pre zeny ktoré už rodili

lunia

No ked davas po porode, tak to nie je ani nahodou korupcia, ale odvdacenie sa za dobre vykonanu pracu, je to taka pozornost, vyjadrenie spokojnosti. Korupcia by to bola, keby sa to davalo pred porodom... Takze tymto nikoho nepokazite :-))

prachy

ja som rodila pred 8,5r. a vybavila som si dobreho porodnika, po porode som mu dala 5000skk. nepytal ich on, ale ja som sa chcela odvdacit za dobru pracu. predsa len je lepsie, ak tam niekoho poznate, lebo je mnoho pripadov, kedy to lekar dopacka...

nič

nič im neterba dávať, ja mám tri deti a nedala som nič, nikdy, ale pred posledným pôrodom ma kamošky poučili, že sa dáva 5000,-Skk to bolo pred 8 rokmi. Až mi zle prišlo, ale nič som nedala a ani vy nedávajte, lebo sami si to robíte, keď dávate, oni to očakávajú a tento bludný kruh sa potom nikdy neskončí. Ak máš veľa peňazí a nevieš čo s nimi, daruj ich niekomu, kto to naozaj potrebuje, alebo nejakej nadácii, napríklad Dobrý anjel, alebo na onkológiu. Alebo choď rodiť do súkromnej pôrodnice, tam si zaplatíš a máš to, budeš spokojná a aj lekári, čo tam pracujú a nekaz dobrých skromných a pracovitých lekárov s štátnych nemocniciach.