Jedna oblička

Dada1275

Ahoj od malička mám jednu obličku a nemala som nikdy žiadne problémy okrem toho, že tam kde mám obličku priberám a na tej kde nie tak veľmi nie? Bojím sa však ako to bude v tehotenstve. Vie mi niekto povedať, či máte taký istý problém. Má niekto tiež jeden bok väčší ako druhý? je to normálne? ako je to potom v tehotenstve?

Dada1275

Ahoj od malička mám jednu obličku a nemala som nikdy žiadne problémy okrem toho, že tam kde mám obličku priberám a na tej kde nie tak veľmi nie? Bojím sa však ako to bude v tehotenstve. Vie mi niekto povedať, či máte taký istý problém. Má niekto tiež jeden bok väčší ako druhý? je to normálne? ako je to potom v tehotenstve?

pre baba2939

Ja mám jednu obličku od dvoch rokov. Teraz mám 52 rokov a mám dvoch synov. Obe tehotenstvá boli bez problémom. Lekári ma síce v prvom tehotenstve strážili trochu viac, ale všetko bolo OK.

USA

Lepšie je, keď má človek dve obličky, pretože keď má človek dve obličky a jedna prestane fungovať, funguje druhá(väčšinou), ale keď má človek jednu a prestane fungovať, musí chodiť na dialýzu.Samozrejme, pokiaľ je oblička zdravá, môže fungovať na 100% aj bez druhej.

baba2939

Ahojte :) takže len tak mimochodom sa chcem opýtať... mám len jednu obličku... budem môcť mať deti? :/ Vopred Ďakujem za odpovede.

Ddana

Jedna oblička nie je problém. Obličky sú párovým orgánom, tzn. že ak z akéhokoľvek dôvodu jedna oblička vypadne, resp. sa vôbec nevyskytuje v tele tak druhá oblička preberie na seba aj jej prácu a nič sa nedeje. Človek je zdravý.