Môže sa zihlavový čaj osladiť?

RNG

moja zena robi caje zasadne zmesove, tj na balicek zihlavy prida nejaku vonavu cajovy zmes.
Inac ochutit akykolvek bylinny caj nesladenymi ovocnymi stavami je vhodne. Ja pouzivam najma stavu z cucoriedok, ciernych ribizli a podobne pre ich obsah antioxidantov.

danuska123

vyriesene :) ja pijem zihlavovy caj na precistenie krvi a tym padom aj pleti a na detoxikaciu, cisti dobre creva. dlhsie ako 3 tyzdne sa neodporuca pit a 3 salky na den stacia uplne bohato ako vsetky bylinkove caje. ja luhujem rovno zihlavu ale ty mas klasicky kupeny asi v sackach :)prajem prijemnu ocistu

zuzi14

vazne tak super..snad to vydrzim...dnes si dam s cukrom...ale radsej si kupim med a budem ho piť s nim...je aspon zdravsi...dakujem

danuska123

Žihľavový čaj

Čaj sa pije zásadně bez cukru. Na zlepšenie chuti možno pridať trochu harmančeka alebo mäty. V ľudovom lekárstve je pitná kúra žihľavového čaju navrhovaná proti neduhom pečene a žlčníka aj dýchacích orgánov a je najznámejšou jarnou očistnou kúrou. Čaj nesmie byť prevarený, len sparený, aby sa nezničili účinné látky. Odporúča sa piť po dobu troch týždňov. V tejto dobe sa vypije denne po dúškoch jeden liter čaju, alebo tri šálky (250 ml). Používame zásadne čerstvo natrhanú, umytú bylinu, len v zimnom období využijeme sušené byliny.

z jednej stranky, mas napisane aby nestratil ucinok , podla mna sa sladit cukrom nema ale medom moze uplne vpohode :)