Ahojte. Mám trosku problém s pitím. Nie že by mi voda nechutila, len proste do seba nedokážem dostať také množstvo ako by bolo treba.Často sa snažím ale nakoniec mi s tej vody príde až zle. Denne vypijem 0,5 - 1 L čo je dosť málo, ešte som k tomu v 4-tom mesiaci tehotenstva. Dá sa s tým nejak pomôcť? Ďakujem
Problém s pitným režimom
A nielen sebe, ale aj potomkovi. Ked nie koli sebe, tak uz koli nemu, aby bolo zdrave, zacni pit vodu. Minimalne dva litre denne, ale neze naraz vylejes do seba celu dvojlitrovku a potom cely den ani kvapka. Pekne postupne. Inac, co sa tyka vody z vodovodu, chlor z nej vyprcha behom par sekund, kedze chlor je latka prchava, tam ziadny filter netreba. nalej si vodu do pohara, nechaj ju par minut odstat mozes pit. To, ze nepocitujes smad, to neznamena, ze nepoterbujes pit. Kazdy clovek ma inac nastaveny regulator pocitu smadu a to , ked uz citis smad, je uz neskoro, preto by si niiikdy nemala mat pocit smadu. Dalsi argument k tomu, aby si viac pila je ten, ze clovek uz len tym, ze dycha, tak vydychuje voodu vo forme pary a denne tak vydychas okolo 0,5 litra vody, dalej cez pory na pokozke sa vyparuje voda a v neposlednom rade clovek chodi aj na vecko obcas. Tak ked vypijes pollitra vody denne, to ides do riadneho deficitu, trpia tym oblicky, zhustuje sas ti krv a trzi aj srdce, pretoze sa viac musi namahat, nedochadza k prekrveniu najmensich kapilar, atd. atd. Moc by mal byt vzdy svetly, ked ho mas zlty, to znamena, ze pijes malo vody. Takze sup sup do prace ;)
kariol ti dobre radi...lej do seba vodu.inak si sama sposobis velke problemy.
telo si musi zvyknut na pitie vody,okrem toho nepitim si koledujes o trombozu,infarkt,porazku,plucnu emboliu,zlyhanie obliciek a srdca a naozaj velmi zdravy vyvoj dietata.
za normalnych okolnosti treba vypit 2 deci za hodinu,ak moč nie je bezfarebny treba pit viac.iba močenim a spravnym fugovanim obliciek sa ti z tela dostanu von vsetky odpadove latky.
cim viac budes pit,tym viac budes smadna,normalne je 3 litre tekutin vypit.vacsinou detom a starym ludom chyba pocit smadu,preto zomieraju najcastejsie
Nic si z toho nerob, telo nie je potrubie. Aj ja som sa s tymto dlho trapila, lebo zo vsetkych stran pocuvam, ze treba vela pit, ale ja od malicka som vela nepila. Niekedy som mala dni, ze som nevypila ani jeden pohar, ani caj, nic. A voda mi nechybala. Teraz denne vypijem maximalne pol litra a uplne mi to staci. Mala som obdobie, ze som chcela nabehnnut na "normalny pitny rezim," ale ked som za den vypila dva litre vody rozdelenej do malych davok, na druhy den som cela opuchla a hlava ma bolela tak, ze som nemohla ist ani do prace. Rozpravala som sa aj s lekarom, ze nie som nikdy smadna, ze mi staci jeden pohar vody denne, niekedy ani to nie. Urobil mi vysetrenia, vsetko je v poriadku. Tvrdil, nech sa nesilim, ze kazda bytost je individualna a ak nie som smadna, nech nepijem.
ja som skoro stale smadna ale vypijem "len" 3 litre vody plus rozne caje
Nevedela by si kazdu hodinku vypit maly poharik vody? Ved k tomu sa nebudes musiet nutit. Musis pit postupne nie vsetko naraz lebo potom ti je jasne ze zle :)
asi len ak sa donutis,ja vypijem denne 3,5-4 litre cistej vody,tiez nie som smadna,ale tak postupne popijam...:-)