ahojte...je tu niekto taky ako ja ze nedokaze vypiť žiaden caj?...proste mne nechutia a napínama na zvracanie...chcela by som sa trochu ocistit a pit zihlavový čaj, ale ja ho nedokažem vypiť... :-(..mohla by som si ho niecim osladiť?...nestrati potom ucinok?..dakujem za rychle reakcie...
Môže sa zihlavový čaj osladiť?
dakujem pekne danuska aj tebe prijemnu ocistu.. :-)
moja zena robi caje zasadne zmesove, tj na balicek zihlavy prida nejaku vonavu cajovy zmes.
Inac ochutit akykolvek bylinny caj nesladenymi ovocnymi stavami je vhodne. Ja pouzivam najma stavu z cucoriedok, ciernych ribizli a podobne pre ich obsah antioxidantov.
vyriesene :) ja pijem zihlavovy caj na precistenie krvi a tym padom aj pleti a na detoxikaciu, cisti dobre creva. dlhsie ako 3 tyzdne sa neodporuca pit a 3 salky na den stacia uplne bohato ako vsetky bylinkove caje. ja luhujem rovno zihlavu ale ty mas klasicky kupeny asi v sackach :)prajem prijemnu ocistu
takže to je jedno? :-)) dam si potom jednu velku... :-)
1 malu ? 2male alebo skor 1 velku :)
a este jedna otazka do 1/4l caju mam dat kolko lyziciek medu, aby som to neprehnala?
vazne tak super..snad to vydrzim...dnes si dam s cukrom...ale radsej si kupim med a budem ho piť s nim...je aspon zdravsi...dakujem
Žihľavový čaj
Čaj sa pije zásadně bez cukru. Na zlepšenie chuti možno pridať trochu harmančeka alebo mäty. V ľudovom lekárstve je pitná kúra žihľavového čaju navrhovaná proti neduhom pečene a žlčníka aj dýchacích orgánov a je najznámejšou jarnou očistnou kúrou. Čaj nesmie byť prevarený, len sparený, aby sa nezničili účinné látky. Odporúča sa piť po dobu troch týždňov. V tejto dobe sa vypije denne po dúškoch jeden liter čaju, alebo tri šálky (250 ml). Používame zásadne čerstvo natrhanú, umytú bylinu, len v zimnom období využijeme sušené byliny.
z jednej stranky, mas napisane aby nestratil ucinok , podla mna sa sladit cukrom nema ale medom moze uplne vpohode :)
jasne, najlepsie medom alebo pravym trstinovym cukrom....
samozrejme ze mozes, aj cukrom ak nemas med