Kolko alkoholu moze vypit clovek ktory ma jednu oblicku od narodenia ??? Ja som ten pripad...prosim o skoru odpoved..
Jedna oblička
Ahoj od malička mám jednu obličku a nemala som nikdy žiadne problémy okrem toho, že tam kde mám obličku priberám a na tej kde nie tak veľmi nie? Bojím sa však ako to bude v tehotenstve. Vie mi niekto povedať, či máte taký istý problém. Má niekto tiež jeden bok väčší ako druhý? je to normálne? ako je to potom v tehotenstve?
Ahoj od malička mám jednu obličku a nemala som nikdy žiadne problémy okrem toho, že tam kde mám obličku priberám a na tej kde nie tak veľmi nie? Bojím sa však ako to bude v tehotenstve. Vie mi niekto povedať, či máte taký istý problém. Má niekto tiež jeden bok väčší ako druhý? je to normálne? ako je to potom v tehotenstve?
Posilovať áno, ale nebral by som bielkovinové doplnky stravy.
Mam otazku mozem posilovat ked mi pracuje jedna oblicka?Dakujem za odpoved
Lepšie je, keď má človek dve obličky, pretože keď má človek dve obličky a jedna prestane fungovať, funguje druhá(väčšinou), ale keď má človek jednu a prestane fungovať, musí chodiť na dialýzu.Samozrejme, pokiaľ je oblička zdravá, môže fungovať na 100% aj bez druhej.
Môžeš, prečo by si mať nemohla?
Ahojte :) takže len tak mimochodom sa chcem opýtať... mám len jednu obličku... budem môcť mať deti? :/ Vopred Ďakujem za odpovede.
Jedna oblička nie je problém. Obličky sú párovým orgánom, tzn. že ak z akéhokoľvek dôvodu jedna oblička vypadne, resp. sa vôbec nevyskytuje v tele tak druhá oblička preberie na seba aj jej prácu a nič sa nedeje. Človek je zdravý.
pardon....zdravie :D