Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

plodne a neplodne dni

kaviaren11

...radsej nie...je to velmi nespolahliva metoda resp.je spolahliva ak si budes merat teplotu v posve a zistis kedy mas prestne ovulaciu ale na tie tabulky na nete zabudni su iba orientacne a kazdy organizmus je iny...

Inner

Nemam sice dlhodoby sexualny vztah, no pravidelnu menstruaciu takmer nepoznam. Bud sa cyklus upravi sam od seba alebo je tam nejaky dlhodobejsi problem. Mne lekar zistil zvacseny vajecnik, musela som zacat brat HAK. Ty sa tomu asi chces vyhnut, no skus navstivit lekara. To je to najistejsie. A mozno ti aj poradi presnejsiu metodu urcovania plodnych/neplodnych dni. Myslim, ze najskor treba vylucit zdravotny problem. No ak mas cyklus cca 30-32 dni, nie je to take zle :-), v podstate je to celkom pravidelne.

beb

Ahoj, skús si zohnať túto knihu. Je v nej všetko názorne zobrazené i to, ako rôzne vyzerá hlien počas celého cyklu, a týmto sa dá potom oveľa lepšie riadiť.

nikaaa

dakujem za rady....v podstate to robim tiez tak, ale mam to trochu stazene, lebo nemam az tak pravidelnu menstruaciu:( ale dalo by sa skor povedat, ze moj cyklus ma 30 az 32 dni len teraz mi to meska uz tyzden, tak mam obavy a naozaj uz neviem co mam urobit, aby som ju mala pravidelnu, aby som sa mohla spolahnut na pocitanie dni....sice mam len 19, ale trvaly vztah (3,5r)a netusim preco mi to stale kolise, neviete cim to moze byt?

zuzula11

Nika, ja som na tom podobne ako micka ... Tiez to kombinujeme a tiez mam par dni pred a par dni po ovulacii v zalohe. Avsak ked som chora, pouzivame ochranu stale, lebo vtedy sa moze cyklus narusit. Musis poznat svoje telo, musis mat pravidelny cyklus. Ak si chces byt ista, kedy mas plodne dni, je aj metoda merania bazalnej teploty .. alebo som videla v lekarni testy na urcenie ovulacie ... Ale pozor! Takato ochrana nie je 100%, takze je najlepsie mat pri sebe staleho priatela ci manzela a musite ratat s moznostou otehotnenia.

micka2

Ahoj,
ja s partnerom, teda už mužom sexujeme spolu ca.13 rokov bez chemickej antikoncepcie. Buď s prezervatívom, prerušovaná súlož a teraz fungujú aj plodné a neplodné dni pretože už to svoje telo trošku poznám.
Ako som nato prišla. Raz som si do kalendára zapísala deň, keď som bola veľmi, ale veľmi na sex nažhavená. Proste mala som chute. Iste sama vieš, že ti to počas mesiaca kolíše, niekedy máš chuť niekedy nie, niekedy menej, niekedy viac. Bolo to na 17-ty deň. Z toho som si vydedukovala, že vtedy mám ovuláciu. Logicky telo robí vtedy všetko preto, aby prišlo k oplodneniu. Ale vtedy sme to ešte tak nepraktikovali. To bola len moja dedukcia. Potom som raz bola na preventívnej prehliadke. Bolo to na 16-ty deň, a doktor mi na sone ukazoval, že už už mi ide prasknúť vajíčko. Takže moju dedukciu potvrdil. Takže okolo 17-toho dňa si dávam pozor. A beriem dosť veľký okruh. V podstate nechránený sex máme tesne po menšt. alebo tesne pred, keď už cítim, že už už to príde. Ovulácia prebieha približne v srede cyklu, čiže na 15-ty deň. Ale každá žena to má iné. Iný deň. Myslím, že gynekológ by ti to vedel zistiť :-)