mam 14 rokov idem do deviateho rocnika na zš. ...chcela by som ist na veterinu do Košíc ale rodicia ma nechcu pustit pretoze je to velmi daleko..som z NMn/V......prosim poradte ako ich presvedcit aby mi dovolili tam ist..dakujem
Ako presvedčiť rodičov??
Ujasni si, preco chces ist na veterinu. Ci kvoli sebe alebo kvoli kamaratom a tomu dolezitemu cloveku. Ja som od 14 dost casto menila moje buduce povolania :D A az teraz som prisla na nieco co by ma bavilo, ale aj tak nad tym rozmyslam a prehodnocujem klady a zapory :)
Je to dolezite rozhodnutie, kamaratstva a vztahy zvyknu zaniknut, ale skola ti ostava.
Nechap ma zle, ale kvoli nejakemu cloveku , na ktorom mi zalezi v 14, by som vsetko neopustila. Ale to je len moj pohlad, viem, ze ty sa na to divas inak.
Pre cristy, ak tam je clovek, na ktorom ti velmi zalezi, potom ta iste nic nezastavi. Otazka, myslis, ze by aj jeho potesilo, keby si sa tam dostala?
Alzbee ma pravdu, hoci je to naozaj dobra skola. Ja som chcela byt tiez niekedy doktorkou alebo veterinarkou, ale ked som videla, co to vsetko obnasa, radsej som si vybrala nieco ine.
Cristi, az teda naozaj tuzis byt v buducnosti veterinarkou, tak jednoznacne chod na strednu veterinarnu, lebo tam ta najlepsie pripravia na vysku:) i ked sa hovori, ze gympel pripravuje najlepsie, ale myslim, ze v tomto smere to neplati. Ja som chodila do NR na veterinarnu, lebo to bol moj sen byt veterinarkou:)) avsak po roku a pol som to vzdala a prestupila v ramci skoly na druhy odbor-agropodnikanie...dovod mojho prestupu spocival v tom, ze som si nevedela zvyknut na pitvy a krv-byvalo mi zle a naivne som si myslela, ze si zvyknem:(( takze aj ty si v prvom rade ujasni, ci by ti nerobilo problem pitvat zdochnute zvierata z voliery. Plno kamosov mi odtial po mature slo na vysku do KE, ale mnohi to hned aj vzdali (tym ta ale nechcem strasit), lebo je to tazka skola...ale myslim, ze kto naozaj tuzi byt MVDr., tak ju zvladne:) malokto uz ako 14rocny vie, ze co by chcel v zivote robit,castokrat si vyberie zlu skolu, ktora ho nebavi, a preto vysvetli rodicom, ze ty patris medzi tych stastnych, ktori vedia, co chcu, tak nech ti nezakazuju splnit si svoj sen :-) drzim palce
Uvedte ma prosim na spravnu mieru. Myslela som si, ze tam je veterina pre vysokoskolakov, nie pre tych, co idu na strednu?
Ty to chces asi riesit byvanim na internate. Aj ja som cez strednu skolu byvala na intraku a bolo to fajn. Ak naozaj citis ze to je to co chces robit tak si stoj za svojim. Skus sa porozpravat s vasimi za to je ta prava profesia pre teba ze nechces robit nic ine, a ze ti mozu plne doverovat co sa tyka tvojej osobnosti. Snaz sa spravat ako dospela a argumentovat rozumne, hlavne nezur nekric a nevikrikuj veci ako ze ta nemaju radi atd. Ak si ich najstarsie alebo jedine dieta tak to je o cosi tazsie. Aj ja som musela svojich rodicov presviecat nakoniec som ich presvedcila argumentom ze je to to co chcem robit a ze radsej budem nevzdelana ako robit to co ma nebavi (ale netvrdim ze to je ta spravna cesta). Povedz rodicom nech sa idete pozriet na intraky a do skoly ako to tam vyzera a nech sa porozpravaju s vychovavatelkami o chode na intraku a discipline. To by tiez mohlo pomoct. Prajem ti vela sil.