Stale ma naduva...daco zjem a chodim s nafuknutym bruchom. Alebo ak som u priatela viete si predstavit ake to musi byt neprijemne stale to zadrziavat aby sa nestal trapas a potom mam z toho strasne krce ma boli brucho...z coho to moze byt ? daco s travenim ?? ako sa toho zbavit ?
Nadúvanie
aaaaabbbbbb mna nafukuje zo vsetkeho aspon myslim lebo stravujem sa tak ako predtym a stale ma nafukne kazdy den...daco zjem tak mam brucho nadute a si neviem zapnut ani nohavice...este ktomu mam 15 vies medzi rovesnikmi hlavne medzi chlapcami to neni najprijemnejsie...
-mira
mliecne vyrobky nekonzumujem, bielu muku tiez nie...a mastne kyseliny mozno tak uuuuplne minimum(..lebo su sucastou niektorych jedal)
aaaaabbbbb, uuplne podobne.. mozem papat naozaj asi vsetko, a vzdy ma nafukne.. aj ked nepapam dlho, aj ked sa napijem.. uz ma to tiez dost stve, ale neviem, co s tym :o(
caw jaja,a nafukuje ta zo vsetkeho?lebo aj ja mam ten isty problem.mna nafukuje stale,dokonca niekedy aj z vody a ked napriklad dlhsie nejem aj vtedy mam nafuknute brucho.ja nemam priatela ale je to jedno s kym si,najhorsie je ked som bud na chate s kamaratmi alebo hocikde inde a potom tie krce to je hrozne:(
uzivam probiotika,jem jogurty so zivymi kulturami,uz som vylucila sladkosti,biele pecivo lebo vraj to moze byt z toho ale nic sa nezlepsilo:(
Ak nemäžeš ovsené vločky alebo strukoviny, máš zahlienené črevá . zvačajne to býva z mliečnych výrobkov, živočíšnych tukov, tukov s obsahom trans - mastných kyselín alebo z bielej múky.
Žalúdočná kyselina je potrebná na trávenie bielkovín, hlavne kazeinu z mlieka. Nedostatok jej mávajú ľudia, ktorí ich jedávajú priveľa . Dodávanie kyselín spôsobuje nežiadúce prekyselenie.
Probiotické baktérie sa môžu ujať a rozmnožovať len v organizme, ktorý nie je prekyselený.
musis pozorovat co jes... napr ja nemozem ovsene vlocky, takze ked som u priatela, tak to radsej nejem aby som neprezivala to iste co ty:) lebo to poznam... a niekde som citala clanok, ze to moze byt aj z nedostatku zaldocnej kyseliny... ale podla mna by sa ti oplatilo objednat sa na vysetreie zaludku... aaalebo este skus zacat uzivat probiotika.. napriklad nutrilon-b, stoji len nejake 3 eura..