Priateľ a práca...

Príspevok v téme: Priateľ a práca...
majka258

Ahojte. Mám taký problém. Priateľ sa už rok vyneuje bussinessu ktorý ho veľmi baví, ano nezazlievam mu to, je to pekné ked ho práca baví. Iba že ho úplne zmenila. Sme spolu vyše dvoch rokov. No v posledno čase býva stále nervozny, uz sa pomaly ani nerozprávame. Ked ideme niekde von, na navstevu, vkuse telefonuje s ludmi ktorých ma pod sebou. Ked mu dám otazku či praca alebo ja - nevie sa rozhodnut, a ja by som chcela pocut ze ja. Ked laske sa neda rozkazat...:(

sway

AdamKrt vidno,ze cerpas informacie z "casopisov".V dnesnej dobe je velmi tazke najst schopnych zamestnancov,nieto este schopnych riaditelov.A jednoducho kazdy jednej podnikatel,ktory bol casom velmi uspesny,ci uz to bol Ford alebo Trump alebo ktorykolvek iny na zaciatku pracovali,velmi tvrdo pracovali...

AdamKrt

Tiez si myslim, ze neni dobre manzelku/priatelku zanedbavat. Na rodinu by si mal clovek vzdy cas najst. Iste, istu dobu sa to da tolerovat, ale nie neustale.

Potom z toho vzniakaju manzelske problemy, ci nevera atd. Vztah neni predsa o financiach.

Niekedy je menej - viac...

sway

majka258 bud mu hlavne oporou,nevycitaj mu,ze je busy.Sprav si cas,ked ho ma on,jednoducho si to zober z opacneho pohladu,co keby si ty bola uspesna podnikatela a firmicka by zrala takmer vsetok volny cas?Zaroven by ta to velmi bavilo a nasla si to - v com vidis buducnost a perspektivu?Ak ti nevyhovuje,ze svoju energiu investuje hlavne do toho svojho,najdi si "tutka",ktory odpracuje 8 hodin a bude s tebou po veceroch pozerat v objati TV.

AdamKrt

sway:

v jednej publikacii sa pisalo, ze dobry majitel firmy vie, kedy je pre nu pritazou a najde za seba vhodnu nahradu.

Ono sa da venovat firme naplno, ale trpi vztah. Da sa to poriesit tak, z konatel si zoberie nejakeho riaditela /ale schopneho/, ale dolezite rozhodnutia pojdu aj tak cez konatela/majitela a konatel bude vykonavat aj kontrolu.

Cize pracovat vo firme bude tak, ci tak - ale odbremeni si kopec roboty. Uz bude len dozerat, ako to ide, ci len schvalovat dolezite rozhodnutia. Samozrejme, kontrola a preverovanie budu...

Takze vsetky financie budu nadalej pod drobnohladom.

Ako myslite, ze funguju ludia, co maju viac pobociek, viac firiem ? Jednoducho od urcitej velkosti, potrebuju mat riaditelov a oni na to iba dohliadaju...

majka258

Takto... ja som neni sebecka, ja mu to všetko prajem, snažím sa mu pomáhať ako viem, a chcem aby bol šťastny, lne je ten vzťah uplne iný , je to ako byť niekde na druhej kolaji....

sway

Jasne Adam Krt,cudziemu cloveku zverit tie najdolezitejsie veci..Pokial jeho firma nieje nadnarodne imperium,na riaditelov by som sa vykaslala a nie je nic horsie ako sebecka zenska,ktora brzdi chlapa!

AdamKrt

Ak je podnikatel a ma vlastnu firmu, moze si tam dosadit riaditela a on uz bude iba dozerat. Bude mat menej roboty...

Petuska B

majuš muži majú tento väčšní problém, žena alebo job, nikdy im nedaj rozhodnúť sa medzi tými dvomi, nikdy im nedávaj ultimátum. Inak, ja si vždy nájdem takýto tip chlapa a potom ma to serie, ale zas, sú obdobia keď mám tiež kopec práce a potom ma zas serie a som nervózna, keď ma partner otravuje :) Takže to viem pochopiť aj z druhej strany, len na to dosť často zabúdam. Proste chlap musí byť užitočný, chlap musí byť úspešný. Čím viac práce a zodpovednosti, tým viac stresu a nervov. Povedz mu na rovinu, že chceš od neho častejšie počuť, že mu na teba záleží a má ťa rád. Fakt podobný problém, ja som ok, dokážem sa vysporiadať s tým, že má veľa práce, ale každý deň nech si na mňa spomenie jednou milou sms, kde mi povie, že ma má rád. Proste potrebujeme istotu a potom sme milé a chápavé. Jedine mu to musíš povedať otvorene a na rovinu, lebo chlapom to dosť často nezapaľuje :) Zas isto by si nechcela mať doma povaľača, ktorý nič nerobí a je neschopný. Úspešnosť u muža vzrušuje a nejde o peniaze, proste je to stimul, že vie čosi robiť a postarať sa sám o seba, po prípade aj o rodinu.