Dobrý deň,keďže sa už blíži začiatok školského roka,chcela by som sa Vás opýtať,čo dávate deťom na raňajky pred školou a raňajkujú vôbec?Poprosím nejaké typy na stravu,pretože každé ráno musím rozmýšľať,čo dať dcére na raňajky,aby mohla ísť do školy najedená a neprejedená,alebo hladná.A poprosím typy aj na desiatu:) vďaka
Zdravé raňajky a desiata pre školopovinné dieťa
mirka 23 / pecivo natieram normalnym, niekedy margar.maslom alebo syrom, no nie tucnym. uz som ale vyskusala pokvapkat pecivo olivovym olejom a celkom to chutilo.
-mira / nepochopila som to s tym ovocim. ja davam detom od malicka ovocie a su zdrave, nemaju ziadne alergie. my ho mame kazdy den, väcsinou dopoludnia, pozdejsie uz papame nieco zeleninove.
Bibimama / este k tym desiatam. niekedy som urobila na desiatu zeleninovy salat s tuniakom a k tomu 1/2rozka bez masla. v zime zvyknem pestovat petrzlenovu vnat, tu posekam na drobno a dam ju medzi chlebiky.chuti to vyborne. dobra je aj nadrobno postruhana mrkva zo zelerom, zmiesat to s oliv.olejom a natriet na pecivo. chuti to ako vlasske orechy. no proste je toho kopec, co mozes urobit detom na desiatu, no nerob casto to iste, lebo sa to moze detom prejest. a kedze zacina cochvila skola, tak sa tu mozme obcas stretnut a pomoct si s receptami na desiatu, ci ranajky :D
Ovocie by som tak často nedávala. vedie k alergiám a oslabovaniu imunity. Dávajte radšej zeleninku, je jej dosť druhov, dá sa pripraviť chutne.
najidealnejsie je biely jogurt s vlockami a na desiatu ovocie
mne mamina dava rano cierny chlieb s maslom a zeleninou a na desiatu to iste...problem je iba v tom ze nikdy nic nezjem:)))
v teme "ovsene vlocky" som pisala, ako robim ovsene vlocky na ranajky. ranajkujem ich ja , aj moje sklopovinne dieta.
na desiatu mu rbim 1rozok alebo zemlu-cerealne/graham, natieram tenko maslom, nakrajam na tenko pardajku, papriku, uhorku, co doma mam, no kazdy den ma inu zeleninu. do malej nadoby mu nacistim ovocie, vojde do nej 1,5 jablka. ovcie, podobne ako zeleninu davam kazdy den ine. aby som si to ale ulahcila rano, tak tie rozky, ci zemle pripravujem vecer,dam do chladnicky, rano to ma vybornu chut, lebo ta zeleninka navsiakne do peciva