v poslednom case mam pocit ze slabsie pocujem. nieze by som nepocula, len akoby sa mi zlievali dokopy zvuky...napriklad miesto mostik pocujem postih a tak dalej...myslela som ze si to len namyslam ale v poslednom case ma na to zacali upozornovat znamy tak na tom asi nieco bude. lekarovi momentalne nemozem a ani by som ho nechcela otravovat ak este neviem ci to vobec taky problem je.mali ste niekedy nieco podobne?
HLUCHNEM???
datelinka: bola som u lekrara sice velmi vela krat ale vyberal mi nosnu mandlu takze do ucha pozeral len raz pri prvom vysetreni a potom uz nie.
zuzana:): normanle si ma tou operaciou nalakala:( mna usi nikdy nebolievaju a mavam velmi caste nadchy, v podstate mam nos zapchaty vkuse hadam uz tri roky...
Ak sa ušné kôstky zanesú a zalepia nánosmi stuhnutého tuku a hlienu /i z nádchy/ oslabí a postupne znemožní sa im schopnosť prenášať vibrácie .
Prípadný zápal môže úplne zničiť tkanivá v oblasti a spôsobiť stratu sluchu.
Prístroje nevyriešia príčinu ani neprinavrátia sluch.
Vyvarovanie sa stuženým NASÝTENÝM a živočíšnym tukom a hlienotvorným potravinám, prečistenie oblasti, ktoré sa vykonáva prostredníctvom krvi je najlepšie odstránenie príčiny i následku, a to natrvalo.
Ešte som zabudla popísať, že čím skôr pôjdete k lekárovi-odborníkovi, otolaringológovi /neviem, či je to správne napísané/ - ORL, tým lepšie pre vás, lebo ak máte podobnú diagnózu, bude vám stačiť možno niekoľko infúziek, ktoré vám zlepšia prekrvenie uší. Pretože čím viac sa to zanedbá, tým väčšie zhoršovanie sluchu môže nastať. Nechcem strašiť, možno máte skutočne len problém s mazivom v uchu, a treba len prepláchnuť. Tiež je podstatné, či mávate bolesti ucha alebo nie. Mňa v živote uši nikdy neboleli, takže to bolo také postupné hluchnutie.
Pekný deň. Mám osobnú skúsenosť s takým problém ako uvádzate. Ja som to zistila prostredníctvom slúchadla telefónu, že na jedno ucho slabšie počujem a na druhé viacej. Takže začal kolotoč vyšetrovaní, keďže pracujem s ľuďmi. Postupne mi začalo šumieť v ušiach. Najskôr mi lekárka neustále robila tzv. prefuch, čo trvalo asi rok a potom som iniciatívne zmenila lekára, ktorý behom mesiaca otvorene povedal, že je bezmocný a podstúpila som ďalšie odborné vyšetrenia. Jedno z nich ako posledné bolo laicky povedané v tunely, či nemám nádor alebo niečo podobné. V nemocnici mi nakoniec diagnostikovali poruchu sluchu - otosklerózu, čo znamená, že mi prestalo funkčne pracovať jedno z troch - nákovka, kladivko, strmienok (už neviem presne ktoré to bolo). Takže som podstúpila operáciu, na ktorej mi do ľavého ucha po vyrezaní tej jednej malej čiastočky implantovali implantát, a sluch sa zlepšil o 30 %. Táto porucha mi postupne prešla aj na druhé ucho, tam sa na operáciu ešte len chystám. Ako dôvod vzniku tejto poruchy sú určité dedičné disproporcie, a najmä časté nádchy, ktoré mi občas vrazili do uší a tak mi oslabili činnosť jedného z vyššie spomínaných. Keďže som ležala v nemocnici, mali tam aj kvôli nepočutiu rôzne iné diagnózy ako napr. pretrhnutý bubienok, výrastok a podobne. Ale to všetko závisí len od správnej a najmä včasnej diagnózy. A mimochom síce lepšie počujem, šumenie však v ušiach mám stále, ale môj sluch už nebude nikdy taký ako býval. Naučila som sa s tým žiť, a najmä vyrovnať sa s tým, že občas počujem bludy na čom sa baví moje okolie. Takže veľa šťastia a veľa sily.
Nadmernou tvorbou mazu sa telo zbavuje nadmerne prijímaných nasýtených tukov. Prečistíš sa ak ich vylúčiš a nahradíš obmedzeným množstvo nenasýtených tukov t.j. panenského oleja alebo semienok, v max. množstve 1 lyžica denne vrátane skrytých tukov vo varenom jedle alebo výrobkoch. Nasýtené tuky sú i v mlieku a mliečnych výrobkoch, živočíšnych potravinách okrem rýb a v stužených rastlinných výrobkoch.
zuzic
aurecon iba v lekarni,vyrabaju to taliani myslim
zuzic, ak si bola tento rok u ORL 5-krat, tak ak ti pozeral otoskopom do ucha, urcite by zbadal, ze mas mazovu zatku.
ale kazdopadne treba ist k lekarovi a upozornit ho specialne na slabsie pocutie.
dik, no teraz uz viem ze som ich nemala pouzivat:( a ten aurecon dostanem v lekarni?
tycinky sa na citenie usi bobec nemaju pouzivat,ucho ma samocistiacu schopnost,staci vonkajsi zvukovod cistit.moze byt nadmerna tvorba mazu,na orl ak mas tukovu zatku tak ti ju vyberu za 2 sekundy.dobre je pouzivat sviecky na cistenie usi,vola sa to aurecon,stoji okolo 4 eur,pouziva sa to aj ked šumi v usiach.inac keby to nebol maz,tak je standardne vysetrenie v takej audio kabinke,kde ti budu pustat do sluchatiek zvuk a ked budes pocut zmacknes tlacitko
dakujem vam ze ste sa ozvali.
tali: pouzivam vatove tycinky velmi casto, som strasne hygienicka a nevedela som ze mi to uskodi...no vies problem je ze u usneho som bola tento rok asi pat krat kvoli problemami s nadchou a uz sa bojim ze si bude mysliet ze som hypochonder. ale nevadi pojdem este raz ak by sa to zhorsilo. dakujem vam este raz