Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

mononukleoza

Príspevok v téme: mononukleoza
sidush

Ahojte,
mam 20 rokov a 20.5. som dostala mononukleozu. Liecim sa uz 3 mesiace, ale na kontrolu a krvne testy mam ist az o 2 mesiace. Vsetko ohladom liecby viem a dodrziavam, ale napriek tomu sa chcem informovanych opytat, ci by som predsa nemohla pit vynimocne buduci tyzden alkohol. Riskol to niekto pocas liecby? Ake su nasledky? A ako vlastne viem, ze uz mam v poriadku pecen, ked posledne 2 vysledky pecenovych testov som mala ukazkove, no napriek tomu musim dalej zit "asketickym" sposobom zivota? :/

michaella

chcela by som sa spytat..priatel mal asi 10 dni pretrvavajuce horucky tak ho zobrali do nemocnice kde mu povedali ze ma mononukleozu..a teraz lezi na infuziach..neviete kolko sa priblizne lezi v nemocnici? a len na infekcnom oddeleni kde nie su povolene navstevy? prosim odpiste niekto co najskor uz som zufala:(

jajkafr

sidush

alkohol není všetko máš len 20 a celý život pred sebou. Keby si teraz pochybila potom by si to ľutovala. Teraz si možno zdravá až na tu mononukleózu preto si to zdravie nevieš tak vážiť, ale keby si od dieťaťa brala neskutočné množstvo liekov tak by si sa hneď na to inak pozerala a povedala by si si radšej nie ako sa do konca života napchávať liekmi a mať nejaké problémy. uvidíš bude dobre. O 2 mesiace ti povedia že si ok a budeš žiť tak ako doteraz.

Držím palčeky

jajkafr

je tam rozmedzie 3-6 ale to neznamená že po 3 mesiacoch si zdravá a môžeš piť alkohol a jesť všetko čo si mala doteraz zakázané. Si mladá na to, aby si si zničila život kvôli jednej blbej oslave, alebo neviem kvôli čomu chceš piť. Keď ti raz lekárka zakázala alkoholo tak asi vie prečo. Ja som sa tiež cítila týždeň po operácii dobre a šla som do práce a dostala som také bolesti, že som nevedla čo mám robiť. Organizmus potrebuje dlhšiu dobu kým sa zregeneruje. Cítiš sa dobre, pretože dodržiavaš diétu aj všetko čo ti kázala lekárka. Stačí jedna chybička a môže sa to úplne zmeniť a ty skončíš v nemocnici na infúziách a hladovke. A tvoja liečba sa opäť predĺži o pár mesiacov. Pouvažuj či ti to za to stojí.

sidush

ale ja uz neberiem lieky davno a mam uz 3 mesiace liecby za sebou...a citim sa byt zdrava...ved na nete som nasla, ze liecba trva od 3 do 6 mesiacov, myslim si, ze som uz z toho von, len na kontrolu mam ist az o 2 mesiace...

jajkafr

Si normálna berieš lieky a chceš piť alkohol? Navyše po mononukleóze... Tam je dlhodobá diéta a šetrenie sa inak môžeš mať vážne následky.

tina78

no stane sa napriklad to, ze ked pojdes potom na krvne testy a budes ich mat zhorsene pojdes zasa do nemocnice ako moj byvali priatel,
ale ved tyzden na infuzkach vydrzis nie?