľujú už aj ohanbie.

skusena

Konecne sa o tom diskutuje a dufam ze si to precitaju hlavne mlade dievcata.Moda to bola pekna,dokonca aj pohlad v lete na tie dievcata bol pekny/pomlcim len o tych co nemaju doma zrkadlo,alebo zdravy rozum/.Mam syna a ten ma raz zaskocil ked povedal ze sa mu to sice paci ale svoje dievca tak vidiet nechce.Uz uplne ma zaskocil ked poznamenal ze co ma este potom na nej objavovat.Musim priznat, bola som prekvapena ale stastna ako rozumne rozmysla.Myslim ze kazda jedna bude mat gynekolog. tazkosti.Nehovoriac o krizoch,a zapaloch moc.mechura.Som presvedcena ze sa populacia nebude zvysovat , pretoze caste zapaly prinesu ,,svoje ovocie,, v neskorsom veku.

maťulka

Dobrý deň, ja som bola taká istá!!! tiež som nosila bedráky a krátke tričká. Začali ma trochu bolieť ľadviny a hneď som s tým prestala a teraz to hovorím ja mladšej sestre a aj mamke. Takže ona na to príde aj sama. A skúste jej povedať, že tie tričká už nie sú in, lebo teraz sa nośia tričká pod zadok. Aj to možno zaberie.Ale určie sa nebojte, príde na to skôr ako bude neskoro.