Ahojte ľudkovia. Zobrala som si šteniatko z útulku a nechce mi chodiť na prechádzky. Zverolekár povedal že je zdravý, je zaočkovaný, je to labrador a odhadom mu do veterinárnej knižky napísal 1. apríl. No problém je ten že neviem čo mu urobil predchádzajúci majiteľ, môžem si len domyslieť čo sa mu asi tak stalo. Mestský policajti ho vytiahli z nejakej šachty a keby ho nenašli tak by tam umrel. Celá akcia ževraj trvala cca 2 hodiny kým ho odtiaľ dostali... Myslím si že ho pôvodný majiteľ zobral na prechádzku a proste sa ho zbavil...NO a problém je teraz ten že sa strašne bojí ísť von. Akože je zlatý, hravý, dôverčivý...doma sa vie vyšialiť ale akonáhle sa dostaneme na ulicu tak sa zatne a môžem ho prosiť, ťahať..nepohne sa ani o krok... Tak musíme ísť vždy späť... Čo mám robiť, ako prekonať tento jeho strach?
Psík nechce chodiť na prechádzky
ja si myslim, ze postupne ho brat najprv na kludne miesta (aj ked na rukách, kym je maly tak sa to da, vziat ho na rukach niekam na luku), kde nik nechodi, kde je klud, kde sa mu venovat, trochu sa s nim hrat (ak sa dokaze hrat), pripadne lakat ho na pamlsky (rozne, a najma tie co mu najviac chutia, aj keby to malo byt kus sunky).
Zavolat ho a ked zareaguje a pride tak ho odmenit, dat kusok sunky, a zase sa s nim torchu saliet (avsak neviem ako reaguje, a ci vobec reaguje)
Skus napisat ako ti zareaguje na sunku na kludnych miestach, ci vobec. dovtedy skusim nieco vymysliet