prosim vas, kto bol uz tento rok v CHORVATSKU?

Príspevok v téme: prosim vas, kto bol uz tento rok v CHORVATSKU?
noonaa

Ahojte, chystame sa do chorvatska o tyzden, cca 17steho,mala by som na vas par otazok,ak by ste boli tak laskavi mi poradit....

- da sa tam platiti aj eurami,alebo stale len kuny?

- sme dvaja, je problem zohnat izby len pre dvoch a s kuchynkou? vsade citam,ze maju apartmany, nechcem teda platit zbytocne za apartman pre 4roch...

- ake pblasti mi odporucate? min rok som bola v biograde, tak neviem,ci tama,lebo skusit nove nieco, nie vsak prilis daleko

- aku cestu odporucate: madarsko-chorvatsko alebo rakusko-slovinsko? (ako je to s cenami dialnicnych nalepiek?)

- ake su cisla na slovensku policiu v chorvatsku?

dakujem za kazdy dobry tip...pekne leto,papa

happi:-)

ceny potravin, su priblizne ako u nas, chleba, ci pecivo su drahsie. Najdrahsie je v baroch, podnikoch, restikach nealko, obycajna cola vyjde 2-2.50€. Ja som si kupovala tricka, tie bolo po 50kun, takze cca 10€, kabelku-100kun cca 20€, mali aj krasne sandaliky, od 25€. V mnohych obchodoch boli vypredaje. Ovocie sme kupovali na trhu, velka pizza vysla 10€

happi:-)

co sa tyka rozpoctu, ja nemam vobec potuchy, ale myslim, ze za apartman pre 4 sme naposledy platili 20€ na den, bola tam aj kuchynka, WC a kupelka, samozrejme balkon.
Najviac byvaju zapratane cesty cez vikend. V piatok cestuju Chorvati z vnutrozemia, zo Zagrebu k moru, v sobotu sa striedaju turnusy, takze plno busov a v nedelu sa zase vracaju domaci, domov, po dialnici do Zagrebu. Takze pondelok je v pohode. My sme vacsinou sli na noc, rano sme tam boli, doobeda si trocha oddychli a potom sme vyrazli na plaz, do mesta...

noonaa

este som sa chcela opytat, co sa cestovania tyka, chceme ist v pondeok,skoro rano,aby sme tam poobede boli....je to rozumne? chceli sm esa akoze vyspat a potom mat uz program dalsi den,aby sme neboli taki rozbiti po ceste?

kedy je najlepsie a najhorsie cestovat? tam ale aj spat?

gradac

poistit sa urcite daj na tolko dni kolko idete (odporucam komplexne cestovne poistenie/to obsahuje vsetko/)a vybav si europsku zdravutnu karticku - ona je zadarmo (trocha to potrva kym to vybavia /v poistovni odkade mas aj zdravutnu kartu/, ale zatial ti daju nahradny certifikat s kt. sa mozes preukazat, totizto niektori lekari si to ziadaju)
apartman alebo penzion moze mat jednu kuchynu spolocnu pre vsetkych, tiez moze byt kuchyna aj priamo na izbe. ked budete priamo v chorvatsku tak sa popozerajte po viacerych. podla mna by nemal byt problem zohnat cisto len pre dve osoby.
na dialnicu sa tak ci tak dostanete (neviem ktore su spoplatnene a kolko), cesta cez madarsko je najvyhodnejsia (pretoze rychlejsie ste tam), ak dobre viem v madarsku sa napojite na dialnicu a ta vedie hned do chorvatska.
co sa tyka rozpoctu, autobus je cca 60 euro (neviem autom kolko date na benzin - zalezi to od km, ci budete obchadzat alebo skratky, ci chcete chodit autom na nejake vylety atd), potravinu su drahsie ako u nas, ubytovanie v sezone typujem cca 10-20 aj viac podla toho na akej urovni je

noonaa

dakujem za pomoc...

micaa - ano,chystame sa pripoistit, najviac sa to teraz oplati cez UNION

no nebojim sa,ze by bolo malo ubytiek,skor o to,aby sme nasli dvojpostelovu izby a mali k dispozicii aj kuchynu...viete, aby nam nedali cvakat za cely apartman

na tie dialnice sa pytam preto,ze nam niekto odporucal ist podla GPS cez dedinyk v madarsku, ze sa da vela usetrit na znamkach,ael co ja viem...
radsej na istotu

a s akym rozpoctom ratate? cena na osobu a noc sa cca ako pohybuje? vobec nemam predstavu, s cim ratat

gradac

noonaa v chorvatsku som bola len dvakrat a to na pagu (ostrov pag - mesto pag) a na gradaci, a jeden den na baska voda (to bol jednodnovy vylet cestou domov). chorvatsko je pekne cele.
mne sa najviac lubilo na gradaci - more nadherne, plaz sa tiez dala, mestecko tiez pekne, len trocha kludnejsie (gradac patri k makarskej, ale je dost nizko)
baska voda je rusnejsia, bola som tam len jeden den, no hlava na hlave o 11 som sa nevedela zlozit, vo vode tiez hlava na hlave, v mori plavali spaky, ... (baska tiez patri k makarskej, je o cosi vyssie)
co sa tyka ubytovania tak by problem nemal byt - hoci je sezona, apartmanov je tam viac nez dost, pripadne penzionov
platit sa najviac oplati v kunach, ale aj s eura beru - niekedy sa stava, ze platis eurom a vydaju ti kuny - s tym rataj.
ked sa chystas na makarsku tak cesty su najlepsie cez dialnice, ci s poplatkom alebo bez, jednoznacne to je najkratsie cez dialnicu
cisla ti neviem povedat/napisat skus ist do ck tam ti povedia - je to najistejsie, pripadne na internete vyhladaj.
prajem ti peknu dovolenku a uzi si ju :)

micaa

my sa chystame 4 na 4 noci niekam na juh Krku (mozno Baska)... ubytko este nemame, dufam ze sa podari najst daco na mieste.
Znami hovorili, ze je tam pomaly kazdy druhy dom na prenajom, tak sa toho nebojim.
Vybavili ste si aj cestovne poistenie?

happi

aj Eura aj Kuny
nieje problem zohnat, my sme mali problem len ked sme tam boli na vikend, teda na dve noci. Pokial idete na tyzden, bude to v pohode.
makarska, baska, pula, naposledy som bola v Splite a vsade sa mi pacilo
isla som vzdy cez madarsko, slovinsko a tam sme sa pripajali na chorvatske dialnice, kde sa plati myto a nalepku nepotrebujes
cisla: www.croatia.sk