Tachykardia a arytmia...šport?

Príspevok v téme: Tachykardia a arytmia...šport?
ceky

mám 19 a som športovo založený.... mám rád vytrvalostný beh a nemienim sa tým zaťažovať...doktor mi predpísal tabletky na zníženie tepu ale neužívam ich...rozhodol som sa pre šport...športovci mávajú nižšie hodnoty úderov pretože ich srdce je silnejšie a nepotrebuje toľko biť... doktor mi totiž najskôr nahodí tabletky a potom ma chce sledovať holterovým monitoringom...môžem ho... nebudem sa dopovať nieakým svinstvom čo nemôžem len tak vysadiť pre silu tých tabletiek...je mi to fuk... tabletky do seba nedám takže buď sa to upravý športom alebo mám proste smolu... C´est la vie - taký je život....každý raz pôjdeme ;) ... ale nieaké naturálne cesty by ma potešili... ;)

karioll

ok,nemas zac,
este by som zvazil echo srdca a po nom zatazove ekg(ergometriu)kde budes byciklovat alebo chodit na beziacom pase a stale ti budu merat tlak a robit ekg. a ak to budes mat negativne znamena to,ze mas srdce ok,a potom je pricina inde,ako som ti uz pisal,ze kofein a pod.
a ked to vsetko vylucis a stale ti to bude robit tak s tym zijes a nevsimas si.a potom budes v takom stadiu,ze ked ju nebudem citit,budes si mysliet,ze si mrtvy:(.

karioll

4 litre sa mi zda dost vela,treba pit,ale sa vyplavuje vela mineralov
pri takomto mnozstve
ked vladzes pol hodiny behat,nemozes mat taky stupen,aby ti to odpalovali.
srdce treba posilovat tak ako kazdy sval,ale nezabudaj,ze menej je niekdy viac,a tym ze srdce nemoze nikdy odpocivat,treba mu dat dostatok casu na relax

ceky

merci monsieur ;)
tomu sa hovorí rada:) holtera už mám vybaveného vďaka dobrej obvodnej, ktorej som svoj postoj tiež hovoril. Má známu na kardiológii takže ...
Karioll, keď mi odpália ten falš, stanem sa stopercentne funkčným bez akýchkoľvek obmedzení? Napr. keď si budú niekde vyžadovať srdcovo úplne zdravých, zaváži to na niečom? bude tam mať nieaký vplyv minunlosť? Inak dnes som bol behať, zabehol som polhodinu nonstop a po hodine opäť... cítim sa fit a je mi fakt dobre. Trochu sa bojím noci lebo po výkone sa mi raz stalo že v noci to bolo intenzívnejšie. Bežím pretože zabúdam na problémy a zlé údery sa potom zo hodinu neobjavia...zistil som že pitný režim je neuveriteľne dôležitý!!! viem že na to dávajú doktori dôraz ale mali dávať väčší. Dnes som vypil 4 litre a zabehol by som o mnoho viac.

karioll

ceky

to su pravdepodobne komorove extrasystoly,je to o jeden uder navyse,ale tebe sa zda,ze sa ti zastavilo srdce.je to neskodna vec aj sportovci to maju bezne,a nijako sa to neriesi,pokial nie su v salvach,to znamena 3 a viac za sebou a jednotlivo ich nemas extremne vela.moj kardiolog hovori,ze cim nieco horsie clovek vnima,tym je to menej nebezpecne.ked ich byva velmi vela(30 za minutu),ides do prazskeho ikemu,alebo u nas do ustavu chorob srdca,oni zistia odkial v srdci sa siri ten falosny impulz a odpalia ti to miesto.cize do slabiny do cievy ti zavedu drotik az do srdca a tadial sa to urobi.existuje ale viacero druhov,moze to byt psychika,kofein,cigarety,drogy,urcite druhy liekov,nadmerny sport,ako kardio tak cinky.treba aspon 24 hodinovym holterom zistit druh a pocet.klasifikacia je lown 1-4,ked 1 je v podstate normalny nalez.zle na tom je,ze kazdy den je iny,ked som to mal ja tak som mal za den vyse 3000,a za tyzden 50.liecba je dost problematicka,lebo lieky ktore to liecia to sucasne sposobuju.treba vysetrit hormony stitnej zlazy t3,t4,tsh,hladinu ca,d3,mg,na,k,adrenalin,noradrenalin,clearens kreatininu.toto su uplne zakladne vysetrenia.keby ti dali nejaky liek na spomalenie tepu,musis si po asi 2 tyzdnoch vydobit holter,aby ti v spanku nesiel tep pod 40.ak mas problem,treba vymenit kardiologa

ceky

karioll, to vysvetluj tým krokodílom čo ho dajú po ponorení na, myslím, 4 údere za minútu. Alebo domorodcom čo ho kľudne na niekoľko sekúnd zastavia a koridujú si ho ako chcú... je jasné že tých 40 dlho neudržím ale chcel som tým poukázať na diagnózu kardiológa "tachykardia" ... možno som mal v ambulancií chvílu 110, chvílu 70, chvílu 90, atď. fáájn, môže tam byť aj časť pravdy, ale taktiež vôôbec nemusí...ale nemôže mi nasadiť ťažké tabletky na srdce, keď nevie aký mám rytmus doma v kľude! Na začiatku mi chcel dať totiž holtera 24 domov a na konci sa radšej rozhodol pre tabletky... také rozhodnutie myslím nepoteší viacero pacientov. Ja viem, že mám arytmiu a príznaky som popísal 7.8. 22:40... karioll zaujíma ma tvoj názor na tie príznaky, lebo sa v tom celkom vyznáš.

karioll

tep si nemozes vedome znizit na nijaku hodnotu,je riadeny vegatativnym nervovym systemom,tak ako teplota,tlak,dychanie a pod.mozes vedome prestat dychat,potom odpadnes do bezvedomia a zasa zacnes dychat.k tej 2.otazke,ked brali adyho hajdu,toho herca co ma lod na dunaji, do nemocnice,mal tep 250

ceky

...dočítal som sa o prevratných účinkoch na srdcovú činnosť Coenzímu Q10... ja osobne sa chytám tejto možnosti, pred možnosťou nieakých tabletiek na zníženie tepu keď som si včera nameral 60 úderov a vedome som ho znížil až na 40(úplne vážne). Potom kde je tá tachykardia? Mám začať brať toto? Aký bude potom môj rytmus? 20 úderov?

ceky

karioll keby si bol na mojom mieste urobil by si to isté... to mi môžeš veriť... vieš, existujú ludia, ktorý sú so smrťov zmierený a sú ochotný to riziko podstúpiť ale dik za radu... tvoj názor rešpektujem ako každý iný... ešte raz zdôrazňujem že by si urobil to isté... nebudem konkretnejší ...